31 January 2013

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (Pelajar IPT)



Korang dah dapat kad diskaun siswa nie? Aku tak dapat lagi sampai sekarang. Sob.. sob. Siapa yang dah dapat dia tersangat la untung. Untung la dah dapat kan.. Sah untuk pelajar IPTA dan IPTS. Kad ini wujud adalah kerana nak membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar IPT. Nampaknya siapa yang jadi student nie mesti miskin, miskin sebab tak cukup duit nak beli itu, nak beli ini.




Kelebihan kad nie ialah pelajar bakal dapat diskaun sehingga 60% untuk pelbagai produk apabila menggunakan kad ini. Kad nie dapat free dan hanya pelajar yang mengikuti pengajian jangka panjang 1 tahun ke atas sahaja yang layak. Lepas nie boleh shopping, cuma perlu tunjuk Kad Diskaun Siswa dengan kad pengenalan sahaja. Kalau hilang kena buat kad lain dengan caj RM 2.00. Sah sehingga tamat pengajian. Huwaaa lepas tu dah tak boleh guna. Yang masih student tu, kalau tak dapat lagi tak perlu risau. Yang perlu risau student last sem macam aku nie. Nama anda semua telah dihantar ke Kementerian. 


Contoh:

Kementerian                        Contoh IPT

KPDNKK             Maktab Koperasi Malaysia (MKM)
KPT                     Universiti Malaya (UM), Politeknik
KSM                    Institut Latihan Perindustrian (ILP), 
                            Pusat Latihan Teknologi Tinggi (ADTEC),
                            Institut Teknikal Jepun-Malaysia (JMTI)
KKLW                  Kolej Poly Tech MARA (KPTM), UniKL, 
                            Institut Kemahiran MARA (IKM),
                            Kolej Professional MARA (KPM), 
                            Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM),
                            German-Malaysian Institute (GMI), GIATMARA
KPM                    Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM)


Senarai Kedai Yang Boleh KADS1M Digunakan


Buku & Alat Tulis

1. MPH Bookstores
2. Imlaq Book Centre
3. Borders
4. Rona
5. Kiang Trading
6. Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
7. Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad

Kelengkapan Sukan / Peralatan / Pakaian

1. BATA
2. Texline Lino
3. Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad
4. Prominent Million Sdn Bhd (Mizi Sports)

Klinik Kesihatan / Optometri / Cermin Mata

1. Qualitas Health
2. Focus Point
3. Menara Optometry

Makanan / Minuman

1. KFC
2. Daily Fresh
3. A&W
4. Coffee Berry
5. The Chicken Rice Shop
6. Restoran Kenny Crab
7. Sweet Chat
8. Legend's Claypot Briyani House
9. Dubu Dubu Seoul Food
10. My Java Coffee
11. Pancake House International
12. Station One Product
13. Gloria Jean's Coffees
14. Bangi Kopitiam

Penginapan / Pengangkutan

1. Ancasa Hotel & Resorts
2. Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
3. Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
4. Jerejak Rainforest Resort Penang
5. Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd
6. Leo Express Hotel
7. Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
8. Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
9. Rakyat Travel Sdn Bhd
10. Rangkaian Pengangkutan Integrasi Deras Sdn Bhd (Rapid KL)

Salun / Pusat / Produk Kecantikan

1. Foot Master
2. Paris Hill
3. Proactiv
4. Clara
5. Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad

Produk IT

1. Koperasi Celcom Berhad
2. Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad
3. IFamily

Lain-lain

1. BKZ Bikerz
2. Roller Star Arena
3. Double Site


Kalau tak pecaya tengok  SINI

No comments:

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com