17 December 2010

Kenangan Lama Datang Kembali


Hari ini seperti yg dijanjikan moto aku dipulangkan pd ownernya. Aku syg moto tu tp aku terpaksa pulangkan sebab bkn atas nama aku. Jadi lepas aku serahkn moto tu brmakna kenangan aku dgn owner dah tak ada lg. Sebenarnya time aku mula2 study kt Kedah, aku tak ada lesen so aku guna lesen mamat nie, disebabkan syg dia tanpa fikir panjang meminjamkan lesen. Wlaupun skrg aku dah ada lesen tapi biar la moto tu atas nma dia. Org dlm gmbar nie tuan punye moto, zakwan. Kami rapat sejak dia jumpa dgn mak ayah aku time diorg datang melawat aku tambah pulak dia pandai ambil hati org tua jd parents aku memang suka kt dia tapi sekarang kami hanya la kawan biasa saja tak lebih dari tu. Dia cuma pandai bagi harapan cinta kt org saja, syukur aku tak pernah pun bercinta dgn dia. Dah trlambat aku nk terima dia balik. Tadi ptg dia datang umah nak ambil moto, moto dia pun da rosak disebabkan banjir yg teruk kt Alor Star. Da hampir setahun aku tak jumpa dia, mungkin nie kali terakhir aku cakap dgn dia, tengok muka dia sebab kami akan bawa haluan masing2 aku di Ipoh, dia praktikal di Sg.Petani. Aku dah tak simpan dendam atas apa yg dia pernah buat dulu. Kami pernah janji sama2 jaga moto nie. Mungkin time aku post entri nie dia dah sampai as. Bestnya td lepak kt kedai makan dpt gelak ketawa sama2. Aku perasan dia asyik pandang aku time aku bergurau dgn ayah tapi bila aku pandang dia, dia pandang tempat lain. Dia still syg aku lg ke? tapi entah la hati aku pd org lain. :'(  


Aku cuma ada gmbar moto je, selalu rempit dgn yana. Sebelum dia balik aku mesej n pesan jaga moto. Mesej antara aku dgn dia.

aku: erm ang jga la mto 2 baik2 eh, mto 2 pun lma xjln jauh
dia: ok.. aku akn jga baik2
aku: hehe, oke2
dia: aku taw ang syg moto ni
aku: syg la gak tp aku xmampu nk jga, ang xyah la rsa brslah
dia: ok.. xpa,aku jga moto ni elok2
aku: ok, lg pun dlu kn kta da jnji nk jga mto nie
dia: ok

1 comment:

SANDRA AZWAN: Fashion Designer said...

Hello Amanina..ur most welcome..;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com