31 December 2010

Kawan Sekolah Meninggal


Lagi berapa jam saja kita akan mnyambut tahun baru 2011 selamat tinggal 2010. malam nie mcm tahun2 yg lepas aku akan g tengok bunga api. sbelum tu aku harap segala kisah pahit atau manis dlm tahun 2010 biar jd kenangan..malam nie kene buat azam baru plak, hope lpas nie aku rajin study, jaga kesihatan & berubah mnjadi seorang yg lebih ayu, skrg nie kasar cikit tp bkn tomboy ok. dlm mood tak sabar nk smbut new year aku dpt berita buruk dr member baik smalam kt fb, tiney yg juga 1 skola aku dulu. aku dpt tao kwan skola ktorang baru je meninggal pagi semalam sbb sakit leukimia. memang susah aku nk pecaya sbb die dulu sihat, selalu g latihan rumah sukan la tp 1 je yg aku perasan, die da tak on9 fb sejak bulan 7 aritu. ape pun die muda lg & salah sorang yg pegi dulu tinggalkn kami. sayangnya aku tak dpt hadir upacara pengkebumian die esok pg sbb sbagai org islam aku rasa xelok la.

                   

Bridget Maureen Pereira
17 Dec 1990 - 30 Dec 2010
Cina (mum) & Portugis (dad)
Convent Butterworth (1 kelas mse form 2)
wlaupun kacukan tp muke die mcm melayu, kdang2 nmpk mcm cina
study kt mahsa university college
dlm thun dpan die nk grade dlm Diploma in Medical Imaging (Radiography)

p/s: we will miss u bri, may god bless u dear..lots of fun when i improve english wif her


30 December 2010

Apa Yang Lelaki Mahu Dari Gf Mereka?

Girls yang baru dalam dunia percintaan selalu tak tahu bf diorang nak. lelaki nie suma nak tunggu kawin & dapat melakukan hubungan seks je ke atau lebih dari tu? maybe input nie bole buat aku expect dari bf sendiri.




Teman
lelaki tu mahu girlfriendnya jadi teman. maybe lelaki tu bole tinggal rakan2 demi kekasih hati pada bila2 masa terutama dapat keluar bersama. lelaki tu dapat lihat kekasihnya bukan setakat kekasih tapi sebagai kawan rapat. 

Tempat Mengadu
lelaki ada perasaan & emosi. disebalik kegagahan diorang, ada kelembutan pada hati diorang. bagus setakat nie bf senang nak buka cerita & mengadu. kena banyak dorongan. ego sentiasa jadi penghalang tapi kekasih yang baik selalu tau macam mana nak buat. ingat, sekeras-keras lelaki, dalam hati diorang ada taman. 

Teman berborak
lagi best kalo kita bebas berbincang tentang topik kegemaran dengan bf sendiri. bole tahu ape yang bf korang suka. 

Penasihat peribadi/PA
silap besar kalo perempuan kadang2 terima je bulat2 apa yang bf diorang buat/plan. contohnya:

Boyfriend: I nak buat something la you..bla bla bla..(explain panjang2)
Cik awek: Oklah you. Suka hati you, I ikut je..
Teeett.. Salah tu. Kalo mamat tu dah cerita panjang lebar mestilah dia nak pendapat korang walaupun dia tak cakap. lagi 1 bila dah explain panjang2, awek cakap ‘ok’. Oh tidak! Benda nie selalu jadi dalam SMS & memang annoying (aku mengaku selalu macam nie).

p/s: ape yang aku mengarut kat atas nie betol2 sebijik kene muka


26 December 2010

Cobaan Dulu

Sekarang banyak orang buat award jadi aku teringin nak buat award untuk korang. lagi pun dengan cara nie kite bole gak promote blog. bukan nak tiru sape2 tapi cuma nak cuba saje :D

tapi sebelum tu ade beberapa soalan & korang wajib menjawab semua soalan oke, 
*
*
1. Blog best sangat ke tak? Sebab?

2. Layan lagu Indon or Omputih?

3. Coklat mana lagi popular, Cadbury ke Ferrero? Sebab suke makan?

4. Nickname yang bf beri, nama manja? 

5. Berikan 4 fakta tentang kamu?

6. Jika ada 50 sen nak beli ape?

7. Siapakah 4 orang yang paling kamu sayang? 

8. Tag untuk 6 orang yang kamo sayang. blog yang kamo rase cantik.
*
*
*


First award from me to you all..
Nina


Nak Jadi Blogger Kaya?


Lagi 5 hari kita nak sambut tahun baru, wah tak sabar nak tengok bunga api tapi takde kaitan dengan nak jadi kaye. aku tengok sepanjang berblogging nie, takde blogger bincang pasal nak jadi kaye dengan hanya menyimpan duit tapi aku bukan suruh korang gi simpan duit syiling dalam tabung. yela sume sibuk nak cari duit & tambah pendapatan padahal selama kite hidup nie sentiasa ada duit kalo takde duit mustahil bole beli laptop, beli berokben yang lembap P1 ok je aku gune, beli henfon mahal ape2 jela. jadi cara paling senang simpan duit dengan?? 

