13 January 2011

Nak Jadi Doktor Cinta ❤


Nak jadi Doktor Love kejap boleh tak? pleaseee. Eleh kalo tak bagi pun aku nak jugak. Tak kira. Aku sebenarnya nak tahu ape pendapat korang tentang bercinta semasa belajar? sebabnye ade jugak kebaikan & keburukannye. Kalo dah same kelas macam mane nak handle sume bende kalo gado pulak sampai nak break pastu mesti ganggu emosi & study kan. T___T  Maksudnye bukan time tengah study tu bercinta lahh -___-" tapi kite study samesame dengan kekasih hati tapi kankan cinta mase kat kolej orang panggil ape ye? cinta sampai ke pelamin kot. Pandaipandai je aku nie. Kalo cinta mase skola tu cinta monyet kan. Disebabkan pointer OK, aku still lagi dalam kelas yang same DIM 0201 dengan boyfie sekali. 

Dah macam pre-wedding Nina dan Azrie pulak

Sekarang aku makin busy, kelas sampai ke petang dengan assignment yang mula menimbun, kelas lain takde lagi maybe sebab aku duduk kelas dekan kot. Apepun aku harap sem nie nak naikkan pointer & bole study samesame dengan syg aku tapi kitorang tak dating dalam kelas tau. So aku nak suggest kat sesape yang still lagi study & single, sedang di ngorat ke belom ke, sila jangan cuba bercinta. Kawan je dulu bukannya ape takot tak kuat semangat je. Lagipun kite bukan nak kawen tahun depan pon. Yelayela buat yang tengah study tapi bercinta macam aku nie sila jaga pasangan elokelok. Aayangi, jaga & hargailah dia. Ecece. Siapa yang pasangan dia tak jaga elokelok cepat report kat aku. Biar aku babap dia. Hehe. Okay take care sume. Nak update blog pon tak sempat. Byebye :)


10 comments:

biella93 said...

eheee . setuju sgt2 . kdg2 leceh gk klaw time study tgh b'cinta . lagi2 yg sllu ade mslh tuh . huu . tp klau da tgh b'cinte . kne la pndai handle . i-Allah takkan ade mslh yg dtg kan . hee :)

dark r0se said...

kena pandai bahagikan mase~ cam ros sendiri pown boyfie jauh~ huhu...kadang3 tu on9 lebih dr belajar~ T__T sebab jauh kan? nak wat camne? nak kne ngadap lappy jela~ lau betul3 busy jek tak~ pape pown, tak salah bercinta tyme blaja..cume, kne pandai manage antare study, emosi ag n mase kte~:) cekian dr ros..hihi:D

gud luck ya!;)

CaraLov3 said...

xde masalah kowt study smbil berchenta
lebey2 lg klu satu kelas ke
bley la nk fight2 tuk dptkn result yg bguih kn? kn? kn? eheh
apepun, asal niat ikhlas.. sumenya okkeh jep =)

little cart00n said...

study is study..
boyfren is boyfren..
enjoy is enjoy..

3 perkara yg berbeza, tapi boleh dilalui dlm 1 situasi yg sama..
hya perlu bjak bahagikan masa je.. :)

Amanina Sofea said...

Dark rose: yela..hehe
kne pndai bhagikn mase kalo x ssah la
rose pun sme gak ye..sbb boyfie da jauh mcm 2 la..tme ksih rose :D
gud luck to u too dear.. ;)

Amanina Sofea said...

Caralove: hehehe..
ske la ayat awk tu..mmg nk fight2 ngn bf utk dptkn result yg lbih elok..
mmg bgus sngt2..tengs 4 the komen :))

Amanina Sofea said...

Elie: tengs a lot..
ske dgn nsihat awk tu..
3 words yg ade mksud lain..btol sye kne pndai bhagikan mse.. ^__^

:mikaomei: said...

mcm perli ak jeh. huhu

Apat said...

Bagi aku, bercinta tu xsalah.... Mmg dah jadi naluri manusia... Xde sape yang ajar kita utk bechenta... Bende ni pon xde diajar dlm buku.....

Xkesah ler peringkat umor ape pon, aku still rase mmg xsalah.... Budak darjah 1 dgn style darjah 1 ler.... Dak umor 20 dgn cara umor 20 ler.... Nak tggu abis blajar baru nak bercinta?? Hahaha... Korang dah sengaja merugikan satu fasa yg best dalam hidop korang kalo korang nak decide main game ni bile dah abis blaja/start keje nnt.... Korang xkan leh gune skill yg slalu dak2 umor belasan tahun gune utk nak ayat pasangan korg bile umor dah 20an.... So disitu kita dah rugi kerana xdpt rase pengalaman tu..... Hihihi

berchenta mase study ni bagi aku boleh jd bende baik dan boleh jadi masalah kat kita.... Ikut pada kita sama ada kita yg mengawal perasaan tu atau kita dikawal oleh perasaan tu.... Selalunya, dan aku sendiri mmg dikawal oleh feel tu... Hahaha.....

Apepon, bende ni kita layan je... Kita xkan umor 20 utk dua kali,kan.... So enjoylah 'permainan chenta' ini ikut hati dan akal sendiri... Bende ni xleh ikut org sgt... Kekadang kalo kita ikut cara org lain, diorg wat ok je, tp bile kita wat cara diorg, kita yg kantoi.... Game ni adalah game yg paling susah kita nak main sbb xde peraturan dan undang2 khusus....

Game ni dia berubah ikut peringkat umor.... Wat mase ni, game ni berada di tahap feel je... Gudluck.... Hihihihi

Amanina Sofea said...

Ika: sengal la makcik nie..
ko ngn aku same je..
ade pkwe dlm 1 klas..
nk perli ko bwt pe..ape daa

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com