24 April 2011

Benci Kau La!

pic ini menunjukkan aku dapat segala2nya..
dari segi kasih sayang, harta benda, persahabatan, & macam2 lagi
tolong sekalian manusia jangan BENCI aku!


7 tanda orang benci dengan kita
1. Orang tak suka tengok kita pakai baju lawa-lawa/branded
2. Orang tak suka tengok kita ada kelebihan sikit
3. Orang nak kita layan diorang 24hours/mesti ikut perintah diorang
4. Kalau kita tak nak cakap dengan diorang, diorang cakap kita tak nak kawan
5. Orang suka fitnah yang bukan-bukan tentang kita
6. Orang taknak kawan dengan kita sebab terpengaruh
7. Rasa cemburu dengan kejayaan orang

Notes :

Aku nak guna barang apa ke, brand apa ke, nak bercinta dengan sape ke, kenapa orang nak sibuk? Bukannya aku mintak duit korang. Aku guna duit mak bapa sendiri. Lagipun, bukan nak sangat, mak yang nak kasi. Tu tandanya mak sayang kat Amani & nak kasi semangat untuk Amani supaya rajin belajar. Takkan itu pun nak jealous? kalo dah jealous sangat, kenapa tak nak beli? Tujuan Amani guna BUKAN nak show-off. Dah mak beli contohnya DSLR, gunalah. Takkan nak simpan buat pekasam. Buat ex aku cukup la dengan apa yang dah jadi dengan hubungan kita, bukan aku yang mintak putus tapi ko..aku sedaya upaya nak selamatkan hubungan tapi ko yang musnahkan sendiri dengan membenci aku.

P/s: Aku perlukan masa untuk lupakan ko, walaupun tiap2 hari kita jumpa. Cukup sejauh ini kita dah pergi. BYE. 


10 April 2011

Career Itu Penat!

cuba teke saye yang mane 1?
dapat 50$ sen je..

ai ai..
tibetibe ja rasa nak jadi budakbudak balik
minggu nie assignment banyak gile dari biasa
pulak tu para lecturer banyak yang nak bersalin!
jadi kene siapkan keje sebelum diorang balik kampung
perghhh memang terbaik la...
kalo bole nak lari jauhjauh tapi apa bole buat
tuntutan career (ayat tak bole blah)


6 April 2011

Aku Menantu Ke Hantu?

saye hepi sebab tak kawin lagi..yehaaa
senyum sampai nampak gusi

hye..hye sume
lame tak blogging..
disebabkan banyak keje sempat pulak bace novel
dalam novel nie banyak kisah cinta tiga segi, kena kawin paksa, 
bercinta dengan orang lain kawin dengan orang lain
tapi mungkin satu hari nanti benda nie akan jadi kat korang mungkin jugak kat aku 
cete aku berkisah dekat pat kawinkawin tu
ouh no mann ! ade kawan mak aku yang berkenan nak jadikan aku sebagai menantu
aku bukan mainmain. ini betulbetul. INI SERIUS! haha
betul laa. aku tak tipu. nampak muka macam penipu ke? *angkat 5 jari
kawan mak aku tu mimpi ape entah la nk buat aku menantu
dah la aku nie kasar, masak pun tungging langgang je
oke nasib baik mak aku sporting, die cakap cari jela orang lain
aku pun dah ade buah hati, buah jantung pisang

eh korang jangan cete dekat orang oke..malu aku nanti
biar pecah di bontot jangan pecah angin di mulut. nanti busuk bau durian.
haa kantoi makan durian
cete dah habis. senyum cikit. aww nampak gusi. ^o^

comel sangat la kalo macam nie, jangan tiru aksi ini!
kami senyum nampak gigi besaqbesaq
kalo gigit jari bole putus nie.