ASB! aku rasa sume rakyat bumiputra Malaysia ade akaun ASB kan? kalo takde pegi la buat esok ye. kalo ade yang tak penah dengar tak payah jadi warganegara. kerajaan nak kasi duit free kat bumiputra, dijamin halal jadi rugi la kalo takde akaun nie. duit free tiap2 tahun, sape taknak? nie trick yang aku tahu. start simpan dalam RM 50 sebulan. pastu biar duit beranak-pinak bertahun2 pun takpe. jangan sesekali gatal nak gune. cukup untuk setakat ini. membebel panjang2 pun tak guna. aku cakap panjang2 kalo korang taknak ikut pun tak jadi jugak.



p/s: tak sabar tunggu duit asb mak..hehe, bole gi shopping pastu duit yuran daftar sem sape pulak nak bayar? huhu..


25 December 2010

Nak Mesra-mesra Dengan Blogger Saya :)


ayat skema untuk entri kali ini nk kekalkan kemesraan. kemesraan mcm mane ye? tett.. masa dah habis. kemesraan itu bukan brmesra, geligeli tp brmesra & brtegur sesama blogger la. bunyi mcm ajak gatal je? heh! aku bukan budak nakal apalagi menggatal. owh, tidak!! kang kene marah pulak dgn abang body guard saye..sape ye? cik Ika je tahu, Cik Ika mula2 skali tentu lah dgn blogwalking sbb tujuannya nk dapat kwan2 blogger yg setia. kadang2 tu ade gak bila blogwalking kt blog tu tp owner buat don't know. mcm sombong je.hurm..yela saye sedar follower pun baru 95 org tak mcm diorang beratus2. baru join dunia blog, baru nk blajar. mcm budak hingus la katakan. apepun xmo sedih2, patutnya brsyukur jgak sbb baru je 2 bln lebih follower pun bole tahan. last skali, buatlah special review blog kawan2 yg anda sayang. bagi pujian ke? takpon promote blog diorang mcm Kak Mas nie aku pun patut banyakkan komen blog follower sendiri. taknak la sombong2 k. sementara still lg cuti sem smpai 6 Jan lebih baik promote blog follower kt blogger lain, bagi award ke wlaupun award tu tak laku sbb buatan sndiri tp biar la asalkan hati ikhlas. nanti da start klas xde masa plak nk update blog..

p/s: siapa la follower yg seterusnya?? tunggu jela..ade award utk sume follower sampai ke 100! harap korang terima ye. buatan budak multimedia yg  tak diiktiraf oleh sirim.


23 December 2010

Nape Cik Adik Suke Nangis?


Knapa pompuan suka nangis? sedangkan lelaki susah nk tngok diorg nangis..memang pelik tp itulah kenyataannya. maybe ade sebab pompuan nangis takkan la suka2 ati nk nangis tp ada gak yg pura2 nangis guna eye mo, ada ke? sensitif & mudah trsentuh! itulah sebabnya..nape pompuan suka nangis. kalo pompuan dh nangis, baik teliti btul2 apa yg dah brlaku..itu sirius namanye..tapi bkan semua pompuan macam tu sebab mreka skrg smakin tabah. aku pun kalo bole xnk nangis dpan orang trmasuk nangis depan bf, rasa malu sangat. kalo nk nangis pun biar la sorang2 je. 
lelaki nie..hatinya keras ckit tp pompuan lain. kdang2 keras kdang2 lembut bak sutera.. :) maybe lelaki anggap sesuatu benda tu tak sirius tp pd pompuan lain so lelaki kene la prihatin kalo pompuan nangis xkira la ibu, kakak, adik or gf diorg. pompuan nangis mesti ada something..kan hati lainlain. tp pelik la ada pompuan tngok cete hindustan pun bole nangis, tapi 1 je yg aku nk tahu knapa pengantin pompuan suka nangis time akad nikah?? yela tngok cousin aku sume mcm tu tp sampai skrg aku xdapat jwapannya. apepun lelaki sama jgak, dia akan nangis bila ditinggalkan pompuan yg dia sayangi..kuang3x..anyway pompuan mudah mngalirkan air mata sebab itu sifat yg Allah bg.


p/s: slalu nangis pun bole bwt mata oooo, so ati2 la..nanti jd mcm kassim selamat plak..



21 December 2010

Masak?


