31 October 2010

Final Exam vs Flu


Arrgghhhh...
Lagi 3 hari nak final exam..
tak sangka pejam celik dah nak cuti sem rupenye
dah nak pisah dengan sayang aku
macam tak caya je dah nak masuk 5 bulan aku kat KPTM Ipoh
hidup kat sini berbeza dengan tempat sendiri
miss my hometown so much
aku harap final nanti boley jawab soalan dengan mudah..aminnn
kalau pointer ok boley dapat moto..
mak..nak moto LC 1! hehehe
tengah sibuk nak study aku dapat flu dan batuk pulak.
hish kacau betul..
lagi sekali aku susahkan bf..
kalau sakit die yang jage aku
my best nurse, tak akan dapat kat mane2
hope aku cepat baik sebab tak nak jawab exam sambil pegang tisu...
all the best for me, i hope so..

17 October 2010

Kisah Sorang Budak


Ini kisah seorang budak busuk yang diberi nama oleh bf dia. Aku memang dilahirkan sebagai anak tunggal membuatkan aku sunyi dari time budak2 sampai sekarang. Tapi nasib baik ada kawan2 boleh main masak-masak ke lari-lari ke tiap2 petang termasuk naik basikal. Tapi kadang2 bagus gak tak payah nak berebut sebab aku memang sorang je. Dari kecik lagi aku suka pakai lipstik dengan gelang. Sekarang bila dah besar suma berubah tak macam dulu lagi. Mula rasa bertuahnya kalau ada adik tapi nak buat macam mana. Apa pun kita enjoy! 







Dah memang lumrah kot anak tunggal ni sensitif sikit, selalu rasa rendah diri dengan kecik hati. Aku berusaha untuk belajar bersabar dan terima hakikat. Tapi besar tanggungjawab yang aku kena galas. Suma harapan parents aku kena tunaikan. Rasa macam tak tertanggung. Aku kurang percaya sangat dengan kawan. sorry. Dah tak nak orang tipu aku lagi, tikam belakang la. kadang2 buat aku fade up dengan hidup. Selalu cakap kasar dengan orang, ade gak sesetengah yang kecik hati sampai aku tak sedar. maaf ye. Aku akan baik dengan orang yang baik dengan aku. Jarang jugak nak senyum kat orang sebab dulu aku senyum kat orang tapi dia masam muka. So, sekarang lebih baik orang senyum dulu baru aku senyum kan senang.







One more, kawan paling best is my mummy. Love u mak. Sporting dalam mendidik anak walhal dulu orang paling suka rotan aku time malas buat keje skola. Jadi aku paling takot kalau tak siap keje skola.






Tu jela yang aku nak ceta pun. Takde yang special sangat. Cuma aku tak berapa comel dengan cantik, tak nak bangga dengan diri dan jugak keturunan. Sebab bukan pandai cakap bahasa siam. Ape pun time kasih kat sesape yang bace blog aku nie... This is my life.




16 October 2010

About Me





Hello people, this is me Niena Ahmad. All you need to know now is that my life is changing, day after day. I'm 20 on July 4th 2010. Dip. In Multimedia kptm course in IpohSometimes can be weird, sometimes can be "gila-gila". I’m from a mixed race family (malay+banjarnese+siamase). Well I’m not perfect, but I’m also not someone who goes and does anything really crazy. I‘m kind of boring. But I feel very comfortable with myself. I just want to be myself not anyone else. I love people who are nice to me. I don't want find any trouble with somebody. I don't smile a lot to someone I don’t know (sorry) tp bukan SOMBONG ok. My relationship with my parents is very important to me. 


Boyfriends? I think for a while it’s obviously going uncomfortable because of the break-up. I only want to be with someone who thinks I am the right girl for him. And now after 6 month I meet someone in my life. Never thought that I will fall in love again. Only god know's who I love, He so special for me. He makes me smile for no reason. You do anything to make me smile. Thank sayang sebab jage orang dengan baik masa orang tengah demam. I love you sayang..





- NUR EL AZRIE-


 @ McD Pekan, Ipoh


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com