3 December 2011

Lakonanmu Palsu Belaka !




Gara-gara terlalu banyak menonton movie jadi terikut-ikut. Nak kena lempang baru sedar lepas tu pura-pura menangis. Tak payah nak hidup dalam kepura-puraan atau berlakon. Jadi diri sendiri okay. Orang kata, kalau kita kongsi makanan, hubungan akan lebih mesra. Tapi jangan percaya sangat. Kemesraan lebih kepada saling mempercayai dan hormat menghormati. Setakat kongsi minuman coke dengan boyfriend memang nampak sweet. Opss kantoi pulak ! Kalau kita pandai jaga hubungan sesama kawan, kita makan dalam pinggan asing-asing pun masih boleh kekal lama persahabatan tu. So kawan jom kita kawan sampai berkedut.


Please jangan buat macam ni ! baik bukak tudung terus.


Sebabnya aku banyak tengok perangai orang-orang sekeliling. Tak kira kawan rapat, kawan sekolah, jiran takpun kawan kolej. Aku pun tak faham kat fb bertegur sapa tapi kat luar masing-maing takut nak tegur, takut nak senyum ada yang buat-buat tak kenal. Satu je kelemahan aku, aku susah nak senyum kat orang takut tak dapat feedback, mana tau orang tu tengah badmood ke memang confirm tak senyum. Tak bermakna aku sombong. Jadi untuk sem baru aku taknak sombong dengan senior junior. So, jangan jadi manusia yang hidup dalam kepura-puraan. 


Sebelum tu jom layan behind the scene project final Digital Audio Video (DAV). Ceh kalah pelakon bollywood. Aku jadi heroin kot. Jeng..jeng..jeng


video



p/s: Susah sebenarnya nak jaga hati orang !! once perasaan kita dipermainkan, sampai bila-bila kita ada bad impression kat orang tu. Jadi kita haruslah berpura-pura kononnya takda apa-apa. 



5 comments:

syakey said...

err,fesyen apakahh itu?? hahah.

sekamar rindu said...

salam..

pesen zaman moden tu syakey...hehe

EZAN IDMA said...

Alamak. sexynye haha

kalo kite jumpe senyum tau

Syiera Bucuk said...

adeh..sakit mata tgk gmbr tu...btw,hai cutey!!selamat berkenalan...

ghost writer said...

giler membulat terus mata aku.bukan salah aku tengok picca tuh k.haha!

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com