30 May 2013

Lesen Ohh Lesen !


Assalammualaikum.


Rasa harini paling letih dalam hidup. Alasan saja tu semua, macam la sebelum nie aku tak pernah letih teruk. Apa pun sekarang aku dah jadi student semula. Student yang memburu sekeping kad. Kad tu kalau sekali tunjuk kat abang JPJ atau abang Polis mesti lepas sambil kenyit mata. Boleh macam tu? Hehehee..
Jangan main-main kat penang abang-abang JPJ dengan Polis hensem-hensem tau. Terkenang peristiwa dikacau abang polis masa raya tahun 2012. Amboii, punya gatai, tahan mintak no fon bukan tahan mintak lesen. Cehh! Tak pasal-pasal dok fall in love tepi jalan pulak. Ohh bukan begitu niat aku tapi sedih sebenarnya tengok kawan-kawan sebaya dah cekap drive ke sana ke sini, tak payah tampal sticker P sedangkan aku baru terhegeh-hegeh belajar T___T. Sadisnya hidup, ini semua ayah punya keja. Kononnya sayangkan anak sampai tak bagi aku amek sebarang lesen. But, mak tetap jadi tukang backup. Lepas nie bila dah ada lesen, dah tak susahkan sesapa pun kalau nak kemana. Huuu ayat touching nie.


Mesti orang seberang prai tau driving school nie. Sebelah kanan litar moto, kiri untuk kereta. Klik gambar ke website I.D.I



Harap-harap kelas latihan amali tak jadi mimpi ngeri buat aku. Seumur hidup tak pernah bawak manual. Kali nie mesti berebut cikgu Mama tu. Mama tu nampak baik, mesti tak garang. Banyak orang suka booking dia. Malangnya harini, lepas balik dari driving school. Aku kena balik naik bas. Ayah tak dapat amek. Huu.. Sampai di stesen bas, sambil jalan tu sambil pandang tempat aku dengan Mr. S makan buat kali pertama. Tempat kami duduk ada sepasang kekasih tengah makan, itu sebab mata tak tengok jalan sampai kaki terpelecok jatuh ke tanah. Aku dah tak tengok orang, terus bangun buat taktau walaupun ada budak lelaki panggil "Adik". Malunya tapi apa boleh buat kaki aku sakit. Siap kena kacau dengan orang gila kat KTM :( Sampai ke rumah terus sapu minyak gamat. Kalau lambat sapu minyak mesti kaki aku dah bengkak sekarang nie.



Semoga urusan berjalan dengan lancar. Kali nie kena buat betul-betul untuk dapat lesen kereta. Alahai esok ada keja pulak di Kedah. Kaki sakit pun kena pegi jugak, baju pun tak packing lagi. Bw korang nanti eh selepas 2 hari. Nak layan Saya Sebenarnya Isteri Dia episode 7. Minggu lepas miss, esok pun miss jugak rasanya. Tata ~~



p/s: Kejapnya masa berlalu 15.5.2012-15.5.2013, dah cukup setahun rupanya berkenalan :)

Dah banyak kenangan dalam berkawan...

52 comments:

Kathy Rbain said...

alahai sian sis...semoga berjaya dapat lesen ye?chaiyok..

AiSyA LiEzA said...

sy un xbuat lesen lagi..ngee~~ smga kaki cpt ok :DD

Mizz Aiza said...

selamat belajar memandu.. teringat first time akak belajar memandu dulu, rasa nak menangis sebab first time belajar dah kena marah dengan cikgu (akak belajar usia dah 26tahun).. alhamdulillah berjaya pada kali pertama ujian..
hati-hati berjalan tu adik, bahaya kalau terleka sekejap je.. harap kaki tu cepat sembuh ya..
semoga dipermudahkan oleh Allah swt segala urusan tu.. :D

S.K.A said...

He3..slahkn ayah dia plak =) alahhhh kejap je 2 bljar..nnti pndai la..lgpn xssh..besar jgak eh sek mmndu 2..smoga dipermudahkanNYA :)

Kakzakie said...

Lain kali jalan kena tengok bawah. Ala...pasangan tu pun nak rasa tempat duduk yg Nina pernah duduk.

Macam mana hari ini kaki tu ok tak? Kesian dia..

Fiza Rahman said...

Selamat belajar memandu. Tapi kan...saya lagi suka bawa manula even kaki penat ☺☺

Khai♥Rin : anies said...

all the best!

Noura Qifays said...

wahh! gudluckkkk.... :)

Ema Johari said...

selamat berjaya utk dapatkan lesen

Khairul Zamri said...

Good luck yea untuk driving learn n test

aSmiDar said...

