30 January 2011

Orang FB Makin Gila Ke?

Sape rajin online fb? angkat kening..hehe
mesti sume orang akan online fb tiaptiap hari kan.
sebab borink je mesti nak online, dah takde keje
tapi aku dah malas nak online dan approve makhluk tuhan nie
kalo online pun kene offline, supaya takde sape IM dengan aku
takut nanti ade mamat yang tak kenal kacau, dah la kacau pastu mintak no fon pulak
takde keje lain ke, kalo tak mintak no fon tak bole ke?? hadoii
al-kisah pada satu malam aku tengah syok im dengan bf tiba2 ade sorang mamat im aku, mulanya ok pastu lama2 makin merepek dan cakap perkataan berunsur lucah.
mamat tu kata "awak nie cantik la, bile saye tengok sume gambar awak saye rase stim la"
walaupun sume gambar aku takde yang seksi ke seksa ke tapi memang seram sejuk, mengadu kat bf, kene marah sebab approve orang yang tak kenal
jadi senang cete block je budak tu, ko tak payah add aku sampai bilabila
tapi nasib baik ade fb satu lagi, untuk kawan rapat je.
sekarang nie facebook dah tak selamat untuk di-online..

p/s: harapharap blog takde macam tu. taknak blog jadi tempat melucah..


27 January 2011

Ponat Den

Abaikan gambar nie ye.
gambar nie memang la tak brape lucah tapi faham2 jela.
bukan nk ckap psal burung mengawan tp cuma nk bagi tahu betapa penatnya jadi student.
da naik lenguh badan nie, bersimpul segala urat kentut..haha
sebab buat assignment.
nk urut badan tp mane la ade duit nk g spa..mara tak dapat lg
orang kaye bole la, g spa tiaptiap ari
untung jugak la kt orang yang tengah berpantang, kene urut nk slim balik
cepat la raye cina, aku nk balik uma rehat puaspuas
yang tu je aku nk cakap, takmo merepek bukanbukan
kang orang ckap gilo pulak kan..
nk sambung bace buku, sok kuiz Database. kalo tak ingat gune toyol la!
mate pun da kuyu, layu, mamai alaala zombie gitu..
bubye :))


25 January 2011

Kutu Kolej


Aku nk cete 1 bende tapi akan menyentuh hati orang2 yg tertentu. lantak la kalo nk terasa pun sebab aku cakap bende yg betul. 1 sikap orang melayu yg aku tak suke ialah melepak pastu tngok orang lalu lalang then mengata. kt kolej aku berlambak tapi tak dapat nk dikenalpasti ciriciri orang nie. aku gelarkan diorang kutu kolej. jadi kutu nie bukan ade faedah pun sebab asyik mengata orang tapi diri sendiri ade tengok ke? mesti takkan. kadang2 tu buat aku panas jugak kalo lepak dekat kutu nie pastu member lalu dengan pakwe die pastu dengar diorang kutuk ape? "Nape la R bole couple dengan mamat tu, dala gemok sebab R ade kete jd M mesti la nak awek yg ade kete & bla..bla". kutukutu nie tak tahu yg diorang kutuk tu member aku. aku kalo nk kawan dengan seseorang tu aku akan tengok dulu perilaku, dr segi pakaian, bahasa sama ada sopan ataupun kasar tak bermakna aku nie memilih kawan. bile aku tengok kutu nie aku perasan peribadi diorang iaitu tak sedar diri! maybe aku pun diorang kutuk gak sebabnye bf aku nie bole dikatakan tinggi, tegap & gemok cikit. aku bukan nk puji bf sendiri tp aku confirm termasuk dalam cete kutukutu nie. sebab bile aku jalan depan kutu nie diorang pandang pelik je. so, harap2 diorang nie insaf la ye, kalo datang kolej setakat nk mengutuk orang baik tak payah, buat habis duit mara dengan ptptn je. bagi diri aku pulak aku takde mase nk lepak kt kolej sebab kelas sampai 5.30 ptg.

p/s: bf gemok pun aku sayang die. kepada kutu kalo nk kutuk, kutuk biar berpada-pada.

22 January 2011

Tak Nak Besar


Aku tak mahu jadi dewasa.
dulu, aku nak cepat2 jadi dewasa.
Bole pakai kasut tumit tinggi.
Bole melaram, makeup muke.
Bole cepat keje, dapat duit sendiri. sebab ade cita2 nak jadi pramugari.
Bole pegi mane2 aku suka.
Bole ade kete sendiri.
Bole balik rumah lewat malam.
Bole bercinta dapat kuar dengan boyfriend & kawin.
Banyak benda bole buat kalo dah besar nie.


