10 April 2013

PRU13 : Semakan Daftar Pemilih SPR





Assalammualaikum.


Klik gambar untuk ke laman web SPR


Selamat malam semua, dinginnya malam nie jadi memang best la melayan blog. Oke la, seperti yang kita tahu pagi tadi, berita dah keluarkan tarikh mengundi jatuh pada hari Ahad bersamaan dengan 5 Mei 2013. Maka 2 hari selepas aku habis LI la maknanya. Semakan daftar pemilih dijalankan sepanjang tahun. Kepada sesiapa yang belum daftar boleh la ke Ibu Pejabat Suruhanjaya Pilihan Raya, Pejabat Pilihan Raya Negeri, Pejabat Pos dan Pejabat-pejabat Kedutaan, Suruhanjaya Tinggi & Konsulat Jeneral di Luar Negeri(klik). Daftar pemilih baru disediakan setiap 3 bulan sekali dan dipamerkan selama 7 hari bagi tujuan tuntutan dan bantahan. Semakan daftar induk pula, nama-nama pemilih yang sudah meninggal dunia dan sudah hilang kelayakan mengikut undang-undang akan dikeluarkan. Jadi yang layak mengundi, boleh membuat semakan dalam online dan juga SMS. 


Semakan melalui laman web: Klik link Semakan Daftar Pemilih


Semakan melalui SMS




Semakan melalui telefon: Sila dail 03-8885 6565 (jam 8.00 -5.00 petang). 



Senarai Pusat Mengundi
(Klik untuk tengok negeri masing-masing)


Klik la gambar kalau nak tahu tuan blog mengundi di mana. Hehe :)


43 comments:

Remy hazza said...

thanks for info...tak sabar nak blk mengundi nanti.....

Nieyxzha Hassan said...

jom mengundi! ^^

are_lin@yu said...

jom blk perlis..hihi

Lisa Sheila said...

hehe... thanks ye nina untuk info ni... dah x lama lagi nak ngundi ..hee...nina org penang ye..

Khai♥Rin : anies said...

tq 4 sharing..
sy semak via mama sy je.. ;-)

munna said...

tak lama je lagi.... kalau takde halangan ni kali pertama kak munna mengundi.....

ieda immi said...

yaa bahang dah semakin terasa ..
x sabar nak gantung bendera ekeke
nak mengudi lagi lah x sabar nyee ;)

boni kacak said...

undi jangan tak undi.ehehehe

Azlan Strider said...

mari keluar mengundi..yeaa..yeaaa...

Regards,
-Strider-

Situs Top Info said...

kunjungan perdana gan..
salam kenal dan sukses terus..
mampir balik ya..

jeBateja said...

hang leh ngundi tak...??

LYAfrina said...

lya dh check td.. eksited sgt..1st time nk g ngundi ni

man said...

sy kat pahang..heheheh

Nick Nashram said...

nak tanya tuan blog undi parti kaler apa?? :)

Miss Volvo said...

kite umo baru 20 tak blh mgundi lg HAHAHA :P

Kakzakie said...

Kakak dah semak dah tempat kakak dari dulu tak berubah masih di kampung sebab suka balik kampung:)

Tihara said...

rasa macam nak nyanyi lagu gi ngundi.
tak sabaq dah ni..hehe :)

boni kacak said...

yeah... undi jangan tak undi..hehehe

reenapple said...

Okey.. aku tak daftar mengundi lagi. Ekekekeke.

nuyui a.k.a miss YUI said...

dah semak =)

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

jalan2 dah meriah dengan poster dah =)

akubiomed said...

Selepas diumumkan tarikh penamaan calon dan tarikh pilihan raya hendak buat semakan tempat mengundi pun tak boleh diakses. :-)

Amanina said...

Wc remy..balik dgn selamat nanti.

Amanina said...

Jomm! :)

Amanina said...

Jomm.. hihi. Jauh tu ayu.

Amanina said...

Wc akak. Ya, nina org penang :)

Amanina said...

Wc rin.. haha, boleh2 :)

Amanina said...

2 minggu je lg akak.
sama la, kali pertama jugak

Amanina said...

Hehe..bendera dh ada nie.
Tak sabar2 ;)

Amanina said...

Hehe.. yeahh

Amanina said...

Mari kita keluar.. hehe.

Amanina said...

Salam kenal.. terima kasih.

Amanina said...

Boleh la.

Amanina said...

Hehe.. 1st time jugak!

Amanina said...

Heheh..bagus2

Amanina said...

Haha.. bilu2 :)

Amanina said...

Hahaha...tak cukup umur lg

Amanina said...

Ohh..hehe. Best la balik kg kan :)

Amanina said...

Haha.. nyanyi la.
IM4U :)

Amanina said...

Hehhe.. Yeahh

Amanina said...

Hehehe.. next year

Amanina said...

Hehe =)

Amanina said...

Hehehe.. yelah =)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com