2 April 2012

Cinta Platonik


Siapa tengok Nona mesti tahu kan pasal cinta platonik. Kalau tak sempat tengok tu tengok la kat tonton. Rugi kalau tak tengok sebab baru first time aku dengar perkataan tu. Apa benda cinta tu ? aku pun susah nak explain tapi aku mengakui adanya cinta seperti ini tetapi bukan lah cinta sampai nak couple. Cinta jenis macam ni bukannya apa, lebih kepada kawan tapi mesra. Kebelakangan ni pulak aku selalu rindu kawan2 lama. Rasanya dah 2 setengah tahun tak jumpa. Memang aku rindu meleleh. Aku kawan baik dengan budak ni, Wan Azim tapi kami lebih suka panggil baby, entah la mana dapat nama tu. Kami kawan baik time sama2 study kat Kedah dulu. Jangan salah sangka kami tak pernah ada perasaan cinta, perasaan macam ni ada lah..

*
*
*



Dulu aku pergi mana2 pun dengan dia, lepak ramai2 sampai bekas ex aku naik angin. Kawan sampai bila2 ok baby. Aku tak sanggup hilang orang yang banyak tolong aku time susah dulu. Okokok tak mau jiwang2 malam ni. Susah nak lupa aktiviti aku suka buat kalau cuti hujung minggu.


Jaga2 aku ada dengan crocodile hunter @ Batu Hampar, Yan, Kedah


Tadaa.. kami suka mandi air terjun dengan cinta platonik. Hehe
Air Terjun paling cantik kat malaysia kot, sampai nampak kaki.


 Nampak tak aku tidoq dengan siapa? Tidoq sambil senyum. Syok sendiri lah tu.
Selamat malam, bubye.. Terima kasih membaca blog ini wahai rakan di alam maya. 
I love uollssss.

9 comments:

izzuan said...

hai obat hai obat mari beli obat....ubat sakit otak senggut

syakey said...

cinta platonik tu macam teman tapi mesra ke? tak tgk nona ponn T__T

ghost writer said...

aku pun pernah alami cinta platonik nih. macam best, tapi sakit.

Amanina said...

Izzuan : ang merepek apa ni mak jemah ?

nadiatun liyana said...

waaa.. aku pon ada :)

nadiatun liyana said...

gambar aku pon ada :)

Amanina said...

Haha..mesti la :) ang kan kwn aku

Eyda Syahida said...

hurmmm.. skrg mmg ad bff.. tp lom ade perasaan lain.. harap kami mmg bff.. smpai bile2..


sebelum ni, putus sbb ex mntak pilih antara dye n bff n aku pilih bff.. Alhamdulillah, aku tak salah pilih..


n now, scandal aku plak suruh aku pilih antara dye ngn bff aku.. aku buntu.. so, aku just ckp, aku xmampu memilih n please trust aku yg kami hanya bff..

ni pun name cinta platonik ke? hurmmm

Amanina said...

kalau just scandal dia xptut paksa awk pilih dia ataupun bff..

kalau ada jodoh dgn bff itu dinamakan cinta platonik brtukar cinta sejati :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com