3 February 2011

Anak Manja


Pernah tak korang dapat gelaran anak manja? atau macam2 lagi gelaran anak mak, anak busuk, anak hingusan. kalo ade kesian & senasib dengan aku. selalunya gelaran nie diberi kalo perempuan tu manja dengan maknya takpun selalu duduk bawah ketiak mak. kalo lelaki pulak manja nak panggil ape? dulu selalu mak saudara panggil aku macam tu sampai nak nangis pun ade, yela kene usik setiap kali jumpa. time tu umo aku baru 7 tahun mesti la mak gi mane pun nak ikot tapi sekarang suma gelaran tu dah takde sebabnye semakin aku besar aku dah mula renggang dengan mak.


baru 3 tahun je. duduk atas riba mak jang saye.
comel tak? hehe


taknak dapat gelaran tu sampai ke tua. bak kata makcik aku "ikot buntot mak je takkan sampai kawin pun nak ikot buntot jugak". maybe ade sebab die kata aku macam tu supaya dapat belajar berdikari. tak bermakna aku tak perlukan diorang cuma taknak menyusahkan. 

4 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

ololo2..comelnye..
:D

De Mois said...

Biasa la 2 kecik2 manje. Sekarang pun ada lagi sikit2 kan.
Camne pula kalau anak sensitif. Meh ke blog saya. Ada cerita pasal ni.

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Amanina Sofea said...

De Mois: yela..
skrg manje ckit2 je..
xkawin lg mcm mne nk ade ank..

pete said...

alololo..
anak manja!he

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com