4 May 2013

General Election 13 ! We Ready



Assalammualaikum.


Hyep, dah ready untuk hari esok? Jangan takut untuk mengundi. Akan aku ingat sampai ke tua kes pagi tadi, sebenarnya dari semalam dah. 1st time dalam hidup, aku rasa give up sangat. Ini semua salah sendiri dan awal pagi tadi menyusahkan orang. Aku tertinggal dompet dalam handbeg kak Faizah (staf). Semalam lepas habis lunch, kami shopping barang kat Longwan lepas tu balik rumah pun tak sedar-sedar lagi. Sehingga la kak mesej. Maaf, aku tengah serabut sekarang nie nak berkempen, nak siapkan report LI. Banyak sangat fikir mesti jadi macam nie. Sob..sob. Kerana semangat nak aku mengundi, kak sanggup tunggu kat tol walaupun time tu dia memang dah lambat nak balik Selangor. Sempat peluk cium tepi highway sebelum gerak. Tengs kak.. lebiu. Muahhhh :* 



LI dah tamat! :(



Oke, takmo sedih-sedih.. Eh mesti la sedih semalam aku dah habis LI. Takda langsung rasa happy. Macam tak pecaya aku berada kat matrik selama 4 bulan. Rasa sedih bila kak staf belanja makan. Kawan-kawan text, diorang cakap sedih. Ya, konfem fb dengan tweet penuh dengan status luahan hati depa. Semua orang sedih, cuma aku tak tunjukkan depan orang. Cuma berharap, lepas nie aku still berhubung dengan mereka walaupun dah tak jumpa. Never say gudbye.. never say never. Acece ter-Justin Bibir pulak. Gambar breakfast terakhir bersama.


Terlebih sengih. Hihi. Mak cakap macam chinese ohh


Kenangan breakfast @ kedai rambutan, permatang bertam, kepala batas


MERDEKA ! Hidup Biru ! Yeayy



Malam nie ada lagi program gerakan, malam nie last nak makan free. Ingat nak makan, makan. Yelah nak tunggu 5 tahun sekali amat lama. Aku mengundi tanpa mak, ayah. Kami 3 beranak memang mengundi tempat lain-lain. Akhirnya ayah balik mengundi di Bayan Lepas, maybe mak dah brainwash *khas untuk orang malas mengundi. Hehe. Kalau tak pasti nak mengundi parti mana, harap anda buat solat istikharah, mintak petunjuk dari Allah. Ini masa depan negara. Jangan lupa baca doa nie: 






Nota Tuan kedaun : 

Disini ingin meluahkan, selepas berdoa dan solat. Hati tetap muktamad.
Takut tersalah pangkah, merana jiwa. Dah baca semula manifesto PRU 12.
Sebagai rakyat Pulau Pinang, there's nothing! Berharap kerajaan terus teguh.


Jangan tengok IC lama-lama.. Dah macam orang Vietnam  -___-



Saya bakal mengundi buat kali pertama
pada usia 23 tahun.
Excited
Anda bagaimana? 


15 comments:

Nana Liena said...

haha..siot ja caption bawah gambar ic..hehe..mcm chinese ja.. ^^ selamat mengundi ya.. :) semangat nie..

Amanina Mads said...

Haha.. chinese sesat kot ^__^ selamat mengundi jugak.. semangat :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

selamat mengundi ye esok.. hehehe... ena tak sabar nak tngok semua bndera2 yg ada ni diturunkan.. semak betul.. huuuuu

Amanina Mads said...

Terima kasih ena.. hehe
Sabar eh lepas PRU mesti bendera kena kutip semua.

reenapple said...

wow... selamat mengundi. =)

Khairul Zamri said...

ini warganegara ke tidak nie ke dapat IC segera? hihi selamat mengundi :)

Khairul Zamri said...

sy minggu depan baru star final exam pastu bulan 7 baru LI huhu

Amanina Mads said...

Tengs..selamat mengundi jugak =)

Amanina Mads said...

Ohh.. so good luck. Prepare awal2. hehe

Amanina Mads said...

Warganegara la..pegi amek kat tol tau.. hihi

Selamat mengundi jugak :)

Remy hazza said...

kalah pun takpe...sekurangnya amanina buat pilihan yg terbaik.......

Myra Jay said...

MJ mengundi di Bagan Jermal, Parlimen Bagan :)

semangat biru ye ;D

Amanina Mads said...

Huhu.. betul cakap remy

Amanina Mads said...

Ohh... nina kat Bagan Dalam. sama Parlimen la kita :)

Hehe.. biru dihati :D

Yun Sing said...

Haha Justin Bibir xD Ternganga jap tengok IC xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com