Tak Nak Besar


Lame2, baru aku perasan..
Aku dah tak baca komik tapi baca majalah cosmopolitan.
Aku dah tak main masak2 tapi masak betul2.
Aku dah hampir dapatkan kunci 21.
Aku dah bole mengundi.
Kawin pun bole kalo aku nak.
Aku ingatkan best jadi dewasa nie.
Bole buat keputusan sendiri.
Aku bukan budak hingusan lagi tapi mahasiswi.
Dulu aku buat karangan tapi sekarang kene buat essay bukan main susah tajuknya.
Dulu aku mintak mak beli laptop sebab nak main games tapi sekarang beli laptop 
untuk buat assignment dan macam2.
Rupa-rupanya..
Jadi dewasa nie kena matang, kena professional.
Banyak tanggungjawab.
Banyak masalah, lagi banyak dari mase kecik2 dulu.
Banyak pakai duit.
Banyak hati kena jaga.
Tak boleh emosional tak bertempat.
Kena buat keputusan, keputusan, keputusan dan keputusan.
Kena kawan dengan semua orang, biarpun orang tu tak suka kita.
And banyak lagi laa kena,kena,kena dan kena..



21 January 2011

Kek Fondant



Kek orang kaya kawin..cantik kan
of coz nampak cantik, mahal, makan sekali terus jadi gemok..haha 
mesti korang pernah dengar kek pondan fondant. ala kalau dalam Nona, segmen orang kawin tu selalu tunjuk orang kaya kawin potong kek nie.
Agakagak apa rase kek nie erk? nampak cantik tapi bila aku makan tak sedap pun.
aku makan kek pondan nie pun time sepupu aku kawin haritu.
kalau tak sedap, buang duit jela beli kek nie mase kawin.


p/s: makan cup cake suda, save bajet itu la the meaning of BIL .. belanja ikut limit

16 January 2011

Lecterur Aku Lawak


Hye sume, pagi nie aku rajin bangun semata-mata nk cari bahan about org Iban untuk assignment Pengajian Malaysia a.k.a sejarah psal pribumi sarawak. duedate nye ari rabu nie, nsib baik la group tp kalo dalam group tu sebenarnye ade 2 couple mcam mane tu? harapharap syg aku dah cari bhagian die psal org Melanau. kalo tak siap tunggu la aku mengamuk nanti. memang bole dikatakan lecterur sem 2 nie sume lawak. keje gelak je dalam kelas, aku suke situasi mcam nie. gilagila cikit baru la tak tido dalam kelas. ape yg aku merepek nie. kalo korang nk tahu nie la first hasil keje yg aku buat untuk subjek digital photomedia. kene tampal, gabung badan lain kepala lain. syok lebih kurang mcam pndidikan seni. enjoy dalam belajar subjek baru. :)


13 January 2011

Nak Jadi Doktor Cinta ❤


Nak jadi Doktor Love kejap boleh tak? pleaseee. Eleh kalo tak bagi pun aku nak jugak. Tak kira. Aku sebenarnya nak tahu ape pendapat korang tentang bercinta semasa belajar? sebabnye ade jugak kebaikan & keburukannye. Kalo dah same kelas macam mane nak handle sume bende kalo gado pulak sampai nak break pastu mesti ganggu emosi & study kan. T___T  Maksudnye bukan time tengah study tu bercinta lahh -___-" tapi kite study samesame dengan kekasih hati tapi kankan cinta mase kat kolej orang panggil ape ye? cinta sampai ke pelamin kot. Pandaipandai je aku nie. Kalo cinta mase skola tu cinta monyet kan. Disebabkan pointer OK, aku still lagi dalam kelas yang same DIM 0201 dengan boyfie sekali. 

Dah macam pre-wedding Nina dan Azrie pulak

Sekarang aku makin busy, kelas sampai ke petang dengan assignment yang mula menimbun, kelas lain takde lagi maybe sebab aku duduk kelas dekan kot. Apepun aku harap sem nie nak naikkan pointer & bole study samesame dengan syg aku tapi kitorang tak dating dalam kelas tau. So aku nak suggest kat sesape yang still lagi study & single, sedang di ngorat ke belom ke, sila jangan cuba bercinta. Kawan je dulu bukannya ape takot tak kuat semangat je. Lagipun kite bukan nak kawen tahun depan pon. Yelayela buat yang tengah study tapi bercinta macam aku nie sila jaga pasangan elokelok. Aayangi, jaga & hargailah dia. Ecece. Siapa yang pasangan dia tak jaga elokelok cepat report kat aku. Biar aku babap dia. Hehe. Okay take care sume. Nak update blog pon tak sempat. Byebye :)


