12 September 2010

Hari Raya ✿ 2010


Selamat Hari Raye Aidilfitri buat sume dan tak lupa juga blogger. Raye tahun ni pertama kali pegi beraya bersama kawan skolah. Lepas penat beraye di waktu pagi pada petang pulak kami berdua menghabiskan mase lepaking di pantai R&R Bagan Ajam. Ini first dating kitorang selepas tamat skolah. Seronoknya raye tahun nie dapat duit raye lagi. Dah boleh jadi mak orang tapi still dapat duit raye. Tunggu lepas raye mesti aku dapat penyakit kira mengira. Hehehe..


Sayang dia ketat-ketat

Cuci mata di hari raye pertama kat pantai. Comel tak?

Angin sepoi seribu bahasa



Raye tahun ni jugak amat bermakna buat aku. Kali pertama beraye bersama buah hati melalui telefon. Si dia call pepagi buta sebelum solat hari raye. Kami bermaaf-maafan dan rinduu kat die sangat, yelah semasa bercinta mesti ade buat salah dan silap kan. Baju raye pun sedondon dan temanya ialah color grey. Tapi sempat jugak ajak boyfriend shopping raye kat Ipoh sebelum kami bercuti. Cari punya cari dapat la hijau pucuk pisang, suka sangat kainnya yang bercorak batik. Tengs sayang teman orang shopping walaupun penat. 



Duit raye dapat banyak! Yeayy


Raye ketiga pulak, aku keluar lagi dengan Tinie. Memang tak boleh dok rumah, ade saje benda nak buat. Last-last keluar lepak di Sunway Carnival mencuci mata lagi. Hehe. Bergedik kat Giant kejap. Nasib baik cctv takde boleh la snap gambar dalam tu. Ramai sungguh orang dekat mall. Sume pakat keluar dengan family, ade yang pakai baju kurung dan baju melayu. Kami dah malas nak pakai baju kurung lebih suke pakai baju biase. 



Kami lagi! Pantang jumpe kamera

Suke Cheezels.. Keropok fav. Cheese memang suke makan
Mari pulang


Raye kali ni aku rajin buat video ucapan raye. Itu pun lepas tengok ucapan raye dari Lisa Surihani. Tengok dia buat macam best jadi try buat dan upload kat fb. Especially for my sayang, Azrie :)


Tadaaa ! Dah serupa ape je..


video

9 September 2010

Am I Now A Blogger?





Malam ni, aku buat sebuah blog yang menjadi diary online aku. Tak perlu lagi menulis di buku yang berkunci seperti zaman skolah rendah dulu. Kalau aku lupe password tu memang tak dapat buka la diary aku. Sedih je kan. Nanti ade pulak orang nak baca rahsia aku. Sebelum ni tak tahu pun pasal blog. Ini sume lepas tengok blog Ika kat dalam lab mase klas programming C++. 



First time tengok blog Ika tu ada rase "Wahh..comelnye blog die" lepas tu dia tunjuk pulak blog Irine Nadia Marcello. Wow!! Die blogger fames kot dan blognya cantik. Suke tengok. Wait a minute, aku dah ade blog, then post, then bagi orang baca, am i now a blogger? Bile si kawan aku Ika nie sebutkan nama-nama blogger tu mesti aku ternganga mendengar nama-nama yang aku tak kenal. 



Aku start blogging untuk suke2, bukan untuk serius pon. Ape yang aku tulis dalam blog hanyalah story seharian bersama orang yang tersayang, about my classmate tapi menggunakan ayat sendiri. Dan my boyfie pun suke. Yes.. Azrie suke bace ape yang aku mengarut dalam blog ni. 




So, aku akan terus menulis. Thank you pade yang sudi membaca. Tak kisah la ade orang nak follow ke? Janji aku dah berminat nak mengarut dalam blog ni sorang2. Nak juga design blog sendiri nanti. Hehe :)



Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com