30 November 2010

Malas Bangun Punca Lame-lame Dalam Bilik Air?


Bile cakap pasal cuti mesti banyak orang tibe2 jadi malas nak bangun awal, aku pun same. selalunye aku bangun paling awal pukul 6.30 pagi untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas ke bilik air takot lambat gi kelas, nanti tak pasal2 kene duduk luar. lagi 1 nak dijadikan cerita ade sorang budak dorm aku nie, die jenis suke duduk lame2 dalam bilik air, entah ape die buat, mandi punye lame. aku pelik pagi2 ade ke orang mandi hampir setengah jam yela waktu pagi kan air sejuk sangat. aku pun tak tahan nak mandi lame2. takkan die mandi siap buat spa dalam bilik air gosok sane gosok sini..oppsss nak melucah pulak aku nie. sampai sekarang aku tak tau ape budak tu buat dalam bilik air. ok la malas nak fikir tapi sejak cuti nie aku malas nak bangun. pukul 1 baru bangun. sebabnye malam2 aku layan movie, mane tak bangun lambat & telinga aku nie tak lepas dari words "bangun la busuk oii, dah pukul brapa nie? anak dara apa pukul 1 tak bangun lagi, macam mane bile dah kawen nanti. bangun lambat otak jadi blurr. Tahniah Amanina.. ape nak jadi aku nie..  ;)

s k y p e :)

Mesti sume orang suke bile dengar word "SKYPE" nie terutama sekali bagi orang yang sedang dilamun cinta sebab diorang boley ber-skyping dengan yang tersayang tak kira malam ke pagi ke. mungkin sebab tula YM dah tak laku kot. aku pun termasuk dalam golongan nie jugak tapi malam nie dah masuk 2 minggu tak skype dengan die memandangkan laptop die masuk hospital. memang rindu sangat nak tengok muke die tapi kurang sikit rindu aku nie sebab tiap2 hari mesej. well, skype memang besh. boley cakapcakap face to face.. hee ;') 

kalo dulu time kat ostel aku ingat lagi budak2 dorm tiap2 malam skype dengan pakwe diorang tak kisah bf jauh ke, selalu jumpe kat kolej pun join gak. tapi kalo tiap2 malam skype sampai pagi memang mampos aku. besok pagi bangun je dah rase gelong semacam sebab tak cukup tido. tapi ape pon, skype laa buat cinta seseorang tu bertahan lama. whoaaahh.

to busuk saye nur el azrie 

* lagi sebulan lebih kite akan daftar sem 2, tak sabar nak jumpe. harap2 kite dapat result yang OK ye. segala yang berlaku sebelum nie ade hikmahnye. ape pun korang jangan lupe eh add aku kat skype 
: amaninasofea.ahmad : 



28 November 2010

Ketumbit Ke Gatal?


Rase macam da lame tak post brita. ini semua gara2 mata aku yg tetibe naik ketumbit, bukannye sakit pun tapi rase gatal..*geligeli kt mata selame 2 ari.. m a l u nk kuar umah tau. wlaupun skrg da ok tp kdang2 tu gatal jgak. tak tau la mane datang bende ala nie sebab selalunya kalau naik ketumbit tu maknenye orang tu suke g mengendap orang tngah mandi takpun tngah melabur (ade ke?) kalau ade org tu memang tak senonoh la. sebab lain maybe mate org tu ktor ke. aku bnyak dapat komen2 yg bagus dr member2 kt Fb pasal nie sume cakap benda same yg kononnye aku nie gatal @ nakal kat umah sbb suke ngendap orang mandi, otak diorang sume pk bende yg same. agak2 la aku nk tngok mak bpak aku mandi.. sejahat2 aku tak pena buat bende tu k. aku xdela nk gatai smpai mcm 2. korang rase muke aku nie mcm tu ke?? muke baik je ade la.. hehe perasan plak..


