23 May 2013

Baucer Buku Terakhir & Kolej Matrikulasi Selangor =)


Assalammualaikum.


Tak tau macam mana nak mulakan. Maaf kalau takda masa nak bw semalam, banyak keja yang kena selesaikan. Walau penat tapi hati rasa puas dan bersyukur. But why? Itu la nak story pun takda intro. Oke, firstly let me tell.. acece ter-engelish pulak :P  Semalam aku tolong packingkan barang-barang budak tu, bersedekah dan membelanjakan baucer buku habis-habisan maknanya itu last baucer buat student final year macam aku nie. Selamat membelanjakan baki baucer RM 150. Keluar shopping barang-barang untuk kazen yang akan jadi budak matrik Selangor pada 27 Mei nie. Tahniah diucapkan, tak pernah berpisah dengan keluarga last-last pisah jauh terus. Harap-harap dia boleh berdikari, setail macam aku dulu jugak, masuk belajar terus belajar berdikari. Itu lumrah student, memang wajib buat sendiri semua perkara. Selamat bermain dengan kalkulator ya selama setahun :) Tahniah juga buat adik ipar Myra J di matrik Johor.




Sebenarnya banyak barang yang dapat dibeli guna baucer macam buku ulangkaji PMR dan buku latihan kat adik2 sepupu, pen, kamus dan buku novel 4 buah lagi buat aku.. Ngeh ngeh. Jadi tak rugi kalau aku guna sorang. Lepas tu luggage pulak rosak jadi mak cakap bagi terus jelah luggage aku sebab kat rumah ada 2. Simpan beg banyak-banyak pun tak guna. Beg galas ala skolah pun aku sedekahkan. Nanti senang nak balik raya boleh letak lappy. Aku tau raya nanti kazen aku tu first time balik naik bas. Apa pun, baikkan aku. Hehe.. yang penting dapat jimatkan duit, tak membazir.


Muntah hijau baca buku novel 7 buah nanti c(: Resit panjang gila dan dapat kad baru, baucer rm 10


Bagi aku, tak perlu nak kedekut nak berkira sangat sedangkan my mak njang dah beli macam-macam kat aku dari kecik sampai masuk study dulu. Jadi tiada istilah mengungkit cuma ini saja cara nak menolong. Patut la hati aku rasa sayang sangat nak perabiskan baucer tu kat ipoh dan hati nak sangat beli luggage kat Langkawi aritu walaupun banyak barang aku kena angkut masuk feri. Semuanya bersebab rupanya. Ini rezeki buat atin :) 


PPG Pacific Megamall Prai


Rasanya part paling bangang bila pilih baju kat budak 10 tahun tu. Dia cakap kat aku nak pi tengok baju PPG. Haa apa tu PPG?? Bongokkan bila jadi orang tua nie. Rupanya dia nak baju PowerPuff Girls. Yelah mana aku tau PPG tu apa. Haihh.. budak-budak sekarang dah maju sama macam orang dewasa. Budak-budak pun dah guna short form short cut segala bagai. Pening lalat jadinya.


Dulu masa kecik kami bagaikan anjing dengan kucing pantang jumpa mesti gadoh.
Gadoh sebab apa pun aku dah tak ingat tapi masa tu memang otak tak matang lagi.
Banyak kali aku tendang dia. Hahaa
Jangan ikut perangai suka tendang orang sesuka hati ya adik2.
Take care kat sana. Balik raya badan kurus nanti mesti aku tanya, apa sudah jadi.
Hang cakap kl siap la dengan mama. Kuang3


p/s: Tak dapat ikut hantar dia..gua kena masuk kelas memandu 5 jam T____T
Tahun nie kementerian hantar budak2 utara ke selatan dan selatan ke utara.

20 comments:

Tia Fatihah said...

kelas memanah? hehe. btw, sedekah itu amalan mulia. semoga Allah melipat dgandakan sedekah yang diberi.

banyaknya novel dibeli. at least ada beli. tia tak ada pun. ehe..

Kathy Rbain said...

wah..comelnyer header baru...

hana hadi said...

PPG power puff girl? bar tahu gak.. expert betol budak2 skang. heheh adk hana masuk matrik slgor gak..27 ni daftar kan..hehe tahniah kepada spupu awak

Nana Liena said...

bagusnya siapa dapat kakak macam nina..hehe..berkorban..kalau kita mmg kita habiskan ja baucar buku tu sorang2..kekeke.. :) selamat sambung belajar la utk cousin tu..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Amboii baru habis voucher???? Ena dah lama habis. Memang pemboros ena ni. Gagagaggaa. Tahniah kepada kazen sis yang dapat sambung belajar di matriks. waaaaa

latifah zainal said...

congrtaz utk kazen ye..bestnya la tgk stdent2 skrg dpt baucer buku..zmn akak belum ada..sob3..

deno said...

pernah dapat sekali baucer buku

Teena Tna said...

baucer buku Teena dah habis bulan lepas...

Rina Supian said...

Sy pun baru tau PPG tu PowerPuff Girl...hehe

AiSyA LiEzA said...

hehehe.. sy un xhbis lagi..hehehhee.. adoyaii~~ esok nak hbiskn.. ngee~~

Amanina Mads said...

Haha.. typo. Aminn.. In Shaa Allah Tia =)
7 buah semuanya tp tak baca pon..hehe

Amanina Mads said...

Hehe.. biasa2 saja kak

Amanina Mads said...

Hehe..budak2 skrang dh maju hana.
Ohh..boleh la kawan dgn kazen nina tu.
tahniah jugak kt adik awak

Amanina Mads said...

Hehe..sayangnya nina takda adik. Dah rezeki kazen dpt guna baucer buku nina :)

Terima kasih nana ;)

Amanina Mads said...

Hehehe..voucher lewat dpt. Benda free mesti la cepat habis. Hehehee
Terima kasih ena :)

Amanina Mads said...

Terima kasih kak.. Huhu, jangan sedih2 ya. Betapa untungnya student2 skarang kan..

Amanina Mads said...

Oke jugak tu deno..

Amanina Mads said...

Hehee..lg cepat

Amanina Mads said...

Hehehe..kan3

Amanina Mads said...

Hehehe.. cepat habiskan, tarikh luput hujung bulan nie

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com