Hari nie rajin pulak update blog pagipagi gara2 mak aku yg xmasak lg, sambil tunggu dia masak baik aku layan blog dulu. Perot pun tak buat hal, jangan nakal2 ye perotku, nasib baik xada gastrik kalo tak daun pun aku kebas sbb lapar sangat. Cakap psal bab memasak nie aku pun bukan teror sangat, masak simple2 bole la tapi mesti kt luar sana banyak lg budak pompuan sebaya aku yg xpandai langsung nk masak kecuali goreng telur je. Bak kata org tuatua pompuan belajar tinggi mane pun nanti last2 kt dapur gak tapi aku jenis nk masak kene ada feel. Kalo aku sorang2 je kt umah mesti masak spageti goreng, taknak aku makan megi sbb xada khasiat dgn bole buat otak aku blurr dala sekarang cuti sem, tak g klas lg la blurr. Time cuti macam nie la aku xsuka sbb kna paksa blajar memasak. Time arwah nenek ada, makcik aku selalu lari dr kena paksa masak. So, bila da kwen suami dia nk dia masak jd baru la nk blajar masak. Aku pun dpt perangai yg serupa dgn makcik sendiri. Selalu aku kena warning dgn my mum, dia ckap "nanti bila da kawen kalo suami nk makan masakan hang baru padan muka!". Member2 aku yg kawen awal diorg masak kt suami main cincai je. Aku xnk la macam tu. Member yg ada marka (bf dlm bhasa utara) macam aku nie selalu diorang mengadu bakal ibu mertua nk bkal menantu yg tahu memasak. Kalo xreti nak masak REJECT terus! ada jgak yg kena blajar masak makanan kgemaran bkal suami diorg kt bakal ibu mertua. Naik kecot perut aku dengar. So, mulai sekarang aku pun kene rajin2 praktis memasak baru ok.  

p/s: gatai nk kawen konon, nk masak pun mengong lg..

20 December 2010

Nasib Aku :(


Mungkin tak baik aku cerita masalah family kat blog tapi aku dah tak tahu nak mengadu kat mane lagi. Biar la aku luah sikit sebab aku dah tak tahan lagi. Aku dah letih nangis, tinggal nak meraung je. Semakin hari semakin rumit. Mak mengadu kat aku tapi aku nak mengadu kat sape?? aku dah naik malu nak mengadu kat bff sendiri. Takde sorang pun yang faham perasaan aku, macam mana nanti kalo aku dah balik Ipoh?? kesian mak takde sape teman. Sampai hati ayah buat mak macam tu..aku kalo bole nak je mereka bercerai. Cerai je kalo dah teringin sangat nak hidup membujang. STOP sampai sini je.. aku berserah je pada takdir.. semoge diorang kekal sampai ke akhir hayat. aku sayang diorang. Aminn... 

p/s: aku susah dapat tido..kul 5 pagi baru bole lelap..hurm :(


17 December 2010

Kenangan Lama Datang Kembali


Hari ini seperti yg dijanjikan moto aku dipulangkan pd ownernya. Aku syg moto tu tp aku terpaksa pulangkan sebab bkn atas nama aku. Jadi lepas aku serahkn moto tu brmakna kenangan aku dgn owner dah tak ada lg. Sebenarnya time aku mula2 study kt Kedah, aku tak ada lesen so aku guna lesen mamat nie, disebabkan syg dia tanpa fikir panjang meminjamkan lesen. Wlaupun skrg aku dah ada lesen tapi biar la moto tu atas nma dia. Org dlm gmbar nie tuan punye moto, zakwan. Kami rapat sejak dia jumpa dgn mak ayah aku time diorg datang melawat aku tambah pulak dia pandai ambil hati org tua jd parents aku memang suka kt dia tapi sekarang kami hanya la kawan biasa saja tak lebih dari tu. Dia cuma pandai bagi harapan cinta kt org saja, syukur aku tak pernah pun bercinta dgn dia. Dah trlambat aku nk terima dia balik. Tadi ptg dia datang umah nak ambil moto, moto dia pun da rosak disebabkan banjir yg teruk kt Alor Star. Da hampir setahun aku tak jumpa dia, mungkin nie kali terakhir aku cakap dgn dia, tengok muka dia sebab kami akan bawa haluan masing2 aku di Ipoh, dia praktikal di Sg.Petani. Aku dah tak simpan dendam atas apa yg dia pernah buat dulu. Kami pernah janji sama2 jaga moto nie. Mungkin time aku post entri nie dia dah sampai as. Bestnya td lepak kt kedai makan dpt gelak ketawa sama2. Aku perasan dia asyik pandang aku time aku bergurau dgn ayah tapi bila aku pandang dia, dia pandang tempat lain. Dia still syg aku lg ke? tapi entah la hati aku pd org lain. :'(  


Aku cuma ada gmbar moto je, selalu rempit dgn yana. Sebelum dia balik aku mesej n pesan jaga moto. Mesej antara aku dgn dia.

aku: erm ang jga la mto 2 baik2 eh, mto 2 pun lma xjln jauh
dia: ok.. aku akn jga baik2
aku: hehe, oke2
dia: aku taw ang syg moto ni
aku: syg la gak tp aku xmampu nk jga, ang xyah la rsa brslah
dia: ok.. xpa,aku jga moto ni elok2
aku: ok, lg pun dlu kn kta da jnji nk jga mto nie
dia: ok

9 December 2010

Pakwe Pukul Awek, Perlu Ke Berpisah?

Pernah dengar kisah couple yang banyak kali pisah lepas tu baik semula? Kisah kawan sendiri Ayu & Nazrul, kalo gado sikit mula lah nak break. Ape pun hubungan mereka dah genap 2 tahun. Couple sampai 10x break & 'rujuk' disebabkan perangai bf yang kuat cemburu & selalu naik tangan. Kadang2 sampai lebam dibuatnya..dayus namanya laki tu! Aku takut kalo bf buat benda yang sama, walaupun dia tak penah naik tangan. Peraturan yang perlu ada dalam sebuah hubungan, jangan fikir langsung perpisahan sebagai satu jalan. Aku dah penah berpisah jadi aku nak jaga hubungan nie. Bila dah berpisah, mulalah sakit hati yang teramat sangat. Bila ex-bf dapat tau aku dah couple dengan orang lain mulalah nak 'rujuk' balik tapi bukan senang nak terima dia. Sebab tu ada orang sampai serik nak bercinta & taknak ada komitmen dalam apa2 hubungan.