27 November 2010

Angan Angan


Dulu mase kecik2 suke sangat bace kisah dongeng sebelum tido, bace buku kisah fairytale tak kira dongeng Inggeris ke versi melayu ke mesti nak bace. lepas tu berangan nak jadi puteri raje nak kawen dengan putera raje..eh2 aku nie keje cakap pasal kawin jela. contohnye macam Bawang Putih Bawang Merah, cinderella. walaupun time tu otak pun tak berkembang lagi, hingus pun still meleleh lagi tapi tetap ade i m a g i n a s i.. ok cakap pasal angan2 nie tak semua ape yang kite angankan akan dapat tambahan pulak tak usaha langsung. tak semua yang aku harapkan akan dapat. aku dah usaha nak sambung belajar, nak dapatkan DSLR belom lagi. termasuk nak dapatkan hati seseorang. itu la banyak sangat bace bab kawen sampaikan ade pakwe time umo 6 tahun dengan budak tadika aku. ish..ish.. tak malu. walaupun kite suke orang tu tapi orang tu tak suke kite, tak sayang kite buat ape. aku jenis yang tak suke menangis depan lelaki, menangis dalam hati je, pendam perasaan disebabkan itu aku dah kureng nak bace buku novel sebab ceta novel mesti ending baik punye. tapi novel yang dilayan Lagenda Budak Setan, bile bace je dah sedih, bile tengok movie die terus menangis..hehe. hebad betul buku budak setan ni..  ;))





26 November 2010

Bila Kain Orang Suke Selak

Opppsss...aku takde la nak selak kain orang k. bukan jugak kisah lucah disini termasuk tak nak lucah2. bukan 18SG k.hahaha. kisah nie bermula apabila aku ikut mak gi beli barang then jumpe sorang aunty nie, rupenye die kawan mak aku. aku malas nak dengar ape yang die cakap kononnya tak nak menyampuk tapi aku mula bagi perhatian bile aku dengar die tanye pasal "kawen". die tanye itu ini kat mak aku kalah melodi. die cakap "kamu tu ade anak sorang je, bile lagi nak buat kenduri kawen?". die tanye aku bile nak kawen? omg.. sibuk jela makcik nie. anak die pun tak kawin lagi. nasib baik anak makcik tu girl kalau laki mintak simpang dijodohkan..huhuhu.. aku akan cakap "sori aunty saye dah ade pilihan sendiri!". mak aku pun cakap "nina nie belajar pun tak habis lagi, tak pandai masak, kasar n bla..bla..bla.. moral of the story ialah jangan jage tepi kain orang.  

25 November 2010

Hope


First aku nak cakap berkenaan seseorang nie, tengs sebab buat aku cukup bahagia walaupun cume sekejap. tengs sebab lukakan hati aku jugak. aku tak simpan dendam kat kau langsung, ape pun biar tuhan saje yang balas segala perbuatan kau. So peliss pegi jauh dari hidop aku. aku dah tak perlukan kau lagi. aku harap kau hepi sekarang. aku jugak tumpang gembira bile dengar kau dapat 4 flat untuk sem nie. aku pun tengah berusaha untuk dapat DEKAN macam kau. We already break up. Dah lali pun tapi aku redha. aku malas nak bercinta tapi takdir aku jumpe seseorang yang boley buat aku senyum & gelak semula. sekarang nie pun die dah cukup buat aku bahagia. aku takut sangat kalau aku hilang die, aku nak hubungan nie kekal biar die orang terakhir yang aku sayang. 


Tadi kami gadoh kat facebook mungkin sebab dah seminggu tak jumpe, aku pun dah mule rase rindu kat die tapi syukur kami gadoh kejap je die pulak pandai pujuk. jarang nak gadoh besar. ape pun orang nak mintak maaf sebab marah2 die tadi. orang tengah geram time tu. orang sayang die k..    

p/s; aku harap mereka2 tu happy dengan hidop mereka. Doakan aku juga ye (:


22 November 2010

Jom Tengok Kartun

Bile borink mesti tengok tv tapi cetenye kartun. Drama melayu tak main la sebab karakter penuh dengan air mata. Selalunya kartun Spongebob yang aku tengok. Minat sangat dengan spongebob sebab ape pun tak tahu. Tak sedar ke dah boley jadi mak orang tapi still layan bende jadah nie. Tapi hakikatnye aku dah makin matang bile mula jumpe pelbagai ragam manusia kat kolej. Tak bererti kite tengok kartun tu kite budak2 lagi kan, just for fun. Sekali sekala tengok kartun nie pun boley hilang tension gak. Terutama sekali bile tengok karakter Spongebob, Patrick, Gary termasuk Jellyfish.

