5 November 2012

Felda Residance Hotsprings Sg.Klah :)






Hye semua..rindu la
Walaupun terlampau penat tapi nak jugak story
Plan yang dirancang berminggu-minggu akhirnya terancang jugak, takda la aku kempunan nanti bila cuti sem
Penat tapi have fun sangat-sangat dari pagi sampai ke malam berjalan sakan
Siapa pernah jelajah Sungkai, Perak? confirm tau tempat nie


Pertama kali jejakkan kaki ke Felda Sg.Klah, Sungkai
Tak tertutup mulut tengok pintu gerbang di tengah-tengah ladang kelapa sawit
Tersangat la jauh kedalam dan tersangat la besar tempat rekreasi tu
Excited tak terkira nak berenang, nak bersauna, nak terlompat..hamboi


Gerak dari Ipoh dalam pukul 10.30 pagi ikut jalan lama syok sikit
Sebelum tu singgah makan kat Tapah dulu..aku jadi agak blur2 tengok makanan kampung
Tak pernah tengok pun makanan tu jadi aku tak tau nak makan apa selain telur masin
Jadi mereka suruh aku habiskan siput sedut..pernah makan?


Ini namanya siput sedut tapi aku tak pernah makan, sedap jugak


Akhirnya sampai juga destinasi lebih kurang pukul 1.00 ptg..kira jauh jugak



Yeahh dah sampai!




Maklum la ini trip atau percutian bersama kawan-kawan sebelum kami berpisah selama sebulan lebih
Lepas nie confirm masing-masing dah susah nak jumpa apatah lagi nak holiday together-gether T___T
Sedih tapi dikesempatan ini, kami mengambil kesempatan memandangkan harini hari Isnin dan memang tak ramai orang kat Hotsprings tu.. Hihihi (gelak jahat)
Boleh konker semua kolam..berendam puas-puas



Ada beberapa gambar yang tak menjolok mata menyakitkan mata..kalau bergambar memang gila. Jadi hanya separuh yang diupload ke dalam entry. Kami berenang agak over. Kang ada yang pengsan bila tengok. Tadaaaaa!



Kami lah power rangers! bertiga pon seronok gak


Seronok pulak naik ketapi.. aku memang suka sengih


Ini memang HOT..kalau nak salin kulit try la sentuh



Fuhh.. seronok mandi air panas


Sweet angat2 kolam bentuk love



Ready for telur rebus? Heee


Agak2 lepas mandi air panas tu muka licin tak?


Katak mati dalam bulatan..tak pasai2 ada orang percik ayaq katak -.-'


Operasi merebus telur separuh masak..cewah jd chef pulak. 


Sedap jugak makan telur dgn kicap



Memang best kalau pegi bukan time cuti


Peace yow.. haha


Nak balik daa.. Penat daa mandi




Lepas penat tawaf semua kolam, baru sedaq kami habiskan masa dalam 5 jam. Lepas tu hujan kejap, lepas hujan berhenti sambung mandi. Apa pun harini telah buat aku hilang stress dari bulan lepas. Lari kejap dari realiti sebagai student yang tak habiskan 2 paper. Tengs korang sebab tunaikan permintaan aku. Sayang ketat2. Lain hari lain masa lain tahun kita pegi lagi oke :)


17 comments:

izzuan said...

tahniah

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheeh syoknye tempay ni,,siap leh masak telur,,

Amanina said...

Izzuan: Apa yg tahniah?

Amanina said...

Shahfeza: Hehe..syok sbb ada macam2 :)

izzuan said...

tahniah dapat makan siput seumur hidup komer

Amanina said...

Diamlah kaki siput!! grrr

izzuan said...

since when ?

Amanina said...

Since u tagging me that photo!

izzuan said...

oh really i never knew that..well in that case i'm just want you to know that "siput sudut" very interesting..hahahhah

Amanina said...

Haha.. ouh please don't ever tell me that u always like to eat 'ugly' siput

izzuan said...

apasal lak ? yang aku tau sungai siput jer..

Amanina said...

Haha..tipu2

izzuan said...

lalalalla...serius...nama pun sungai siput siput sudut mesti banyak

Amanina said...

Haha..aku ikan sungai pon xmkn

izzuan said...

wah nih mesti demand kuat nih..huhu..ikan keli x makan? sedap tu hingga menjilat kuku

Amanina said...

MERAPU!

izzuan said...

Hurmm

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com