3 May 2013

Pilihan Raya Lagi 2 Hari



Assalammualaikum.


Rasanya ini kali pertama aku snap gambar suasana pilihan raya yang ke 13 bagi tahun 2013. Sebelum nie, aku takda blog jadi suasana PRU 12 bagi tahun 2008 takda dalam ingatan memandangkan aku masih lagi kanak-kanak remaja lepasan SPM time tu. Jadi kali nie dengan semangat kakak-kakak staf, dapat lah kami around the world round area Kepala Batas dan sekitar kawasan rumah ambil gambar. Banyak poster parti berkibar-kibar tak kira dimana ada kawasan kosong, kawasan rumput, kawasan ada tiang mesti bendera hinggap dan juga diatas pokok dan bumbung. Hahaha *ini serius. Bak kata Cik Jebat, kali nie kita ambil gambar banyak-banyak nanti bila rindu nak mengundi boleh imbas semula. 




Depan pintu masuk matrik




Gambar bertarikh 28 April, otw sambut bufday Eisya. Penyokong Anwar dari kubu Permatang Pauh berkonvoi 



1 May 2013 - Pagi itu, DUN Bagan Dalam datang beramah mesra dengan penduduk kawasan rumah aku dan anggota wanita termasuk my mum pegi ke dewan. Petang tu jugak mai sekumpulan orang-orang bendera putih dengan moto bersama kereta-kereta pacuan 4 roda masuk kawasan rumah dan menyekat jalan. Dah seram time tu. Aku rasa macam nak bergaduh pun ada. Mereka cuba bagi risalah ke setiap rumah tapi tak berjaya bila orang biru datang. Bukan nak halau ya. PRU kali nie memang aku takut. Pagi tu berdoa saja supaya mak balik rumah dalam keadaan selamat.






"Mereka" datang kawasan rumah dengan cara memblok jalan. Sedih tengok budak melayu dipergunakan



Budak-budak berani


Pasukan bendera putih keluar dari kawasan rumah


Bilik Gerakan jadi begini kerana angkara ayah.. gagaga


14 comments:

Nana Liena said...

yela..nak tunggu pru 14 lagi berapa tahun.baik ambil kesempatan..huhu

Kathy Rbain said...

selamat mengundi sis..

reenapple said...

wuuuuu.... selamat mengundi. Mengundi leklok.

Murni Alfathunnisa said...

hari buruh hari tu sepanjang highway seberang jaya budak2 moto ni konvoi siap kibar2 bendera bulan. bukan la nak anti atau apa...tah ada permit ke tak konvoi gitu. ramai..group besar. bawak moto berkumpulan..tapi aksi berbahaya belaka. sempat ambik gambar 2 3 keping..tak berani nak letak kat blog....isu sensitip.

Khairul Zamri said...

Selamat mengundi

S.K.A said...

meriah jugak..selamat mgundi..

Amanina Mads said...

Hehehe.. sabar tau nana

Amanina Mads said...

selamat mengundi jugak sis

Amanina Mads said...

Hehe.. Tq reen. selamat mengundi

Amanina Mads said...

Masuk bulan 5 nie selalu sgt tgk depa konvoi macam tu kt seberang jaya. Semuanya naik moto laju2, kita yg dok dlm keta pulak rasa seram

Amanina Mads said...

selamat mengundi jugak

Amanina Mads said...

Meriah kt sini..selamat mengundi jugak

Remy hazza said...

sedih bila tgk melayu berpecah belah kerana fahaman politik..... bangsa lain tepuk tangan jer.....

Amanina Mads said...

Itu la paling menyedihkan.. bangsa kita dipergunakan oleh bangsa lain.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com