8 January 2011

Perasaan Tahun Baru


Hello readers..sihat ke sume? haih lamenye tak update blog nie, agaknye dah berhabuk. harini baru la ade mase cikit nak update lepas selesai dgn pendaftaran semester 2. dalam life aku, harini aku dgn bf dah genap bercinta 6bulan lebih. walaupun baru bulan dan bukan tahun tapi banyak kenangan yg susah aku nak lupakan bersama dgn dia, manis pahit sume ade, airmata gembira duka pun ade. macammacam dugaan yg ade, kadang2 buat kitorang gado tapi tak lama. jealous sume tu biase lah kan. malam nie dugaan besar jadi dalam hubungan kami. aku tak bole nk nafikan sume perempuan akan fikir bende bukan2, cakap bende yg mungkin takkan jadi tapi aku harap sangat jangan la jadi kes mcm tu lagi. berderau darah nie, rase mcm nk nangis. ape yg aku harap tahun baru nie hubungan kami lebih kukuh & berkekalan. segala penat lelah kami belajar samesame berbaloi dgn result yg bole dibanggakan, walaupun dalam mase yg same berdating..macam tu jugak bagi yg sedang bercinta semasa belajar diluar sana, happy with ur lover ok :) utamakan study first ya.  

4 January 2011

Result Dah Keluar :)


Akhirnya dapat jugak aku tengok result untuk sem nie, punye lame tunggu result kuar disebabkan masalah komputer. Tangan nie jangan cakap terketar2 bile bukak je website & Alhamdulillah, aku pass sume subjek dengan pointer 3.32 CGPA. Senyum sampai ke telinga, memang gembira sangat bile dapat tau bf pun dapat pointer lebih kurang same. So, jawabnye aku 1 kelas dengan die (lepas nie tak bole nak gatal2 lagi). Tak siasia aku study sampai pagi. mak ayah cool je. esok dah nak balik, luse daftar pulak, bole aku tengok result puaspuas, bole lompatlompat, gedik sane sini. 10 jan bermulenya kelas, kene la ade semangat baru. no more malasmalas. mase daftar pulak kene ade 2 benda penting, slip pendaftaran sem 2 dengan kad matrix. kalo takde jawabnye aku tak dibenarkan daftar. ini senarai subjek untuk sem baru, nak PASS jugak:


IMM 1120 - Introduction to Digital Technologies and Multimedia
IMM 1123 - Introduction to Multimedia Development
MPW 1133 - Pengajian Malaysia (sejarah?)
IMM 2411 - Introduction to Database
IMM 1121 - Digital Photomedia
IMM 1211 - Statistics


Please jangan tengok sangat muke aku tu. Bole buta

3 January 2011

Bye-bye Rumahku


Pejam celik pejam celik, dah dekat 2 bulan lebih aku kat rumah
rase kejap je dah nak masuk sem baru.
bermakna lagi sehari aku akan berangkat pulang ke Ipoh.
sekarang masenya nak manja2 dengan mak, nak guling2 dengan bantal busyuk aku
lepas tu kene balik menghadap buku kankan ^^
rasa malas pun ade, aku tak packing satu apa pun lagi
harap2 pointer aku ok, dah berusaha sangat
takot nak tengok result 6 jan nanti, jadi senior pulak
and so ... 
SAY GOODBYE TO FIRST SEMESTER !!
i'll gonna miss you ...
the moments of being a junior ^____^

goodbye first sem

2 January 2011

Contest Gambar Kenangan Sekolah Dulu-Dulu

oke contest lg, nie contest prtma dlm thun baru. pasal zaman skola dulu2
bila join contest nie rase rindu plak kt skola..
apepun korg tngok sendiri ye kt 
jeng jeng jeng, gambar nie diambil sebelom exam SPM oke..
lepak2 dlm dewan skola sambil snap gambar
rindu la kt budakbudak senget
SMK CONVENT BUTTERWORTH

1 January 2011

Jiwa Aku Kosong


Lagi 4 ari aku kena balik ostel tp aku takde mood, aku tak rase seronok pon. member lain da mula sibuk packing itu ini tp fikiran aku melayang ntah ke mane. dalam pale otak kosong je, aku rase macam baru lpas sedar dr tido tambah plak aku bace syair si paripari. eheh nape aku taip macam A.samad Said nie. tibetibe di petang yg redup nie hati aku rase sayu bile tringat balik kenangan thun lepas. bnyak yg aku da lalui, 6 bln penuh dgn sakit hati & cabaran 6 bln lg penuh terisi dgn bunga2 tp minggu nie aku rasa mcm tak diperlukan, aku rasa kecik ati tp apakan daya..aku cuma bole brsabar jela. i feel bored. bukan aku tak rindu die tp aku tak bersedia lg nk jumpe. brharap sumanye akan baik semula. aku tengah cari maksud samad said tu "mutiara hatiku yg terpendam di telaga keruh" ape maksudnye ye??

p/s: seumur idop tak pernah nk jd org yg berfalsafah..xde keje nk bace syair :)

 

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com