13 May 2012

KL 2 Hari 1 Malam


Rasa rasanya dah lama tak update blog, bukan setakat rasa saja tapi memang lama tak update blog buruk berkaler pink aku nie. Macam biasa aku suka peram cerita baru sampai basi baru nak update tapi harini aku nak update cerita baru. Kalau cerita nie boleh bau mesti wangi kan kan.. Herher



Ok lupakan pasal bau tu, sebenarnye berpunca bila kite dah terlalu taksub dengan lagu Najwa Latif, ala lagu 'Untuk Dia' dengan Sleeq tu. Sampaikan tengah update entry nie pun kite dengar lagu tu. Plan dari tahun lepas, aku asyik delay dengan kawan nak pegi makan angin kat Key ell. Dengan duit yang disepport oleh mak, dapat jugak barang yang aku idam tu. Terima kasih banyak2 kepada penaja transport, Bella & Tinie. Sayang hampa ketat2. Dari Ipoh sampai KL Sentral aku tak senang duduk asyik tengok pramugari ets yang comel2. Kalau ada abang aku dah tackle sorang.


Selamat tinggal.. papai

Ada ciri2 pramugari ets tak ? Perahsan -.-'


Penat tunggu ets lepas tu berhenti di setiap stesen, tengok tv cerita yang sama tapi hati mau manyak senang, hati mau bunga2, lagi seronok bila 2 hari lagi aku nak habis paper dan cuti sem. Lagi ber-double2 lah gembira aku. Boleh seronok2 goyang kaki kat rumah jadi tuan puteri boleh menternak lemak. Lagi bertambah2 tahap kemalasan aku berbanding kerajinan. Ayat tak boleh blah.



Erk tempat ets berhenti paling lama. Aku jadi blur2 teringat kisah dizaman muda2


Eh aku tak sedih cuma teringat saja. Tiada kaitan dengan yang masih hidup atau sudah tiada. Sambung cerita, sampai saja terus cari makan, biasa lah perut orang melayu memang tak tahan lapar, baru saja breakfast perut lapar balik sebab itu lah perut menjadi kek lapis yang berlapis2. Bila dah kenyang baru boleh seronok naik turun monorel, LRT nak ke Times Square. Seronok nak menghabiskan duit, ish bila lah aku nak insaf. Sebab itu lah ada pepatah 'perempuan tak dapat dipisahkan dengan shopping'. Biar putus urat kentut pun janji hati puas. 



 Maintain perut itu penting ye adik2 kalau part nak posing
Cantikkan.. baru renovate

Dalam Times Square pun ada roller coaster.. takut nak naik


Bila dah shopping dari Lowyat sampai ke Sogo, berjalan sungguh aku semalam dengan harini. Dah masuk macam2 tempat tapi kaki tak puas jugak nak jalan sana sini. Kalau orang lelaki teman mesti kerja nak bebal saja. But it's ok kerana ini hari ladies saja. Walaupun kena kacau dengan si 'teruna' tapi kami tak kisah, kita cool saja. Biasa lah nama pun key ell. Macam2 benda boleh kita tengok, boleh kita rasa, boleh kita teruja.



Gambar paling poyo, aku bawak buku dari Ipoh sebab cik Pika nak pinjam

Muka dah sama tembam aku tengok

Tata.. nak balik dah, menuju ke Pudu

Lombong cantik kat Temoh, Tapah


Penat dah aku menaip panjang2, penat berjalan pun tak hilang lagi. Kalau dah penat bila masa pulak aku nak pack barang balik cuti nanti. Kena tunggu perasaan excited aku datang dulu kot. So malam nie kena lah gayut dengan mak baru boleh excited. Seriously pertama kali dalam hidup aku rasa journey kali nie paling banyak aku kutip pengalaman. Paling sedih bila setiap kali turun kat mana2 tempat mesti aku nampak orang minta sedekah dalam keadaan uzur, buta, baju koyak sana sini. Aku tak boleh tengok keadaan macam nie. Dimanakah anak2 dorang, tak kesiankah ibubapa di kaki lima meminta sedekah dengan mangkuk2 kosong ditangan. Sempena Hari Ibu, aku nak ucapkan khas buat orang yang paling aku sayangi, Puan Sofiah Yusof :



Ina nak ucapkan terima kasih sebab telah membesarkan seorang anak yang nakal dari kecik. Telah bagi semua kasih sayang sampaikan suami sendiri jeles dengan anak.
Satu-satunya anak yang dia ada, I Love You so much mom !

Happy Mother's Day


36 comments:

izzuan said...

untung lah g kl x mengajak

izzuan said...

untung la pergi....g x mengajak

Amanina said...

aku tidok sana bukan balik hari lah..

izzuan said...

yelah aku tahu

Amanina said...

nanti la kita lepak macam dulu2

izzuan said...

baik lah...

Amanina said...

Haha..mana boleh tak bawak photographer aku ni.

izzuan said...

hahah aku bukan nya photographer aku sekadar mat rempit jer..agaknya lah kot

Amanina said...

Haha..habis takkan aku nak join ang rempit

izzuan said...

hahha...giler..xada keja awok nk ajak mike merempit..ajak jumpa kt kolej ok lah gak

Amanina said...

Bila plak aku ajak merempit..ceh poyo ja nk jmpa kt kolej.

izzuan said...

huhu tempat yang selamat diduduki...eeeeeeee

Amanina said...

hahaha..kat depan office memang la selamat !

izzuan said...

depan office ??wah susah nih

Amanina said...

Haha..bkn ang suka lepak depan office. bg hdiah teddy bear pun kt situ gak!

izzuan said...

arr kandang kandang saja...alah bukan orang nampak pung aku bagi teddy bear kt kakak

Amanina said...

ayat geli gila la weyh...hang ingt orang buta ka.

izzuan said...

hahah aku x tau pulak pasal tu...ehehe aku ingat orang ramai orang x perasan

Amanina said...

Ang jgn main2..bdak2 junior dh la kaki kuat gosip.

Semua dok kata aku HOT! cehhh

izzuan said...

muhahah untung lah orang tu TOP...
x sangka aku...kui3

Amanina said...

Hahaha..aku memang HOT sebab tu semua org kenal.

izzuan said...

mengaku pon...aku bejaya kawan ngan orang HOT nih

izzuan said...

Hye, terima kasih sebab sudi komen.
Komen la apa saja, jangan malu jangan segan :)

Amanina said...

Untungkan ada kwn HOT macam aku..haha

Boleh tumpang glamour!

izzuan said...

arr aku x kejar glamor...x best..susah hidup tp kalau aku artis tu..tu lain cerita..hahahah

Amanina said...

Eleh ayat xboleh blah..hang tau ingt artis korea 24 jam ja

izzuan said...

oh yehhh,,,,,kpop...muka aku nih mcm korea x ?:P

Amanina said...

Haha..perasan lebih. xdak langsung pon

izzuan said...

hahha ok lah sapa lah kita nih kan ...melukut di tepian gantaang

Amanina said...

Laaaa..sedih pulak..jiwang2

izzuan said...

biasa..... aku suka jiwang2 nih...

Amanina said...

Jiwang la sikit baru org kata mamat jiwang..haha

izzuan said...

sorry aku x minat jadi mat jiwang

Amanina said...

Haha.. jd sekali pun dh cukup. aku nk tngok. mesti aku gelak gila2

izzuan said...

yelah aku mana lah sesuai ngan jiwa jiwang tu...geli che...hahahhaha

Amanina said...

Haha..memang tak sesuai pun. Aku gelak guling2 kalau hang jd mat jiwang

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com