14 May 2013

Mesin ATM Tertelan Duit



Assalammualaikum

Hyep, dipetang yang redup ini ku sangkakan mahu hujan tapi sebaliknya mendung tanpa hujan. Means mendung jelah macam muka aku sekarang nie. Ibu dan bapakku pulang dari bang dan beritahu mesin atmnya udah telan duit 800 juta rupiah tapi engak mahu keluarkan resitnya. Situasinya disini ialah nak bank in duit ke akaun aku tapi duit tu tak disalurkan ke akaun. Report sama pegawai dia cakap. Harap maaf encik selepas 3 hari baru boleh keluarkan duit itu T_______T


Ini semua salah siapa, salah aku? salah ayah? salah CIMB? salah pegawai? Yelah salahkan mesin tu. Ini semua gara-gara transaction tidak berjaya.
Dah la duit nak guna jumaat nie untuk bayar yuran. Huwaaaaaa...






34 comments:

Khai♥Rin : anies said...

byk tu..sabo yee

Seneorita Baharin said...

dugaan3..sabar ye dear...

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

dugaan sis tu.. ena cukup takut jadi macam ni.. lagi satu takut mesin atm telan kad atm kita... ya Allah..

Kathy Rbain said...

lahai...susahlah macam tu sis..

Khairul Zamri said...

cimb mmg camtu 3 hari tensen mnunggu

Nana Liena said...

hehe.mesin yg salah..sabar ya.. :)

reenapple said...

pest time aku dgar mesin telan duit. Biasanya ATM telan kad atm.. ehhh

boni kacak said...

memang patut salahkan mesin tu...boleh minta gantirugi kat mesin tu.hehehe

saiful amli said...

keciann~ :(
mata duitan punya mesin ATM, dah banyak duit pun lagi nak amek duit orang

Myra Jay said...

Adehhh.. Memang menjadi masalah kan.. tp tula kalau report bank pun selalunya makan amsa nak dapat balik duit tu..
Mudah-mudahan ada jalan lain ye

Murni Alfathunnisa said...

adess...sabo. dugaan tu...

Azlan Strider said...

alamak..kesiannya..sib baik masih boleh claim..hehehe

Regards,
-Strider-

LYAfrina said...

uishh..camner tu..bukti tu

QasehnyaRania said...

oh. no..no..
bis tu cam ne dik ?


jom join MINI GA saya hari ni, nak.

hadiah nya tepung segera red velvet

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/qr-mini-giveaway-pertama.html

NinaAz said...

Nasib baik bboleh keluarkan. Kalo telan terusss. Haih. Maw buat mogok mcm semalam kt maybank.

Amanina Mads said...

Huhu.. Alhamdulillah dh dpt semula

Amanina Mads said...

Sabar dan dh settle dear

Amanina Mads said...

Huhu.. Nasib baik tak penah jd lg kes ATM telan kad.

Amanina Mads said...

Huhu.. alhamdulillah dh settle

Amanina Mads said...

Hehehe.. alhamdulillah 2 hari dh dpt duit tu

Amanina Mads said...

Hehehe.. mesin tak salah yg salah pegawai bank sbb tak alert :)

Amanina Mads said...

Hahahaha... betul la tu tp nak cakap acane lg

Amanina Mads said...

Hehehe.. mesin yg salah. nasib baik dh dpt semula duit tu

Amanina Mads said...

Yelah boleh kesian jela.. ATM - Angkatan Tentera Malaysia. LOL !

Amanina Mads said...

Huhuhu.. alhamdulillah 2 hari dh settel masalah tu.

Amanina Mads said...

Dah settle pun..hehe

Amanina Mads said...

Hehehe.. dah settle pun

Amanina Mads said...

Huhu.. dh settle pun lya

Amanina Mads said...

Hehehe.. dh settle kes tu :)

Wow ! nampak macam best je GA kak..nanti nina join. Hiks

Myra Jay said...

2 hari pun 1 penyeksaan nak tunggu jugak tu :D

Mas Zull said...

assalamualaikum amanina...sabo jer kan kalu kena mcm ni...;)

Amanina Mads said...

Hehehe.. nina pun kena jugak

Amanina Mads said...

waalaikummusalam mas.. sabarkan jelah ;)

Amanina Mads said...

Hehee..yelah tapi kena sabar tunggu duit tu :D

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com