27 February 2011

Exam For 4 Days

Cuma nak bagi tau yang esok aku dah midterm exam
wish me gudluck..killer subject pulak tu
nasib baik 4 subject je.
pastu cuti seminggu je, itu paling best
yang sedihnye aku tak dapat balik umah, miss my mum
lepas habis exam terus gi 

Kuala Kubu Bharu, Selangor
|
Kl
|
Ipoh

buat holiday dengan outing photoshoot.

p/s: Gudluck to all student KPTM, my classmates DIM0201 termasuk my sayang 
(study smart ok) & my dormmates 4
nak dekan sem nie! yeah.. :)


24 February 2011

Edit Rumah



Minggu nie keje edit gambar je. takde keje lain dah
Ok tak gambar?
memang syok subjek Digital Photomedia.
budak tadika pun pandai edit tapi kat paint jela..
rase nak tambah lagi tapi tak tahu ape?


hahaha...muke saye besar punye!

23 February 2011

Pelalau Jodoh?


Hye sume readers
Dah seminggu tak update blog nie disebabkan banyak assignment
Nak cerita pasal 'Pelalau Jodoh'. korang mesti pena dengarkan
Sebenarnya dah lama aku dengar kisah nie tapi takut nak post
Kisah nie pun lebih kurang pena jadi kat arwah sepupu aku yang meninggal tahun lepas
umur die baru 24 tahun, semoga roh arwah dicucuri rahmat..aminnn


Pelalu Jodoh


Pelalau tu maksudnya penghalang. bunyi macam langau pun ade. 
Pelalau jodoh nie sebenarnya sejenis sihir tau.
Sihir yang dihantar oleh seseorang supaya korang tak jumpa jodoh. 
Kenapa perempuan? lelaki relax tak kena pun.
Kenapa perlu ade idea nak hantar sihir2 nie. Tak payah macam tu sekali.
Even sakit hati sangat pun just berharap satu hari nanti, orang tu dapat balasan Allah.
Tak payah buat benda bodoh macam nie, buang duit je gi jumpe bomoh.


P/s: Percaya pada Allah dan jodoh itu tetap ade.


15 February 2011

8 Months ♥

valentines day? aku tak sambut pun.
lebih baik sambut maulidur rasul, insaf la sikit aku nie.
rasanya sambut valentines nie bukan budaya kita.
setakat nk tunggu valentines baru nk beli bunga ros kt awek, baik tak payah.
sebabnya harihari kita bole dapat kasih sayang, dapat coklat, dapat, dapat..
macam2 lagi la dari pakwe kan.
macam aku harihari dapat makan cupcakes, dapat makan swingam.
harihari jugak kene buli dengan si dia kononnya aku nie Barbie dia.
tapi kami tetap bole hepi & anti valentines tau.
 tp sebelum tu aku nk mintak maaf la kt dia sebab aku tak layan dia, buat dia marah
merajuk dengan aku maklum la dalam hati ada taman..hehe
aku bukan sengaja tp sibuk buat assignment, nasib baik la merajuk dia tak panjang.
walaupun ngantok aku tetap im dengan dia semata-mata nk pujuk.
relationships pun dah masuk 8 bulan sejak aku kenal dia. 



p/s: td mase balik buat assignment dr umah member, drive thru terus ke mcd pastu nampak awek tu dapat sejambak bunga ros. terus teringat dia

12 February 2011

Dilema Budak Busyuk

(RM 2,198.00) 

Bestkan kalo dapat salah satu dr camera nie.
banyak jugak akan pilih dslr dr camera biasa.
tp bukan senang nk buat keputusan nk beli yg mane?
so, mane 1 aku patut beli??
nk sangat NIKON D3100 tp stok pulak takde.
sedihnya, sampai bila aku kene tunggu tak tahu la.
dilema sekarang nie stok takde pastu tak tahu mane dealer betul.
bile survey kt Penang ade 6 dealer tp takkan la aku nk cari 1 negeri
mamiku pulak suruh beli je kt bf aku punye ayah
tengah frust menongeng nie dengan assignment bertimbun
paling tak suke kalo frust, aku akan dapat penyakit jerawat.
bawa bersabar banyak2 cik nina ye
tapi tengah frust pon sempat lg aku edit header baru
tak cantik pon, tak payah puji pun takpe
memang aku tangah malas..malas..malas
nk tido dulu u ollsss dah masuk pkul 5.30 pg
gud nite + monink = nomore nite :) zzZzz...


10 February 2011

WTF.. Fish Betol Lah

Geram la arrgghhhh...
nk cari kisah lelaki tulen dalam internet tibe2 kuar pasal lelaki perkasa.
kalo ok takpe gak ini kisah produk untuk tahan lama la, pil, urut dan ntah pape lg
nape la banyak iklan macam tu, takde tempat lain ke, nasib baik la kt shoutbox takde.
untuk orang dah kawin takpe la baca, aku nie budak bawah umur lg tp lepas jugak kalo tengok filem 18SX..hehe
aku bukan jenis tengok cete macam tu, saye budak baik tau.
budak laki mesti layan punye, susah nk caya kalo tak pernah tengok langsung
"Biar la jadi lelaki perkasa dari jadi lelaki perkosa"
memang nk mampos la kalo rogol anak dara orang.
contoh gambar org wanted! abaikan je mamat senget nie
ade ke patut aku tengah pilih baju kt blakang die pulak sedap2 snap gambar.