7 December 2010

Miss Dat Moments


Kadang-kadang tu best bile ingat balik kenangan 5 bulan stay kat asrama. first time bagi aku, mulanye aku memang tak suke duduk asrama sebab leceh, menyusahkan tapi bile dah dapat kawan2 baru sume berubah. BEST gile terutama time sambut bufday setiap orang dalam dorm. dorm kami paling best sebab dalam bulan 7  ade 4x bufday party termasuk bufday aku. kalo tak main tepung+air, calit sane sini dengan krim memang tak sah. kejar sape2 yang tak comot lagi sampai ade yang menyorok dalam toilet pejabat. warden dengan pak guard pun dah tak larat nak marah, esoknye timbul kes kene rasuk tapi dorm lain macam peribahasa "orang lain makan nangka, orang lain yang kena getahnya" betul ke? hentam saja la. hehe..



p/s: time nie bufday ketua dorm, Nani
*
*
*
Entri aku kali nie bukannye ape, cuma nak bagi tau hari nie bufday budak dorm aku yang kami sume tak dapat nak membaling tepung kat die, ape pun ko tunggu ye thira. die la tukang sponsor kek time bufday aku tapi ape kan daya aku tak dapat nak membalas budi. ceh!


kek Barbie pun jadi la.. tengs thira 


Nurul Athira Razli
7 Dec 1992
di-taken
Happy Birthday to You..
Happy Birthday to You..
Happy Birthday to Thira..
Happy Birthday to You

♪♫❤♫♪ 


4 December 2010

Sakit Gua Datang


Malas nak cakap tapi kat sini taip je kan. sekarang aku dalam keadaan darurat sebab kene virus sakit tekak dengan demam di waktu malam saje, pelikkan? jadi waktu siang aku boleh lari2, malam aku masuk selimut. aku baru balik klinik terus post entri nie bukan ape excited nak makan ubat takut tak sempat pulak nak post. aku wajib makan 3 jenis ubat 1 untuk kumur, kalo tertelan jawabnye masuk lubang kubur sebab beracun. takut pulak aku nak kumur. ape pun aku nak cepat baik takmo sakit2, dah 3 hari macam nie.


p/s: nasib baik bukan demam rindu.. ♥ ♥ )

3 December 2010

Sombong?


Dalam hidup aku nie mane2 aku pegi mesti ade suara2 yang cakap aku sombong. Aku tak kisah sangat dengan ape orang kata, tak luak duit satu sen pun cume aku tak berape minat dengan sikap orang Melayu yang suke sangat jage tepi kain orang & melabel orang sesuka hati, kutuk sane sini. Ok la, rasenye sume orang macam tu. 
Cerita pasal diri aku sikit, aku nie jenis suke buat hal sendiri. Aku pergi mane2 sorang pun boley tak perlu berteman kecuali kalo bf teman. Aku memang slow sikit kalo nak kawan dengan orang yang baru kenal sebab tak brape kenal lagi tapi bile dah lame kenal aku mereka akan nampak perbezaan tu. Jadi aku memang tak suke kalo orang yang tak kenal label aku ikut sedap mulut je, lebih2 lagi kata aku nie sombong. aku rase orang sombong nie jenis yang tak mesra dengan orang. bile orang tu tegur die buat2 tak kenal. pernah banyak kali aku senyum kat orang tu tapi mereka tak membalas senyuman aku jadi sekarang aku bertukar jadi sombong sekejap maksudnye biar orang senyum kat aku dulu baru aku senyum kat mereka balik.
Tapi suke hati korang la nak cakap ape. aku memang macam nie, muke je nampak sombong tapi bile dah kenal ok je. nak pesan bile nak mengata pasal orang lain tu, eloklah cermin diri dulu. Kurang sikit dosa tu.

30 November 2010

Malas Bangun Punca Lame-lame Dalam Bilik Air?


Bile cakap pasal cuti mesti banyak orang tibe2 jadi malas nak bangun awal, aku pun same. selalunye aku bangun paling awal pukul 6.30 pagi untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas ke bilik air takot lambat gi kelas, nanti tak pasal2 kene duduk luar. lagi 1 nak dijadikan cerita ade sorang budak dorm aku nie, die jenis suke duduk lame2 dalam bilik air, entah ape die buat, mandi punye lame. aku pelik pagi2 ade ke orang mandi hampir setengah jam yela waktu pagi kan air sejuk sangat. aku pun tak tahan nak mandi lame2. takkan die mandi siap buat spa dalam bilik air gosok sane gosok sini..oppsss nak melucah pulak aku nie. sampai sekarang aku tak tau ape budak tu buat dalam bilik air. ok la malas nak fikir tapi sejak cuti nie aku malas nak bangun. pukul 1 baru bangun. sebabnye malam2 aku layan movie, mane tak bangun lambat & telinga aku nie tak lepas dari words "bangun la busuk oii, dah pukul brapa nie? anak dara apa pukul 1 tak bangun lagi, macam mane bile dah kawen nanti. bangun lambat otak jadi blurr. Tahniah Amanina.. ape nak jadi aku nie..  ;)

s k y p e :)

