6 December 2011

Apa Itu Love Drunk ?


Minggu ni banyak sungguh jemputan kenduri kawin. Jadi aku menjadi peneman setia untuk pergi makan nasi minyak free. Indahnya dapat bergosip pasal decoration pelamin, baju pengantin, pasangan pengantin tu secocok kah?, berapa ribu duit hantaran, katering kat mana dan bla..bla..bla, tersenyum aku dengar makcik2 bergosip. 


Tak sangka mamat tu ada pertalian darah dengan aku
Langkah bendul betul. Aku pun tak kawin lg




Kalau dah mabuk bercinta sampai ke pelamin dari buat benda bukan2. Rupa paras dah tak penting lagi janji hati dah suka. Esok kalau hati dah tak suka "ceraikan aku !". Siapa pun kalau dilamun cinta mula dengar lagu2 tangkap leleh ciptaan Eddie Hamid macam lagu Halimah Jonggang takpun band jiwang yang bermula dengan huruf S contohnya Spring, Scoin, Spoon, Slam, Spin, Siti Nurhaliza pun boleh la.



With my Mak Chaq at Pinang Court, Sungai Pinang, Penang



Bila dah lamun cinta automatik jadi stalker. Bukak Fesbok orang yang kita angau semata-mata nak tengok status hubungan. Bila angau mula nak jadi gatal terlebih. Hormon pun tak betul. Najis mutawasitoh tu. Bila orang cakap 'makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah' sebenarnya tak boleh nak menggambarkan orang tu sedang dilamun cinta. Sebab tu la orang dulu2 handal membuat sajak cinta walaupun sekolah pondok je. Jika mengalami simptom2 berikut, anda sebenarnya sedang dilamun cinta, bukannya demam panas seperti yang doktor kata. Anyway aku tiba2 diserang demam pulak harini. Tak bermakna aku demam sebab rindukan si dia, mamat tu pun demam jugak. Alahai ~~



2 comments:

Anum said...

hehehe
dah dekat nie

Elie Lily said...

tak lama lagi letew! heehhe

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com