8 February 2011

Keje Keja Kerja


I'm back! sempat lagi update blog. menternak lemak lagi. best rasanye bila dapat makan apa yang aku idamkan sebelum raya cina aritu. baru tadi dapat makan prosperity Mcd. sampai je ipoh terus ajak bf gi makan. tengs sayang sanggup tunggu sorang2 kat stesen bas hingga aku sampai walaupun same2 penat tempuh jem 3 jam sampaikan bontot aku naik kematu dalam bas. lambat macam labilabi. huh! itu la sape suruh balik hari ahad :(



Paling tak best alahai minggu nie kene skola balik. cuti 4 ari takde makne, rasa kejap je. jadi minggu nie of coz aku akan dapat keje skola yang bertimbun punye. paling stress nak buat ialah subjek IMD - Introduction to Multimedia Development. leceh sikit sebab kene lukis kartun pastu kaler macam budak2 tadika. nasib baik dah hantar.

nie kartun aku - Domokun

nie pulak kartun sayang aku sebabnye aku tolong lukis kat die..
tak sia2 amik pendidikan seni dulu tapi die kaler macam budak2.
kami tak pandai lukis, tak pandai kaler. tak macam korang kan.

4 February 2011

New Me After A Year


Lepas segala konflik yang jadi dalam hidup aku, aku berjaya lupakan F untuk selamanya. Harini baru aku sedar yang kami dah putus hampir setahun 2 minggu sejak 20 Jan 2010. luka dihati dah lama baik tapi susah nak lupa apa yang jadi. Patut ke aku buang sume benda pemberian dia atau simpan buat bodo je?? (baju couple & sweater). kalo susah sangat buat je kain buruk. bf nak sangat kami pakai baju couple tapi aku taknak, sori ye sayang. ade sebab aku buat macam nie, aku takut putus lagi. 



Makan ais krim Magnum
 

Gambar terbaru untuk tahun nie, rambut fringe. best bile dapat balik umah tapi cuti 4 hari je. tak kisah janji dapat tido puas2. dah lame tak tido lebih dari 12 jam kalah baby. paling best ayah belikan sekotak aiskrim walls, taknak makan limau. lame tak makan aiskrim teringat time kecik2 selalu makan.



Dalam masa yang sama syukur hubungan aku dengan dia masih tahan sampai sekarang. gado sikit2 tu biasa lah tapi tak lama. 7 bulan lebih bukan bermaksud hubungan kami kukuh tapi kene jaga sampai bila2. Dia la segalanya tempat aku nak sayang, gosip, ajak shopping, tempat buli, cikgu bagi aku, tempat nak bermanja kalo rindu kat mak. paling tak bole lupa 22 Jan lepas dia buat keja gila datang penang tak bagi tahu aku. kononnya nak buat surprise tapi sayangnya dia tak tahu rumah kat mane. nasib baik datang dengan amir, farid. mulanya aku tak caya tapi bila bagi alamat rumah & tunggu kejap dah nampak batang hidung. aku tak harap pun dia datang. tengs syg dia susah payah datang jumpe orang & makayah. orang hargai sangat2. malam tu lepak sampai ke pagi kat Queensbay. 



sori kalo dia tempat mak col kalo tak dapat col orang. 
susah la kalo banyak sangat orang sayang..
sori buat mak & die risau malam tu, train orang lambat sampai
tengs hantar orang kat stesen, tunggu sampai train jalan
orang sayang dia tau.. wan tu tri ailebiu ♥ azrie 


3 February 2011

Anak Manja


Pernah tak korang dapat gelaran anak manja? atau macam2 lagi gelaran anak mak, anak busuk, anak hingusan. kalo ade kesian & senasib dengan aku. selalunya gelaran nie diberi kalo perempuan tu manja dengan maknya takpun selalu duduk bawah ketiak mak. kalo lelaki pulak manja nak panggil ape? dulu selalu mak saudara panggil aku macam tu sampai nak nangis pun ade, yela kene usik setiap kali jumpa. time tu umo aku baru 7 tahun mesti la mak gi mane pun nak ikot tapi sekarang suma gelaran tu dah takde sebabnye semakin aku besar aku dah mula renggang dengan mak.


baru 3 tahun je. duduk atas riba mak jang saye.
comel tak? hehe


taknak dapat gelaran tu sampai ke tua. bak kata makcik aku "ikot buntot mak je takkan sampai kawin pun nak ikot buntot jugak". maybe ade sebab die kata aku macam tu supaya dapat belajar berdikari. tak bermakna aku tak perlukan diorang cuma taknak menyusahkan. 

2 February 2011

Cinta Itu Dari Mata Turun Ke Mana?

Orang kata cinta dari mata turun ke hati..


Tapi banyak kes cinta nie dari mata turun ke conec.. memang tak guna itu olang. nak je aku sepak lajulaju. selalunya kes macam nie merata tempat ada termasuk dalam kelas. bole dikatakan hampir setiap hari budakbudak laki kelas aku melucah. dalam otak aku nie fikir sume lelaki same je, gatal lepas ape yang jadi dalam fb aritu. lelaki kalo tak tengok bontot 
dengan nasi lemak or jelly (name tutt..tutt) memang tak sah. nak pakai baju kurung nipis sikit pun kene fikir banyak kali. aku harap budakbudak laki kelas aku akan lebih OK lepas balik cuti raye cina nanti. aminnnn.. ade ke cinta lelaki yang jatuh cinta kat hati?? atau ade yang jatuh ke hati terlebih dulu sebelum jatuh ke tempat lain. harap lepas nie akan banyak lelaki yang jatuh cinta sebab hati & perasaan bukan dekat conec ye. apepun aku nak ucapkan selamat tahun baru cina. mesti balik rumah nanti ade sekotak limau, makan banyakbanyak sampai cirit-birit. hahaha... sekarang tengah sale bole shopping lagi. tak sabar nak balik esok naik train. maklum la tiket bas dah habis, cian aku kan.



Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com