Mesti sume orang suke bile dengar word "SKYPE" nie terutama sekali bagi orang yang sedang dilamun cinta sebab diorang boley ber-skyping dengan yang tersayang tak kira malam ke pagi ke. mungkin sebab tula YM dah tak laku kot. aku pun termasuk dalam golongan nie jugak tapi malam nie dah masuk 2 minggu tak skype dengan die memandangkan laptop die masuk hospital. memang rindu sangat nak tengok muke die tapi kurang sikit rindu aku nie sebab tiap2 hari mesej. well, skype memang besh. boley cakapcakap face to face.. hee ;') 

kalo dulu time kat ostel aku ingat lagi budak2 dorm tiap2 malam skype dengan pakwe diorang tak kisah bf jauh ke, selalu jumpe kat kolej pun join gak. tapi kalo tiap2 malam skype sampai pagi memang mampos aku. besok pagi bangun je dah rase gelong semacam sebab tak cukup tido. tapi ape pon, skype laa buat cinta seseorang tu bertahan lama. whoaaahh.

to busuk saye nur el azrie 

* lagi sebulan lebih kite akan daftar sem 2, tak sabar nak jumpe. harap2 kite dapat result yang OK ye. segala yang berlaku sebelum nie ade hikmahnye. ape pun korang jangan lupe eh add aku kat skype 
: amaninasofea.ahmad : 



28 November 2010

Ketumbit Ke Gatal?


Rase macam da lame tak post brita. ini semua gara2 mata aku yg tetibe naik ketumbit, bukannye sakit pun tapi rase gatal..*geligeli kt mata selame 2 ari.. m a l u nk kuar umah tau. wlaupun skrg da ok tp kdang2 tu gatal jgak. tak tau la mane datang bende ala nie sebab selalunya kalau naik ketumbit tu maknenye orang tu suke g mengendap orang tngah mandi takpun tngah melabur (ade ke?) kalau ade org tu memang tak senonoh la. sebab lain maybe mate org tu ktor ke. aku bnyak dapat komen2 yg bagus dr member2 kt Fb pasal nie sume cakap benda same yg kononnye aku nie gatal @ nakal kat umah sbb suke ngendap orang mandi, otak diorang sume pk bende yg same. agak2 la aku nk tngok mak bpak aku mandi.. sejahat2 aku tak pena buat bende tu k. aku xdela nk gatai smpai mcm 2. korang rase muke aku nie mcm tu ke?? muke baik je ade la.. hehe perasan plak..


27 November 2010

Angan Angan


Dulu mase kecik2 suke sangat bace kisah dongeng sebelum tido, bace buku kisah fairytale tak kira dongeng Inggeris ke versi melayu ke mesti nak bace. lepas tu berangan nak jadi puteri raje nak kawen dengan putera raje..eh2 aku nie keje cakap pasal kawin jela. contohnye macam Bawang Putih Bawang Merah, cinderella. walaupun time tu otak pun tak berkembang lagi, hingus pun still meleleh lagi tapi tetap ade i m a g i n a s i.. ok cakap pasal angan2 nie tak semua ape yang kite angankan akan dapat tambahan pulak tak usaha langsung. tak semua yang aku harapkan akan dapat. aku dah usaha nak sambung belajar, nak dapatkan DSLR belom lagi. termasuk nak dapatkan hati seseorang. itu la banyak sangat bace bab kawen sampaikan ade pakwe time umo 6 tahun dengan budak tadika aku. ish..ish.. tak malu. walaupun kite suke orang tu tapi orang tu tak suke kite, tak sayang kite buat ape. aku jenis yang tak suke menangis depan lelaki, menangis dalam hati je, pendam perasaan disebabkan itu aku dah kureng nak bace buku novel sebab ceta novel mesti ending baik punye. tapi novel yang dilayan Lagenda Budak Setan, bile bace je dah sedih, bile tengok movie die terus menangis..hehe. hebad betul buku budak setan ni..  ;))





26 November 2010

Bila Kain Orang Suke Selak

Opppsss...aku takde la nak selak kain orang k. bukan jugak kisah lucah disini termasuk tak nak lucah2. bukan 18SG k.hahaha. kisah nie bermula apabila aku ikut mak gi beli barang then jumpe sorang aunty nie, rupenye die kawan mak aku. aku malas nak dengar ape yang die cakap kononnya tak nak menyampuk tapi aku mula bagi perhatian bile aku dengar die tanye pasal "kawen". die tanye itu ini kat mak aku kalah melodi. die cakap "kamu tu ade anak sorang je, bile lagi nak buat kenduri kawen?". die tanye aku bile nak kawen? omg.. sibuk jela makcik nie. anak die pun tak kawin lagi. nasib baik anak makcik tu girl kalau laki mintak simpang dijodohkan..huhuhu.. aku akan cakap "sori aunty saye dah ade pilihan sendiri!". mak aku pun cakap "nina nie belajar pun tak habis lagi, tak pandai masak, kasar n bla..bla..bla.. moral of the story ialah jangan jage tepi kain orang.  

