17 August 2012

Raya Ouhh Raya


Kalau ikutkan, baju raya nak tempah tapi raya kali nie dah masuk 4 tahun aku tak pernah tempah baju kurung. Bukan nak demand tapi disebabkan kesibukan dan maybe takda orang nak teman aku beli kain kot. Lagipun dah serik dengan sesetengah tukang jahit a.k.a kawan mak aku yang jahit tak ikut saiz badan, last2 bila pakai serupa macam orang berlakon opera cina T__T



Hari ahad lepas aku cari baju raya dengan pika, hanie dan iguana. Hoihh sepanjang petang cari tapi takda yang berkenan dihati. Aku rasa macam memilih sangat2.. ohhmmy. Memang banyak yang cantik2 tapi bila cari kaler biru tekois mesti ada yang tak kena contohnya dah suka sangat tapi saiz pulak takda, damn! bila dah ada saiz tapi design terlampau banyak dengan batu hiasan manik, memang susah nak gosok nanti tambah pulak time nak basuh.. Alahai letih mak.. Lastly bila aku dah give up, bila aku dah merajuk dengan 3 orang tu baru aku layan perasaan jalan sorang2 gi tengok balik baju kat kedai yang sama and and aku jumpa baju biru polka dots, nasib baik hanie kata "hang ambik baju nie, cantik kot..sama macam aku polka dots gak". Heheheeee



Tahun nie dengan tahun yang lepas2, family takda tema okay. Selalu raya kami pakai kaler lain2 baru nampak boria sikit. Walaupun bukan biru tekois janji biru sudah.


Dapat gak baju raya. Gambar penuh tunggu raya nanti! :)



Baju nie memang jenis kain sejuk..aku dah beli lama tapi simpan buat pekasam




Baru sampai rumah, masuk bilik aku dah tersenyum tengok balang kuih raya. Fuhh banyaknya, tak payah nak beli sebab aku takkan makan. Rajinnya mak buat, sayangnya tahun nie aku tak dapat tolong dia. Love you mom! Hehe.. Tahun nie semua keluarga berkumpul di Taman Desa Aman, Padang Serai. Aku memang suka berjalan sambil menternak lemak di hari raya. Gara2 berat badan dah turun, kena la naikkan balik. Sambil tu buat muka macam budak2, ingat orang nak bagi ke duit raya? memang tak kot. Buat malu ja. 



Tadaaaa! Ini dinamakan samperit M&M.. diganti dengan cerry



Raya kali nie aku dapat main mercun puas2 kat Ipoh. Hehe


19 comments:

izzuan said...

aii x kan x leh kot?? yang rakam punya x leh gak ?
x payah nk render

Amanina said...

Haha..akhirnya dpt gak upload.

Aku edit guna sony vegas.

izzuan said...

Pandai pun

izzuan said...

bagus2...kan aku dah kata...ang kan terror bab nih

Amanina said...

Haha..explore last minit kot

izzuan said...

hahahah pandai2....tak sangka anak ahmad nih bijak

Amanina said...

Hahaha...amboi puji lebih2 plak

izzuan said...

eh dia ajar aku

Amanina said...

Hahaha..bila2?

izzuan said...

eleh mcm tak tau lak anak pak ahmad nih

Amanina said...

anak pak shahidan nie pun byk songeh gak..elehhh

izzuan said...

yelah kan

Amanina said...

Mengaku laaaaa

izzuan said...

memang aku mengaku ,,,huhuh

Amanina said...

Baguih2

izzuan said...

saya baguih kan ?hehe

Amanina said...

Hahaha..perasan dh

izzuan said...

hehe...

Amanina said...

Haha

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com