20 May 2013

Final Year Hangout ♡



Assalammualaikum.


Kali nie entry agak panjang daripada biasa. Harap tak letih membaca. Maklum la aku dah malas nak story banyak-banyak cuma gabung menjadi 3 in 1. Haa jimat masa.. Bermulanya alkisah dalam hidup dan jumaat, 17 Jun 2013 tamat sudah bergelar pelajar jurusan Multimedia. Hari presentation yang jatuh pada hari mulia dan Alhamdulillah semua berjalan lancar dan tak perlu menunggu giliran terlalu lama. Aku present sorang dan tak present bersama "mereka". Yelah, malas nak story tapi dapat nama "kerek" but it's oke sorang lagi senang dan sangat gembira segala penat lelah menyiapkan report setebal 53 m/s akhirnya berbaloi. Semua menceritakan tugasan yang dibuat semasa LI. Dalam hati terdetik juga "Eh, asal report orang lain tak tebal macam aku pun, eh biar la janji lecturer sporting". Sedihnya kad matrix kena pulangkan semula. Terima kasih kepada Wawa dan Izzuan sudi teman. Jumpa konvo nanti.



Finally ! Freedom ! Seronok ! 
After this no need to see the annoying faces. Lol !


Jadi petang tu setelah selesai bala.. Ini semua bala berkaitan yuran dan ATM yang telan duit, selepas 2 hari pegawai col mak dan cakap duit dah bank in akaun aku. Terima kasih ye ayah sebab bagi anakmu duit ganti untuk bayar yuran. Maka MERDEKA dan tak payah ingat buku lagi. Haha.. kejamnya. Alang-alang dah dapat baucer buku lepas present, maka beramai-ramai menghabiskan baucer di Popular, Aeon Station 18, Ipoh. Kami ber 3 showping dan hangout together-gether sebelum berpisah. Cewahh, ayat gedik dah mai. Tahun depan tak dapat nak merasa baucer buku cuma dapat guna kad diskaun je :(


Alhamdulillah.. RM 250


3 buah novel tangkap jiwang melelah, 5 batang pen, sebuah buku masakan, 
buku kaler & tabung

  

Setelah berjam-jam duduk di Popular mencari novel yang berkenan di hati akhirnya dapat novel-novel yang dikatakan laris especially Saya Sebenarnya Isteri Dia. Mesti ramai blogger dah baca habis buku tu tinggal aku baru terhegeh-hegeh nak baca. Buku masakan tu kiranya nak belajar memasak, kita tengok aku rajin ke tak. Pen cuma 5 je sebab dah tak jadi student, tabung dan buku kaler tu kena ambil untuk cukupkan RM 100. Ngeh..ngeh. Adakah tabung tu penuh menjelang raya. Buku kaler tu beli kat adik sepupu. Jangan lekat sticker kat kucing sudah ye dik. Nina sayang kucing parsi tu. 



Oke back to story, dah habis beli buku singgah kejap Each A Cup, hilangkan dahaga. Time tu aku fly beli hadiah cup kek kat Wawa. Walaupun bufday dia 26 April lepas, baru sekarang dapat bagi hadiah dan tak lupa juga kepada blogger Ayu yang menyambut bufday pada 14 Mei aritu. Tengok sini


Happy Birthday to Farah Wahida, 21 & Noor Alina Ayu, 24

Ini bukan sebarang cup cake.. Ia sangat wangi.
*Ini cup kek tipu tau



Sebelum balik ke rumah Wawa, sambung berfoya-foya kat taman depan mall. Mentang-mentang haritu orang tak ramai jadi mengambil kesempatan untuk terbang. Haa.. jangan tertipu memang buat-buat terbang.


I'm fly :)

Wawa & Nini





Malamnya pula sebelum start menonton Saya Sebenarnya Isteri Dia.. Sempat pegi beli burger bakar bawa balik rumah. Serius besar gedabak, kira murah dengan harga RM 8.50. Makan tak habis. Hilang kempunan suda. Kehkeh..




18 comments:

Nana Liena said...

memang betul2 merdeka..hehe..bnyk buku beli..hoho..

S.K.A said...

Assalam..igtkn slah msuk blog td :) he3, byk shpping..btw cupcake 2 cam btol je..ok nk p mkan dlu..lapar tgok burger 2..

Khairul Zamri said...

ingatkan bangunan kmpp tadi huhu

jeBateja said...

Memang banyak citer tetapi hanya satu den terpana....den baru taw yg Sebenarnya Saya Isteri Dia tu dari sebuah buku....adoiii.....ketinggalan

Kakzakie said...

Banyak beli novel tu... masa dah free inilah nak baca novel ye tak:)

Annyss Aleeya said...

wahh. dh nk hbis study ea. seronoknye.

Liza Razak said...

dah lama x pergi aeon station 18 tu..wahh bestnye dapat beli novel guna baucer !,

Amanina Mads said...

Hehe.. merdeka suda! byk2

Amanina Mads said...

Wasalam.. Hehe, byk brg shopping..
cup cake palsu tu.. oke pi makan. hehe

Amanina Mads said...

Hehe.. rindu kmpp ya

Amanina Mads said...

Haha.. memey la buku novel

Amanina Mads said...

Hehe.. tak start baca lg :)

Amanina Mads said...

Hehehe.. dah habis pun

Amanina Mads said...

Hehe.. best la jugak

EZAN IDMA said...

burger tu kasik terliur ah. hai, singgah sini satu kali

Mademoiselle♥ said...

kptm ipoh, dip rite? then after dis, i guess u will come to my campus MIIT
btw, good luckk! ;)

Amanina Mads said...

Haha..sedap tau sis
Hai.. tengs :)

Amanina Mads said...

Yup.. haha. maybe or maybe not. Hee
Tengs ;)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com