25 November 2010

Hope


First aku nak cakap berkenaan seseorang nie, tengs sebab buat aku cukup bahagia walaupun cume sekejap. tengs sebab lukakan hati aku jugak. aku tak simpan dendam kat kau langsung, ape pun biar tuhan saje yang balas segala perbuatan kau. So peliss pegi jauh dari hidop aku. aku dah tak perlukan kau lagi. aku harap kau hepi sekarang. aku jugak tumpang gembira bile dengar kau dapat 4 flat untuk sem nie. aku pun tengah berusaha untuk dapat DEKAN macam kau. We already break up. Dah lali pun tapi aku redha. aku malas nak bercinta tapi takdir aku jumpe seseorang yang boley buat aku senyum & gelak semula. sekarang nie pun die dah cukup buat aku bahagia. aku takut sangat kalau aku hilang die, aku nak hubungan nie kekal biar die orang terakhir yang aku sayang. 


Tadi kami gadoh kat facebook mungkin sebab dah seminggu tak jumpe, aku pun dah mule rase rindu kat die tapi syukur kami gadoh kejap je die pulak pandai pujuk. jarang nak gadoh besar. ape pun orang nak mintak maaf sebab marah2 die tadi. orang tengah geram time tu. orang sayang die k..    

p/s; aku harap mereka2 tu happy dengan hidop mereka. Doakan aku juga ye (:


22 November 2010

Jom Tengok Kartun

Bile borink mesti tengok tv tapi cetenye kartun. Drama melayu tak main la sebab karakter penuh dengan air mata. Selalunya kartun Spongebob yang aku tengok. Minat sangat dengan spongebob sebab ape pun tak tahu. Tak sedar ke dah boley jadi mak orang tapi still layan bende jadah nie. Tapi hakikatnye aku dah makin matang bile mula jumpe pelbagai ragam manusia kat kolej. Tak bererti kite tengok kartun tu kite budak2 lagi kan, just for fun. Sekali sekala tengok kartun nie pun boley hilang tension gak. Terutama sekali bile tengok karakter Spongebob, Patrick, Gary termasuk Jellyfish.

                           
spongebob dengan patrick berkawan baik, same macam aku ade kawan baik tapi 
              sekarang aku dah pisah dengan diorang, sorang ade kat Perlis, sorang lagi kat KL.

me wif miera @ Alor Star
sekarang keje kat bayan lepas tapi tak sempat jumpe. jadi chef tak rasmi untuk aku time kami 1 rumah sewa dulu, selalu jugak kena marah dengan fizie sebab kuar sampai lupa die.

me wif tiney @ Sunway Carnival Mall
Kenal die dari form 4. kesian time tu baru pindah skola jadi duduk disebelah aku dalam kelas sampai form 5. keje kat kl, hari raye baru dapat jumpe. miss u.. Bile spongebob tangkap jellyfish tu aku teringat time kecil dulu paling suke tangkap ladybird bawa balik rumah. Rase teringin nak kembali ke zaman kanak2, best sangat tak payah fikir pape. paling suke watak gary (snail belaan spongebob). disebabkan aku suke watak gary, ade la sorang mamat nie bile jumpe mesti buat suara gary, aku pun gelar orang tu "gary". aku sayang "gary" sangat2. org tu adalah sayang aku sendiri. pelik gak nape gary bunyi "meows" macam kucing, ade ke snails bunyi macam tu, setahu aku snails takde bunyi  :)

p/s: Love u gary <3 Azrie
  

21 November 2010

Siapakah Orang Itu Eh??

Macam tak caye je followers aku dah sampai 50 orang. lagipun blog nie baru lagi wujud sebab blog lame dah di blok. sedih je kene buat lain kan3... tapi ape pun sekarang aku dah rajin menaip, kalau tak masuk sem 2 nanti aku jadi labi-labi bile taip. bile cuti sem mesti banyak cete nak story mory right. ape pun aku nak ucapkan teme kasih kepada orang yang jadi FOLLOWERS aku yang ke 50! kalau dah kenal boley bagi award..haha


Semakin Cuti Semakin Borink!!