                           
spongebob dengan patrick berkawan baik, same macam aku ade kawan baik tapi 
              sekarang aku dah pisah dengan diorang, sorang ade kat Perlis, sorang lagi kat KL.

me wif miera @ Alor Star
sekarang keje kat bayan lepas tapi tak sempat jumpe. jadi chef tak rasmi untuk aku time kami 1 rumah sewa dulu, selalu jugak kena marah dengan fizie sebab kuar sampai lupa die.

me wif tiney @ Sunway Carnival Mall
Kenal die dari form 4. kesian time tu baru pindah skola jadi duduk disebelah aku dalam kelas sampai form 5. keje kat kl, hari raye baru dapat jumpe. miss u.. Bile spongebob tangkap jellyfish tu aku teringat time kecil dulu paling suke tangkap ladybird bawa balik rumah. Rase teringin nak kembali ke zaman kanak2, best sangat tak payah fikir pape. paling suke watak gary (snail belaan spongebob). disebabkan aku suke watak gary, ade la sorang mamat nie bile jumpe mesti buat suara gary, aku pun gelar orang tu "gary". aku sayang "gary" sangat2. org tu adalah sayang aku sendiri. pelik gak nape gary bunyi "meows" macam kucing, ade ke snails bunyi macam tu, setahu aku snails takde bunyi  :)

p/s: Love u gary <3 Azrie
  

21 November 2010

Siapakah Orang Itu Eh??

Macam tak caye je followers aku dah sampai 50 orang. lagipun blog nie baru lagi wujud sebab blog lame dah di blok. sedih je kene buat lain kan3... tapi ape pun sekarang aku dah rajin menaip, kalau tak masuk sem 2 nanti aku jadi labi-labi bile taip. bile cuti sem mesti banyak cete nak story mory right. ape pun aku nak ucapkan teme kasih kepada orang yang jadi FOLLOWERS aku yang ke 50! kalau dah kenal boley bagi award..haha


Semakin Cuti Semakin Borink!!

Masuk hari nie dah 5 hari cuti sem dah rase bosan yang teramat sangat sampai nak taip pun naik malas. macam mane nak hidup sampai sebulan lebih kat rumah. boley ke?? sampai 6 Jan 11. kalau nak tau sekarang nie pun tengah taip sambil baring menghadap laptop, nasib baik ade benda nie tak borink sangat. nak keje part-time ayah pulak tak bagi. alasannye "duduk rumah lagi bagus, takde risau sangat" so jawabnye aku stay makan angin kat rumah. nak kuar pun kene bagi password dulu, kalau kat ostel senang je kuar dengan sayang aku, ibu (warden) dah faham dengan kami, takde nak marah2. kadang2 tu aku malas nak on9 fb tapi disebabkan orang tersayang aku on kan jugak sebab nak lepas rindu tak kisah kat fb, skype, ym ke. buat aku lagi rindu kat die. setiap kali kami berchatting mesti die cakap "orang syg die tau", "orang takut hilang die" esok, tulat, minggu depan, bulan depan pun same sampai aku takde mood nak curang2 nih. mungkin sebab kami jauh jadi faktor utama. To: Busuk "org dah syg die tak kan nak curang". walaupun busuk aku nie takde blog tapi die selalu bace ape yang aku taip. setiap isi hati aku tulis kat sini sebab tak sume bende aku sempat bagi tau die. aku sentiase ingat hubungan itu tak akan bertahan lame kalau masing2 takde tolak ansur. aku rase bertuah sangat selama kami couple kurang nak gado, die faham perangai aku macam mane. harap2 sume couple sentiase bahagia disamping pasangan diorang termasuk member2 aku. takmo gado2 k..



p/s: dear syg, tak payah fikir yang bukan2 sebab orang tak tinggalkan die.
orang tinggal die cume untuk sebulan lebih je. nantikan kite boley jumpe balik, cinte2 macam biase..
gatal pulak aku nie...hehe  x)


7 November 2010

ily imy ily imy..


I really miss u so badly. Never thought I will find love with u. So sweet this moments. I will never forget what have u do for me. Always remember every single things about u, your face, your smile, your parfume. you always hold my hand when we walking together. I love u more n more nothing can't changed. u make me feel so comfortable. thanks a lot because always make me happy, make me smile for no reason, touch my lips. I swear that u always in my heart.
-N.E.A-

Tak tahu nape aku selalu rase sunyi jika takde die. setiap mase teringatkan die. betapa indahnya cinta yang datang dalam hidup aku. lebih baik dari sebelum nie. dapat luangkan mase dengan die pun dah cukup bagi aku. Nasib baik die ade boley jugak jadi tempat untuk aku berkongsi cerita hari malang aku.

6 Nov 2010, entah macam mana dompet aku boley hilang dalam kereta tinie pastu kami hampir nak gadoh. kami kawan baik sampai 5 tahun tanpa aku sedar. nasib baik kami baik balik dan bagus jugak ade sayang aku nie sebab die banyak nasihatkan aku. thanks sayang. rase macam nak nangis je bila masalah datang bertimpa-timpa. rase tak sanggup nak hadapi.


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com