2 February 2013

Perubahan Hormon Perempuan



Apa hormon yang berubah? OMG.. entry ini more to ladies not les or gay. Oppss.. Jangan marah-marah ya readers sekalian. Bila hormon berubah memang kita akan lihat perubahan seseorang tu. Jangan berubah sampai buang tebiat sudah la. No no no..



Zaman remaja



Zaman sekolah dulu selalu beli majalah-majalah macam nie.
Kononnya nampak stylo gila baca benda nie. Dapat tau bermacam-macam fesyen, cara make up. Ataupun baca hal-hal perempuan baru nak matang.



Zaman Kolej



Bila dah besar sikit, baca majalah macam nie. Dapat la jaga badan supaya kurus cantik. Dapat bermacam petua penjagaan muka dari hujung rambut sampai ke hujung kuku. Lepas tu tengok fesyen yang boleh dipakai ke dinner, hangout ke. 


And.. and zaman yang akan datang ialah:

Zaman Persiapan Kerja Kawin




Lagi berapa tahun nak kawin.. cewah ada hati jugak nak kawin.
Ada jugak ter-beli majalah nie konon-kononnya nak cari idea untuk
baju kawin, hiasan pelamin. 


Rasanya cukup setakat ini saja. Tak boleh imaginasi lebih-lebih.
Tak sangka aku dah menginjak ke alam dewasa. Tahun-tahun yang akan datang mesti lagi best apa.. siapa tahu. Dalam masa beberapa tahun, bukan setakat hormon berubah. Bahan bacaan pon berubah jugak. Semoga Allah memberkati pertambahan umur kita. Aminn =)


No comments:

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com