Masuk hari nie dah 5 hari cuti sem dah rase bosan yang teramat sangat sampai nak taip pun naik malas. macam mane nak hidup sampai sebulan lebih kat rumah. boley ke?? sampai 6 Jan 11. kalau nak tau sekarang nie pun tengah taip sambil baring menghadap laptop, nasib baik ade benda nie tak borink sangat. nak keje part-time ayah pulak tak bagi. alasannye "duduk rumah lagi bagus, takde risau sangat" so jawabnye aku stay makan angin kat rumah. nak kuar pun kene bagi password dulu, kalau kat ostel senang je kuar dengan sayang aku, ibu (warden) dah faham dengan kami, takde nak marah2. kadang2 tu aku malas nak on9 fb tapi disebabkan orang tersayang aku on kan jugak sebab nak lepas rindu tak kisah kat fb, skype, ym ke. buat aku lagi rindu kat die. setiap kali kami berchatting mesti die cakap "orang syg die tau", "orang takut hilang die" esok, tulat, minggu depan, bulan depan pun same sampai aku takde mood nak curang2 nih. mungkin sebab kami jauh jadi faktor utama. To: Busuk "org dah syg die tak kan nak curang". walaupun busuk aku nie takde blog tapi die selalu bace ape yang aku taip. setiap isi hati aku tulis kat sini sebab tak sume bende aku sempat bagi tau die. aku sentiase ingat hubungan itu tak akan bertahan lame kalau masing2 takde tolak ansur. aku rase bertuah sangat selama kami couple kurang nak gado, die faham perangai aku macam mane. harap2 sume couple sentiase bahagia disamping pasangan diorang termasuk member2 aku. takmo gado2 k..



p/s: dear syg, tak payah fikir yang bukan2 sebab orang tak tinggalkan die.
orang tinggal die cume untuk sebulan lebih je. nantikan kite boley jumpe balik, cinte2 macam biase..
gatal pulak aku nie...hehe  x)


7 November 2010

ily imy ily imy..


I really miss u so badly. Never thought I will find love with u. So sweet this moments. I will never forget what have u do for me. Always remember every single things about u, your face, your smile, your parfume. you always hold my hand when we walking together. I love u more n more nothing can't changed. u make me feel so comfortable. thanks a lot because always make me happy, make me smile for no reason, touch my lips. I swear that u always in my heart.
-N.E.A-

Tak tahu nape aku selalu rase sunyi jika takde die. setiap mase teringatkan die. betapa indahnya cinta yang datang dalam hidup aku. lebih baik dari sebelum nie. dapat luangkan mase dengan die pun dah cukup bagi aku. Nasib baik die ade boley jugak jadi tempat untuk aku berkongsi cerita hari malang aku.

6 Nov 2010, entah macam mana dompet aku boley hilang dalam kereta tinie pastu kami hampir nak gadoh. kami kawan baik sampai 5 tahun tanpa aku sedar. nasib baik kami baik balik dan bagus jugak ade sayang aku nie sebab die banyak nasihatkan aku. thanks sayang. rase macam nak nangis je bila masalah datang bertimpa-timpa. rase tak sanggup nak hadapi.


31 October 2010

Final Exam vs Flu


Arrgghhhh...
Lagi 3 hari nak final exam..
tak sangka pejam celik dah nak cuti sem rupenye
dah nak pisah dengan sayang aku
macam tak caya je dah nak masuk 5 bulan aku kat KPTM Ipoh
hidup kat sini berbeza dengan tempat sendiri
miss my hometown so much
aku harap final nanti boley jawab soalan dengan mudah..aminnn
kalau pointer ok boley dapat moto..
mak..nak moto LC 1! hehehe
tengah sibuk nak study aku dapat flu dan batuk pulak.
hish kacau betul..
lagi sekali aku susahkan bf..
kalau sakit die yang jage aku
my best nurse, tak akan dapat kat mane2
hope aku cepat baik sebab tak nak jawab exam sambil pegang tisu...
all the best for me, i hope so..

17 October 2010

Kisah Sorang Budak


Ini kisah seorang budak busuk yang diberi nama oleh bf dia. Aku memang dilahirkan sebagai anak tunggal membuatkan aku sunyi dari time budak2 sampai sekarang. Tapi nasib baik ada kawan2 boleh main masak-masak ke lari-lari ke tiap2 petang termasuk naik basikal. Tapi kadang2 bagus gak tak payah nak berebut sebab aku memang sorang je. Dari kecik lagi aku suka pakai lipstik dengan gelang. Sekarang bila dah besar suma berubah tak macam dulu lagi. Mula rasa bertuahnya kalau ada adik tapi nak buat macam mana. Apa pun kita enjoy! 







Dah memang lumrah kot anak tunggal ni sensitif sikit, selalu rasa rendah diri dengan kecik hati. Aku berusaha untuk belajar bersabar dan terima hakikat. Tapi besar tanggungjawab yang aku kena galas. Suma harapan parents aku kena tunaikan. Rasa macam tak tertanggung. Aku kurang percaya sangat dengan kawan. sorry. Dah tak nak orang tipu aku lagi, tikam belakang la. kadang2 buat aku fade up dengan hidup. Selalu cakap kasar dengan orang, ade gak sesetengah yang kecik hati sampai aku tak sedar. maaf ye. Aku akan baik dengan orang yang baik dengan aku. Jarang jugak nak senyum kat orang sebab dulu aku senyum kat orang tapi dia masam muka. So, sekarang lebih baik orang senyum dulu baru aku senyum kan senang.







One more, kawan paling best is my mummy. Love u mak. Sporting dalam mendidik anak walhal dulu orang paling suka rotan aku time malas buat keje skola. Jadi aku paling takot kalau tak siap keje skola.






