17 May 2012

Aku Di Cop Senior Sombong






Tengah aku syok2 IM dengan Syammir, selang berapa minit ada budak junior im aku. Terus kena attack, tak sempat nak mengelak. Dia kata aku hot, tang mana hot tu pun aku tak tau tapi memang malam tu aku panas walaupun dah bukak kipas maybe sebab nak hujan kot. Sebab tu la aku malas on chat bukan sebab sombong tapi takut orang pelik2 hantar chat bukan2 macam dulu.





Diorang tak tahu, aku la senior paling sibuk sem nie nak rehat sambil gossip2 sori lah I takda masa. Nak makan pun tak sempat, kalau korang dah masuk sem 4 nanti baru nak ingat penyebab aku sombong kot. Nak tanya apa yang korang faham dengan istilah sombong ?? Dah banyak senior dengan junior cakap aku sombong. Memang betul kot. Maybe orang tengok dari muka..yes..muka aku memang nampak macam orang sombong, sebab aku jarang nak senyum macam kerang busuk kat orang yang tak kenal. Kalau sekali senyum sampai mata jadi sepet dah la gigi aku besaq2. Muka aku memang howdoh gila kalau terlebih senyum. Lain la kawan2 rapat, diorang dah tau stail aku senyum dan gelak. Aku akui bukan semua orang berani tegur tapi orang macam makcik2 saja yang berani tegur. 


Sebenarnya aku tak sombong macam orang lain fikir. Kalau dah lama kenal aku akan bertambah2 ramah kalau orang tu peramah. InsyaAllah sem depan last aku ada kat kolej, aku akan usaha membalas senyuman tu. Kalau dengan lelaki lain sikit, nanti terlebih peramah tak pasal2 awek dia datang serang aku walaupun tak pernah aku kena macam tu tapi kena berjaga2. Malu pulak kalau gadoh berebut jantan kan. Perempuan kalau ada pelajaran tak akan sesekali mencari masalah dengan orang. PEACE !


Abaikan muka aku tapi dinding belakang memang aku suka. Hehe


p/s: gambar tak ada kaitan ok..weee..kalau nak manis selalu, senyum tak kira masa, makan la lollypop :)
Dah 2 minggu aku buat haluan masing2..bahagianya, sapa pun tak sakit hati.


21 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

akak ni pun tak penah tegur2 senior ke junior ke. nak kate bz, takpun. cuma tak reti nak tegur. mueheheh

Amanina said...

Hehe..sebab segan kot. sya nie xsenyum pun susah, xtegur pun susah.

izzuan said...

hi kakak...

ஜ miss klanika ஜ said...

boley kah sy pggil anda teman blogger hot juga ?:)

Useriez said...

hye senior hot dan sombong..

Amanina said...

Hye abang Izzuan!

Amanina said...

Klanika: panggil la apa saja :)

Amanina said...

Hye useriez!

izzuan said...

aku muda lagi...

Amanina said...

org yg xmau mengaku tua nie memang susah la..

izzuan said...

hahah ok lah tu...aku sentiasa muda..eeeee

izzuan said...

hahah ok lah tu...aku sentiasa muda..eeeee

Amanina said...

Perasan..untung la org tu awet muda

izzuan said...

eh orang tu pun nampak muda selalu..orng kta ang 16 tahun :P

Amanina said...

kaki KUAT perli! lalalalala

izzuan said...

eh besa lah aku...aku perli mesti nk best jer

Amanina said...

perli la..aku memang suka pon

izzuan said...

yeahhhhh ada chance nih...kasi perli kaw2 ...ahahhahahahha tp x lebih :P :P

Amanina said...

Haha..perli la lebih2 tngok! aku xmau ckp dgn hang :P

izzuan said...

kbye

Amanina said...

Bye kak joyah

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com