13 April 2013

IM4U - Gelombang Biru


Assalammualaikum.


Selamat malam semua sambil layan lagu IM4U. Baru balik dari perhimpunan haram eh bukan tapi gelombang biru. Jangan gerun bila baca entry nie. Aku bukan nak cerita pasal politik pun. Nak cerita pasal semangat nak mengundi memang kuat bagi parlimen Bagan. Tak sangka ramai beno orang-orang Bagan yang datang termasuk kawan-kawan sekolah aku memerangkap jiran dan kanak-kanak. Mereka la pelapis generasi akan datang. Sambil menadah tangan membaca doa sambil menguap. Haha comel je aku tengok. Bagi diri sendiri yang tak sabar nak mengundi, serba sikit dah tahu tentang pilihan raya. 



Yang aku harapkan nak sangat Penang ada monorel. Tak lama lagi Pahang dapat bas Rapid sendiri. Bestkan! Jadi orang pulau pinang meh kita pangkah melayu. Tak sanggup rasanya tengok Petronas, KWSP dan lain-lain jatuh ke tangan asing. Ruginya kalau dah cukup umur tapi tak daftar sebagai pengundi. Sebagai rakyat Malaysia, tiada apa lagi yang aku inginkan cuma keamanan dan terima kasih kerana: My parents layak dapat BR1M (twice), aku layak masuk politeknik, layak dapat pinjaman MARA, layak dapat kad diskaun siswa & baucer buku, layak dapat rebat telefon, layak itu layak ini, semuanya dari kerajaan. Syukur Alhamdulillah :) Kenapakah masa aku lentukkan kepala kat bahu mom, dia sebut nama mamat MSyam tu?? Hadoii APTB. Terus takda mood. Tak sabarnya nak tengok paper esok. Harap-harap ada muka aku. Hihi


Pipi aku tembam tak? Hehe


Ramai gila.. meriah


barang2 yg dapat. Gelak guling2 baca buku 'hijau' tu




video
Video pemuda keluar bawa bendera kot. Terbaek. 



dan suka sangat dengan lagu tema IM4U. Hehe




video

12 comments:

D'Lafee said...

Mengundi untk masa depan negara.. :)

Condoriano said...

Wahhh orang BN.
Sorry but I'll be rooting for PR this time x)
But whoever won the election we have to respect their own ways of ruling kan?
If doesn't like next election choose differents one.
So good luck to both of us ^_^

waddah jannah said...

im4u mak saia suka sgt nyanyi lgu nih,,

Etuza Ezawarna said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak done follow blog ni ya

NinaAz said...

Kerlassss tshirt y nina pakai tu. Hihi

Condoriano said...

My previous comment too offensive ke? If it is im sorry.
Anyway, keluar tak gambar dalam paper? xD

Miss Volvo said...

syok ah layak macam2 :)

Remy hazza said...

semangat nak mengundi semakin menebal......

Ecah Mashuri said...

Selamat mengundiii... tak sabar nak bali ngundi..huhuu

LYAfrina said...

saya pilih mengundi ;-)

Nick Nashram said...

saya x pernah lg pegi mana2 perhimpunan parti..malas la..hahah

waddah jannah said...

barisan nasional..
kami sebagai pljar tidak dibenarkan sibuk hal politik,,< cikgu kami ckp..
i like bn

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com