Tu jela yang aku nak ceta pun. Takde yang special sangat. Cuma aku tak berapa comel dengan cantik, tak nak bangga dengan diri dan jugak keturunan. Sebab bukan pandai cakap bahasa siam. Ape pun time kasih kat sesape yang bace blog aku nie... This is my life.




16 October 2010

About Me





Hello people, this is me Niena Ahmad. All you need to know now is that my life is changing, day after day. I'm 20 on July 4th 2010. Dip. In Multimedia kptm course in IpohSometimes can be weird, sometimes can be "gila-gila". I’m from a mixed race family (malay+banjarnese+siamase). Well I’m not perfect, but I’m also not someone who goes and does anything really crazy. I‘m kind of boring. But I feel very comfortable with myself. I just want to be myself not anyone else. I love people who are nice to me. I don't want find any trouble with somebody. I don't smile a lot to someone I don’t know (sorry) tp bukan SOMBONG ok. My relationship with my parents is very important to me. 


Boyfriends? I think for a while it’s obviously going uncomfortable because of the break-up. I only want to be with someone who thinks I am the right girl for him. And now after 6 month I meet someone in my life. Never thought that I will fall in love again. Only god know's who I love, He so special for me. He makes me smile for no reason. You do anything to make me smile. Thank sayang sebab jage orang dengan baik masa orang tengah demam. I love you sayang..





- NUR EL AZRIE-


 @ McD Pekan, Ipoh


12 September 2010

Hari Raya ✿ 2010


Selamat Hari Raye Aidilfitri buat sume dan tak lupa juga blogger. Raye tahun ni pertama kali pegi beraya bersama kawan skolah. Lepas penat beraye di waktu pagi pada petang pulak kami berdua menghabiskan mase lepaking di pantai R&R Bagan Ajam. Ini first dating kitorang selepas tamat skolah. Seronoknya raye tahun nie dapat duit raye lagi. Dah boleh jadi mak orang tapi still dapat duit raye. Tunggu lepas raye mesti aku dapat penyakit kira mengira. Hehehe..


Sayang dia ketat-ketat

Cuci mata di hari raye pertama kat pantai. Comel tak?

Angin sepoi seribu bahasa



Raye tahun ni jugak amat bermakna buat aku. Kali pertama beraye bersama buah hati melalui telefon. Si dia call pepagi buta sebelum solat hari raye. Kami bermaaf-maafan dan rinduu kat die sangat, yelah semasa bercinta mesti ade buat salah dan silap kan. Baju raye pun sedondon dan temanya ialah color grey. Tapi sempat jugak ajak boyfriend shopping raye kat Ipoh sebelum kami bercuti. Cari punya cari dapat la hijau pucuk pisang, suka sangat kainnya yang bercorak batik. Tengs sayang teman orang shopping walaupun penat. 



Duit raye dapat banyak! Yeayy


Raye ketiga pulak, aku keluar lagi dengan Tinie. Memang tak boleh dok rumah, ade saje benda nak buat. Last-last keluar lepak di Sunway Carnival mencuci mata lagi. Hehe. Bergedik kat Giant kejap. Nasib baik cctv takde boleh la snap gambar dalam tu. Ramai sungguh orang dekat mall. Sume pakat keluar dengan family, ade yang pakai baju kurung dan baju melayu. Kami dah malas nak pakai baju kurung lebih suke pakai baju biase. 



Kami lagi! Pantang jumpe kamera

Suke Cheezels.. Keropok fav. Cheese memang suke makan
Mari pulang


Raye kali ni aku rajin buat video ucapan raye. Itu pun lepas tengok ucapan raye dari Lisa Surihani. Tengok dia buat macam best jadi try buat dan upload kat fb. Especially for my sayang, Azrie :)


Tadaaa ! Dah serupa ape je..



9 September 2010

Am I Now A Blogger?





Malam ni, aku buat sebuah blog yang menjadi diary online aku. Tak perlu lagi menulis di buku yang berkunci seperti zaman skolah rendah dulu. Kalau aku lupe password tu memang tak dapat buka la diary aku. Sedih je kan. Nanti ade pulak orang nak baca rahsia aku. Sebelum ni tak tahu pun pasal blog. Ini sume lepas tengok blog Ika kat dalam lab mase klas programming C++. 



First time tengok blog Ika tu ada rase "Wahh..comelnye blog die" lepas tu dia tunjuk pulak blog Irine Nadia Marcello. Wow!! Die blogger fames kot dan blognya cantik. Suke tengok. Wait a minute, aku dah ade blog, then post, then bagi orang baca, am i now a blogger? Bile si kawan aku Ika nie sebutkan nama-nama blogger tu mesti aku ternganga mendengar nama-nama yang aku tak kenal. 



Aku start blogging untuk suke2, bukan untuk serius pon. Ape yang aku tulis dalam blog hanyalah story seharian bersama orang yang tersayang, about my classmate tapi menggunakan ayat sendiri. Dan my boyfie pun suke. Yes.. Azrie suke bace ape yang aku mengarut dalam blog ni. 




So, aku akan terus menulis. Thank you pade yang sudi membaca. Tak kisah la ade orang nak follow ke? Janji aku dah berminat nak mengarut dalam blog ni sorang2. Nak juga design blog sendiri nanti. Hehe :)



Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com