7 January 2012

Cinta Jarak Tak Berapa Nak Jauh


Cinta jarak jauh atau Long Distance Relationship, memang rumit. Cinta jarak jauh adakalanya menyeksakan. Bila kita tak dapat bersama orang yang kita sayang semasa dia memerlukan memang menyakitkan. Kalau tak dapat contact tu mula fikir bukan-bukan. Haishh.. Kalau rasa nak hubungan bertahan lama jangan pentingkan diri sendiri. No matter to say 'good bye' to him/her.


Paling penting percaya. Bila dah berjauhan kena percaya pada si dia yang dia akan setia dan masih sayang walaupun jauh beribu-ribu kilometer. Bila sunyi aku cari kawan tapi kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tak sama dengan ceria bersama orang yang kita sayang. Tapi kepercayaan cinta jarak jauh lain sikit tau. Kena banyak bersabar, tak boleh nak melenting tiba-tiba. Apa pun mesti nak kena tanya dulu. Kalau boleh, lebih percayakan dia berbanding orang lain.




Long Distance Relationship


Ada jugak kawan aku yang cakap dia tu sayang betul2 ke? Tapi aku hanya jawab sepanjang kenal memang takda masalah. Walaupun ada hari-hari tertentu kami tak mesej ataupun col disebabkan commitment masing-masing. Aku dapat rasa perbezaan bercinta dengan orang bekerjaya dengan masih belajar lain. Aku dah serik bercinta dengan budak kolej. Alhamdulillah time cuti sem aritu dia sempat habiskan masa kidnap aku kejap, bawak gi makan, teman shopping. Kebaikan cinta nie, tak cepat jemu sebab bukan selalu jumpa.



Long-distance relationship is beautiful if only you put all your trust into your love for it is one of the reason your love stay forever.



p/s: Pagi tadi dapat mms pic mamat yang tak berapa nak comot. Haha, jangan marah awak. Bulu mata jatuh sebelah kanan lagi. Rindu la :) Tunggu cuti raya cina.



No comments:

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com