22 January 2011

Tak Nak Besar


Aku tak mahu jadi dewasa.
dulu, aku nak cepat2 jadi dewasa.
Bole pakai kasut tumit tinggi.
Bole melaram, makeup muke.
Bole cepat keje, dapat duit sendiri. sebab ade cita2 nak jadi pramugari.
Bole pegi mane2 aku suka.
Bole ade kete sendiri.
Bole balik rumah lewat malam.
Bole bercinta dapat kuar dengan boyfriend & kawin.
Banyak benda bole buat kalo dah besar nie.


Tak Nak Besar


Lame2, baru aku perasan..
Aku dah tak baca komik tapi baca majalah cosmopolitan.
Aku dah tak main masak2 tapi masak betul2.
Aku dah hampir dapatkan kunci 21.
Aku dah bole mengundi.
Kawin pun bole kalo aku nak.
Aku ingatkan best jadi dewasa nie.
Bole buat keputusan sendiri.
Aku bukan budak hingusan lagi tapi mahasiswi.
Dulu aku buat karangan tapi sekarang kene buat essay bukan main susah tajuknya.
Dulu aku mintak mak beli laptop sebab nak main games tapi sekarang beli laptop 
untuk buat assignment dan macam2.
Rupa-rupanya..
Jadi dewasa nie kena matang, kena professional.
Banyak tanggungjawab.
Banyak masalah, lagi banyak dari mase kecik2 dulu.
Banyak pakai duit.
Banyak hati kena jaga.
Tak boleh emosional tak bertempat.
Kena buat keputusan, keputusan, keputusan dan keputusan.
Kena kawan dengan semua orang, biarpun orang tu tak suka kita.
And banyak lagi laa kena,kena,kena dan kena..



5 comments:

amirul hafizzie said...

hahahaha....ak pown same rindu mase kcik....xde mslah maen je

amirul hafizzie said...

hahahaha same same

Amanina Sofea said...

Mirul: hahaha..
ko mmg, rindu mse knal ika ke??

Sekamar Rindu said...

salam..

seronok msa kecil..nak mandi pun mak yg tolong mandikan kan?

hehhe..

De Mois said...

Hye..salam perkenalan. Suka dengar lagu hujan,"Alangkah indahnya dunia, jika kita semua tak akan membesar" Hehe..

Jom singgah ke : SuaraSendiri

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com