Tingat kenagan amik lesen dlu..1st time cikgu suh bawak kete...xtau ape lg..die suh masuk gear pastu tekan minyak je...pastu die ckp brsembang kt fon...eda yg mula2 tkut ni...tiba2ase best plak..tekan minyak pastu nmpak monyet mlintas terus tekan brek...tplanting hp cikgu..pecah skrin..huhuh....mintak maap cikgu...
Tp padan muka sape suh xjaga haku..kikiki

Tihara said...

wahh siap mintak nombot tipon tu.. :D

latifah zainal said...

tu lah,lain kali tengok jalan taw dik,nie dok tengok2 tempat dating manela tak terpelecok..haha..ciannya dia..

reenapple said...

Ooooo.. aku pun tak de lesen lagi. Haha.

Shawn Razaleigh said...

goodluckkkk! bawak kereta laju2. baru mcm fast furious 6

Botak said...

nak dapat lesen keta tak susah rasenya., sebab buat sekali dah lepas., lesen moto ye lah kot susah., sebab ambik dua kali., hahahaha...

Miss Volvo said...

masa ambil lesen cikgu tak ajar apa-apa terus suruh bawak kereta kat jalan raya. nasib baik la sebelum tu ayah kite selalu ajar bawak kereta hahaha!

wahida said...

selamat belajar memandu dear...

amboi ko, bukan main lagi, sampai terpelecok kaki...heheh...

Lisa Sheila said...

Hee..akak mula2 blajar kete n amek lesen akhor tahun 2006 ...alhamdulillah..semoga nina dpt lesen nnti :)

Amanina Mads said...

Terima kasih sis..

Amanina Mads said...

Hehee.. ada jugak geng :D
Alhamdulillah dh oke sikit.

Amanina Mads said...

Terima kasih akak.. Ohh, tahniah buat akak ya.
Alhamdulillah kaki dh oke sikit :D

Amanina Mads said...

Hehee..geram jugak bila ckp dgn ayah =)
Harap2 betul ckp awak tu.. huhu. Ha'ah memang besar. Aminn :)

Amanina Mads said...

Huhuu.. salah sendiri kena terima akibat la kak.
Alhamdulillah..oke dah

Amanina Mads said...

Terima kasih.. Hehee mesti cekap drive manual nie ;)

Amanina Mads said...

Tengs!

Amanina Mads said...

Tengs :)

Amanina Mads said...

terima kasih..

Amanina Mads said...

Tengs ya..

Amanina Mads said...

Hahahaa..sampai macam tu sekali. Mana datang monyet tu pulak?
Lucu kenangan eda tu..mesti susah nk lupakan

Amanina Mads said...

Hehehee.. gilo pun gatal tau :D

Amanina Mads said...

Hehee..baik akak. Kesiankan.. huuu

Amanina Mads said...

Hahaa..yeke

Amanina Mads said...

Tengs! Hahaa..pesanan yg bagus nie

Amanina Mads said...

Hahaa.. yeke camtu. lesen moto memamg payah. huu terseksa rasanya

Amanina Mads said...

Hamboii pemalasnya cikgu tu. Hahahaa

Amanina Mads said...

Hehe..tengs dear.

Hadoii sakit tahu.. hehee

Amanina Mads said...

Ohh..dh lama akak ada lesen.
Aminn :)

hana hadi said...

luas gak kawasan belajar keta tu kan.. xcampur dengan moto..

are_lin@yu said...

ayu bwk keta ni mmg xckap sgt.hehe

Amanina Mads said...

kawasan yg luas tu la buat test pun terketaq-ketaq..hehe

Amanina Mads said...

Hehe.. sama la kita

Noh Kodiang said...

ahahaha...baru nak amik lesen...tp kan skarang ni ada yg auto punya...

Amanina Mads said...

Hahaha..salah ka? kt penang takdak auto laaa

Aziz Safian said...

gud luck..folo bolo sini..folo me back.. :D

http://bloqazizsafian.blogspot.com

Nur Azwa Edora said...

SEMOGA berjaya dapat lesen ya dear . mungkin mula2 ayah awak tak kasi ada lesen tu sebab dia risau la tu .. ye dak ?? tapi kita kan cuma taknak susahkan parents kita .. betul x ??? heee , btw done follow kamu dear .. jenguh2 lahh ke blog saya pulaa yaa :) http://adoredora.blogspot.com/2013/07/just-my-2cent-perlu-ke-bf-jage.html

Amanina Mads said...

thank you.. oke.. nanti sy follow :D

Amanina Mads said...

terima kasih dear.. Hehee.. risau kalau anak keluar sendiri..
Yelah, taknak susahkan parents dah. hee. nanti sy follow awak oke dera :)

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Salam...
Acaner? dah berjaya mndapat lesen?...Tahniah..hehehe...

Amanina Mads said...

Wassalam..
Tak test lg akak..hehe

BUNDA a.k.a KN said...

selamat berjaya untuk dapatkan lesen nanti yr..

Amanina Mads said...

Terima kasih bunda.. In Shaa Allah.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com