24 March 2012

Gemok..Gemok..Boncit..Oh Nooooo


Dengan mata yang masih lagi stim aku terus bangun terus aku update entry pagi tadi.  Orang2 tua cakap tak baik tidoq petang2 ni takut nanti ada masalah mental dan lain2 lagi. Lagipun kalau aku terlebih tidoq bila bangun aku tanya macam2 soalan kat roomates, tak pasai2 kena marah. Okokokok aku dah start merepek beberapa baris.




Sebenarnya aku nak update pasal pagi tadi plan nak jogging menjadi jugak. Maklum lah member2 yang lain liat bangun pagi. Haha. Bila dah rasa badan tu makin gemok mula lah panik nak pegi jogging walaupun aku tak gemok mana. Tak kisah la sebab sejak menjadi rakyat Ipoh ni sekali pun aku tak pernah jogging kat Padang Polo tuhh.. kat sini memang banyak orang jogging pagi2 dengan petang. Pagi tadi aku race dengan apek veteren jadi aku kalah sebab semput. Dia pun senyum kat aku sebab aku lambat, aku pun senyum balik. Senyum itu kan sedekah. Lega aku dapat tawaf 1 padang yang agak besar sambil tengok makcik2 aerobik.



Panaskan badan dulu murid2. Korang boleh ke buat macam ni.
Alooolooo sweetnya


Aku tak gemok lagi kan kan? Timbang berat tak naik pun, naik sikit je. Still maintain tau. Aku suka dengan badan sekarang sebab makan banyak tidoq banyak pun badan tak mendadak naik. Naik se-selownya. Gemok tak lah sangat tapi sekali makan tak payah cakap. Ish..payah bebenor nak kempiskan perut kalau dah lemak tepu berkumpul lama. Rasa rimas Betul lah asyik nak kena jaga badan ni. Kalau tak jaga lagilah payah. Apa2 pun terpaksa jaga jugak sebab perempuan. Fikir2 balik penatnya jadi perempuan ni banyak nak kena jaga, jaga, and jaga. Say No to Gemok.



 Kalau dah dapat duduk bersimpuh macam ni memang confirm lemak terkeluaq sikit

Minum soya dapat putihkan kulit.. Yeayy

Macam iklan fasha sandha dalam drama apa entah


Tak kisah la gemok ke boncit ke janji hati gembira. Aku tabik dengan gadis2 ayu yang jogging pagi tadi. Bukan senang nak tengok orang perempuan jogging. Bak kata pepatah gadis lagi nampak sexy bila jogging dengan muka berpeluh2. Haha. Itu tanda dia sihat, dia rajin bangun pagi, dia rajin jaga badan, berapa banyak rajin daaaa..
Badan kurus sangat pun tak elok. Aku gemok pun hati senang, tak banyak masalah. Masalah tolak tepi ja. Makan tarik depan muka ok !



Sesi photoshoot bermula.. Bajet muka letih baq ang !



Sapa lagi kurus
Berehat sebentar

Padang Polo, Ipoh

Kanak-kanak ribena sudah penat


I Love You Malaysia ! Malaysia so hot.
Lebih panas daripada biasa. Rajin2 lah dengar Hot Fm.
Mood makan malam dah datang, hehe :) 


p/s: Semalam buat kaji selidik pasal gemok kat Z. Fariz, dia tak kisah kalau aku gemok sebab aku nak sedut lemak dia. Sebab dia pun dah chubby ! Credit to budak selipar hijau sebab snap gambaq kami.


29 comments:

Syiera Bucuk said...

gemok la sgt!!hahahha

izzuan said...

omak aii semua naik dah nih

Amanina said...

Syiera : Hehe..badan dah naik la :)

Amanina said...

Izzuan : Haha..tau xpa, kami keja makan tidoq jd macam ni la

izzuan said...

baguih lah ampa nohh..nk tgk gak nina naik...hhahhahaa

Amanina said...

Hahaha..bagus la aku kawan dgn org rajin makan..

nk tngok aku naik mana ? haha

izzuan said...

eh mesti aku nk tgk nina naik...
konform aku kenai...ha ha ha :P

Amanina said...

Ang skrg bkn pkai spek dh pon..

mana nk nampak aku kan.

izzuan said...

yelah kalau aku nampak pun ..aku tegur ang xtegur aku blik tu yang aku takut tu....ang mcm harimau.hhahahah

Amanina said...

Ada ke ang tegur aku? Mana ada pun..skrg aku makin busy

izzuan said...

ye lah kan orang tu dah mcm orang berkerjaya jumpa client aja sentiap hari hhahhahhahah

Amanina said...

Hahaha..ang tak tau client aku tu penting..

dh sem 4 kena la bwt baik2..klau tak rugi

izzuan said...

hhahah btul gak nohh...tp apa2 pun all the best

izzuan said...

haha ye ker x tau lah pulak

Amanina said...

Ang semua betoi..xada yang salah pun.

skrg dah tau, ang tak tanya dah kot.

izzuan said...

tanya apa???

Amanina said...

tanya soalan pelik2 kt aku la..

izzuan said...

soalan pelik ye..diantaranya???

izzuan said...

soalan pelik ye ..di antaranya??

Amanina said...

contohnya boleh ke aku kebas ais kacang pika? haha, mengong

EZAN IDMA said...

kurus je ninaa! hahah ni amek gmbr ke jogging ni! eh gmbr last skali tu rasa nak siom taaww

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haha gemuk ke? haha rajin2 la jejalan ya

izzuan said...

hahhhahaha ang ingat nohh nih yang aku nk terfelak nih...orang tu pun masa tu x bagi beli satu lagi yang baru ..heheh

Puteri Iqa Izyan said...

issskkk. mmg tak gemok pun laaa :P

nak jugak kurus. hikss.

Amanina said...

Izzuan : nk terfelak pun boleh dr nk tergelak..haha . mamak tu pemalas laa.

syakey said...

gemuk? tgk seslim slim river haaa. :D

izzuan said...

eh...dia yang bagi aku sapu..dh orang tu x bagi aku order satu g..:P

Amanina said...

Sat lagi hang dapat kencing manis pulak..sebab tu aku xbg order lg. Haha

Anonymous said...

I wished to make it rather less fattening.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com