19 March 2011

Bila Jimat Terus Jadi Kedekut

bila dah jadi student sepenuh mase nie, tiaptiap hari lapar
sape yang jadi student mesti senasib
duit pun pakai banyak, duit loan, duit ma&pa, duit tabung lagi
sume aku korek untuk guna, teruk betol kankan
sampai boros pun ade, biase la budak perempuan
suke shopping bukanbukan..
pastu cukup bulan makan nasi bujang je
tapi aku lain sikit, makan nasi dengan kunyit je
lagi kesian, mesti orang geleng pale bila tengok
semalam shop 2 barang je sebab nak jimat

kesiannya makan biskut je, malam pulak makan nasi kunyit
bila aku nak gemok nie, haish
busuk aku suruh gemok, die tunggu orang gemok k

tiaptiap hari menu yang sama ayam masak kunyit + nasi kosong + air kosong, berape kosong daa
harga pun murah je RM4..tukang masak pun tak banyak songeh
harihari makan ayam, ayam pun dah naik jemu tengok muke aku ;)


11 comments:

EZAN IDMA said...

waa. lame tak makan nasi goreng kunyitt

pete said...

murahnya..
nmpk cm sdp lak tu.

Puteri Iqa Izyan said...

sume student mcm tuh. same goes to me. asek lapar je. hahaha

tapi duit makin hari, makin cepat je mangalir. tak tau dah nak jimat caner. haha

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

Sekamar Rindu said...

salam..

ayam masak kunyit...pun best..

tu......:))

aLieF si Muncung ManiS said...

wahhh...jimat sungguh..alief pun selalu makan ayam masak kunyit tu..tapi kenapa kat sini mahal??huhuh..kat tmpat awk murah je..huhu..anyway,,semoga awk cepat gemuk..haahha

Amanina Sofea said...

Alief: hehe, kne la brjimat...
yeke kt tmpat awk mhal..lpas nie msak sndri la :)
tme ksih doa sye cpat gemok!

Pencacai Alim said...

aku sokong..masa student kebulur memanjang..time cuti sem kenyang memanjang

Heidi Shafiq said...

sedap ye ayam grg kunyit.. aku xnah mkn lak..

Amanina Sofea said...

Alim: haha, tao xpe..
biase la dh jd student..

Amanina Sofea said...

Heidi: sedap la..cube try mkn
dh berkurun mkanan nie ada..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com