19 April 2013

Lunch at Aida's Cafe Bertam, Kepala Batas


Assalammualaikum.


Selamat malam semua. Harini baru ada masa sekejap nak update entry lunch di Aida's Cafe, Bertam, Kepala Batas. Itu pun memberi laluan kepada iklan sebelum tengok Sebenarnya Saya Isteri Dia. Semalam lagi shekali aku dapat makan free. Yeayy.. Seronoknya lunch bersama staf-staf. Terima kasih kepada Cik Othman yang bakal bersara hujung bulan nie. Kira buat farewell. Baik orangnya dan aku anggap dia tak ubah seperti bapa sendiri. Mulanya segan nak ikut bila semua sibuk call cafe tu, book makanan. Yelah, aku cuma budak praktikal dan macam tak best kalau join tanpa dijemput. Last-last kak Faizah paksa jugak ikut, rupanya dorang dah book untuk aku. Time tu Kak Waha tak mai keja jadi tersangat rugi dan petang tadi kat opis kami asyik tayang gambar makanan kat dia. Hahaa, jahat bukan. 


Makanannya boleh tahan sedap dan paling penting halal. Harga pulak, kami makan seramai 16 orang dan harganya dalam RM 180++ begitu yang tercatit dalam resit, sepatutnya harga dalam 200 lebih tapi disebabkan salah sorang kak staf berjiran dengan tauke cafe jadi boleh dapat diskaun dan lebih lauk. Hihi. Terletak di Kiosk Bertam Kepala Batas, Seberang Perai Utara mesti hampa tau cafe nie. Sesapa kat area utara meh bawak family makan kat sini. Promote sikit :)



Jus oren yang diperah bersama pati.. fuhhh 

Jemput makan

Sebelum makan kita snap gambar dulu..

Ikan siakap masak masam manis


Daging masak merah
Yummy! Sayur campur

Tomyamnya yang marvelles
My Fav! sayur kailan masak ikan masin

Kak cik sampai sinting lengan baju.. hehe

Asal muka aku pelik nie? Haha

Selamat bersara Encik Othman

49 comments:

Kathy Rbain said...

sedapnyer ikan siakap tu..nyam..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

masyaAllah, murahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... dah la makanan2nya sedap2... huaaaaaaaaaaaa

Filzah Azzahra said...

sedapnya :)

Aku Penghibur said...

wahhh bestnya /..manarik perhatian makanan tersebut

PakcikLie PCL said...

emm kat sini lagi makanan yg menyelerakan...siakap tu?

khairul hassan said...

Amanina..awat mai show x tegoq abg K ?

Condoriano said...

Wahhh all the dishes nampak sangat menyelerakan, RM180 utk berapa org makan tu eh?

アヌム said...

syoknye laaa makan2 huhuu

MaMa Rey said...

sedapnya menu2 dia tu..
bestkan dapat makan ramai2 dan paling best free..hehe..beruntung Amanina..:)

Cik Tia said...

hari2 makan macam ni boleh jadi bulat rasanya .. hehe :)

Iqmar Effendy said...

follower 272..tq follow blog iqmar...

deno said...

ya allah... meleleh air liur ni.... paling tal tahan ikan siakap masam manis tu... dah la kegemaran deno! haish! sedap3!

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

salam siggah sini =)

Mas Zull said...

assalamualaikum lyna....wah sedapnya mmg menyelerakan bila tengok...:)

Nick Nashram said...

siakap sweet sour, daging masak merah, tomyam..feveret tu..bila mkn mlm selalu order menu ni masa kt kedah dulu :)

Etuza Ezawarna said...

salam terima kasih follow blog saya...
makanan semuanya hemmm sedap2

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok sgt hrga mcm itu..

my notes said...

assalamualaikum ... wah ! meleleh air liur tgk lauk pauk tuh . lagi meleleh bila dapat mkn free gitu ... heheheeee

ANNA MARIANA said...

wah, macam best ja tempat ni... anna nak kena g ni..
btw, anna pon org penang jugak..
blah gtown.. hihihih

Miss Volvo said...

wow sedapnya ikan & kailan tu!! rm180 untuk 16 orang kira ok la kan? :) seberang perai kat penang ke? HEHEHE

Nana Liena said...

jalan2 cari makan..ahaha..indahnya hidup kalau dapat makan2 macam kat atas tu..huhu..

btw dlu nina punya blog full pink ka???

Myra Jay said...

Fuhhhh terliur :)

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Best klo ada org belanja kan. Lapar plak tgk lauk pauk tu.

Remy hazza said...

pergh!!! meriah dgn org dan juga lauk pauk......sodap!!!

Amanina Sofea said...

Nyum2..

Amanina Sofea said...

Sedap2 :)

Amanina Sofea said...

Best2.. menarik

Amanina Sofea said...

Murahhh sgt.. mkanan sedap2

Amanina Sofea said...

Siakap tu mmg sedap kot

Amanina Sofea said...

Hehe.. rmai org sgt

Amanina Sofea said...

Sgt menyelerakan.. mkn utk 16 org

Amanina Sofea said...

Hihi.. syokknya

Amanina Sofea said...

Sedap2.. hehe. Rezeki jgn ditolak, dh ada org nk belanja :)

Amanina Sofea said...

Hehe.. makin tembam la :)

Amanina Sofea said...

Wc iqmar :)

Amanina Sofea said...

Heheh.. ikan siakap tu memang sedap deno

Amanina Sofea said...

Wasalam kak =)

Amanina Sofea said...

Waalaikummusalam mas.. sedap.. hehe :)

Amanina Sofea said...

Ohh.. hehe. sedapkan semua makanan tu :)

Amanina Sofea said...

Wasalam.. sama2 juga.
sedap semuanya.

Amanina Sofea said...

Berpatutan juga

Amanina Sofea said...

Waalaikummusalam.. meleleh ler. Hehehe

Amanina Sofea said...

Memang best.. pi jangan tak pi
ohh.. boleh la mai mkn sini. hihihi

Amanina Sofea said...

Sedap kot.. sgt berpatutan dan mkn pun ramai :)
Yup, kat penang

Amanina Sofea said...

Meleleh air liur :) hehe

Amanina Sofea said...

Meriah sgt.. Hehe, itu yg best ada org belanja

Amanina Sofea said...

Ahaha.. jln2 cari mkn. indah cuma sekali saja. Hehe
yup, macam mana tau nie..

Amanina Sofea said...

Hehehe.. best!!

Yun Sing said...

Waa.. sedapnya.. ada orang belanja laa.. haha

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com