26 June 2012

Perempuan + Camera = ♡


Perempuan dan camera memang tak dapat dipisahkan. Walaupun perangai lain2 tapi perempuan tetap suka bergambar. Betul kan? betul lah tu, dalam fb bermacam2 stail ada. Gambar akan lebih cantik kalau orang tu pandai edit. Bila ada masa lapang memang keja aku amik gambar orang. Sabtu lepas ialah hari berkumpul dengan kawan lama. Bila 2 tahun lebih tak jumpa macam2 kami buat. Untungnya kalau ada DSLR sendiri boleh buat diri rasa macam model. Cewaahhh tapi kalau kawin nanti kena upah photographer gak. Ini sebahagian gambar2 aku yang menjadi bahan uji kaji outdoor photoshoot :)





Jadi tempat untuk buat sesi photoshoot nie haruslah di tepi pantai yang sunyi baru ada feel nak jadi model tak laku. Haha.. Maknanya tak segan la nanti kalau takda orang tengok. Kat Batu Feringghi ada pantai yang agak sunyi sikit. Jarang pulak ada orang lepak situ dengan family mungkin sebab masuk ke dalam semak samun kot. 




Ada macam Hilary Swank tak? Hehe


Lepas penat plus puas bergambar di pantai maka tiba masa mencari makan. Jadi jalan terdekat nak sampai selepas turun dari Batu Feringghi ialah lepak di Padang Kota Lama memandangkan cik Zura nak tapau bawak balik pasemboq untuk mama dia. Berphotoshoot kat padang kota pulak. 



Konvoi Harley Davidson.. wah semua berkilat

Guling-guling tengah padang


Lastly sebelum balik dan kami berpisah jauh lagi sekali. Agak sedih sebab nak lepak lagi pun dah lewat petang pulak. Kesian dekat si Zura sebab kena hantar aku pastu balik Sungai Petani pastu cik Yana kena balik Kulim naik moto sorang-sorang di waktu malam. Haih sangat seram. Tak senang hati kalau makcik tu balik malam-malam. Jadi berdating pulat kat tugu depan dewan kat bangunan Majlis Perbandaran Pulau Pinang. 



Yana nampak cantik dalam gambar ni
Best main belon.. Hehe
Bubble.. blub..blub

11 comments:

Anum said...

cantik2 gambar2

Amanina said...

Biasa2 saja Anum..gambar kawin anum pun cantik2 :)

Koyok said...

omg u so beautiful!!!!

fafa punya said...

omg u so beautiful!!!!

fafa punya said...

omg u are so beautiful!

ஜ miss klanika ஜ said...

girl and camera =unstoppable

Amanina said...

Koyok : Not really!! hehe :)

Amanina said...

Fafa : Haha..nop, u are beautiful too! :)

Amanina said...

Miss klanika : Yup, it's true

liyana lee said...

weyh.. aku follow blog hang :P

Amanina said...

Haha..hang pun dh ada blog

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com