4 April 2011

Film Review : I Am Number Four


Review Filem I Am Number Four | Baru berkesempatan tengok I AM NUMBER 4! Trust me, nie lah filem omputih pertama yang berjaya buat aku tak tidur dari awal sampai habis.. Memang superb! Dari awal cerita, pengarah berjaya cipta kejutan yang membuatkan kesuspenan penonton! Wow! Dapat tonton di tv adalah sangat syokk. Barisan pelakon filem ini kebanyakannya muka yang jarang aku tengok di layar perak kecuali heronya si Alex. Semakin hensem dan kami sebaya. Barisan pelakon ialah Alex Pettyfer (John Smith), Timothy Olyphant (penjaga John-Henri), Dianna Agron (Sarah-girlfriend John), Callan McAuliffe (Sam) dan Teresa Palmer (Number 6).






Sinopsis I Am Number Four :



Filem nie berkisar tentang superhero - John Smith atau Number Four harus bersembunyi untuk terus hidup selepas individu yang bergelar Number One, Number Two dan Number Three mati dibunuh. Kisah bermula apabila 9 bayi dari planet Lerion melarikan diri dan terdampar di Bumi. Setiap bayi mempunyai penjaga masing-masing sehingga mereka dewasa. Kesemua 9 bayi ini mempunyai kuasa tersendiri. Jika mereka bergabung dapat membunuh Mogadorians. 




John dijaga oleh Henri semasa di bumi. Mereka kerap berpindah randah dan identiti John di ubah bertujuan supaya Mogadorians (makhluk jahat yang musnahkan planet Lerion) tak dapat mengesan John. Mogadorians membunuh legasi nie dengan mengikut turutan satu persatu. Number 1 dijumpai di Malaysia. Apabila Mogadorians berjaya menjejaki Number 4, John harus bersedia mempertahankan dirinya dari dibunuh dan seterusnya menjejaki Number 5. Paling sedih time Henry mati, semuanya gara-gara manusia yang percaya dengan perangkap Mogadorians. 


3 tanda bahawa ahli Number 1, 2 dan 3 dah dibunuh


Henry penjaga John

Number Four mengawal kuasanya


Betul kata Henry, mereka ber 6 harus bergabung untuk mengalahkan Mogadorians. John terpaksa pertahankan diri tanpa guardiannya dan dibantu oleh Number 6 yang menjejaki John selepas tengok video YouTube. As usual, ada scene cinta John dan Sarah. Sam juga mahu menyertai John dalam misi ini untuk mencari ayahnya yang didakwa diculik oleh Mogadorians. Scene last sangat terkejut bila tengok anjing John si Bernie Kosar bertukar jadi Chimera, yang dihantar oleh parents John untuk melindunginya di Bumi.



Bernie Kosar

Dating Sarah dan John

Number Four and Number Six

Number 6 bergerak solo selepas penjaganya di bunuh


Lawan punya lawan lastly Number 4 dan Number 6 berjaya musnahkan Mogadorians di padang stadium sekolah John. Kesian anjing John lepas lawan dengan makhluk hodoh tu dia bertukar jadi anjing yang cedera di kaki, jalan pun terhinjut-hinjut. Last scene, John pergi meninggalkan Sarah bersama Number 6 dan Sam untuk misi mencari ahli yang masih hidup. Number 6 naik moto Ducatti Merah kot.. Overall, movie ni ada bau campuran Twilight & Transformers tapi memang best lah! Mengikut buku novel ada banyak siri, kita tunggu dan lihat kalau ada part 2. 



Oke, scene yang cun giler time scene John & Sarah kiss depan rumah Sarah memang terbaik siap mak Sarah ni boleh main lampu depan rumah sebagai signal masuk rumah. Haha.. Scene takut bila diorang masuk rumah hantu, memang seram habis. Rumah hantu kat US lain dari Malaysia. Rumah hantu diorang dalam hutan, lepas tu ada mayat gantung2, bawak naik traktor tapi part patung mayat jatuh atas diorang dari atas pokok memang terkejut. Aku takut juga kalau time tu Mogadorians yang serang tapi rupanya geng2 bekas ex-bf sarah. Hampeh betol..


Mogadorians

bersedia untuk membunuh

Number 4 dan Number 6 kena bergabung

Bernie Kosar cedera

See the trailer 
*
*


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com