13 May 2013

Mother .. I Heart You !




Assalammualaikum.


Hyep, ye malam nie aku slow motion lagi, malam nie aku tak dapat nak bw lelaju lagi. Cuaca bulan nie aku rasa bahang sangat-sangat, serius bukak kipas pon peluh keluar jugak. Mungkin disebabkan faktor cuaca kot aku ada flu lagi. Makan ubat berdozen-dozen pun takmo hilang, oke aku tipu. Makan ubat bermacam tapi hidung tersumbat lagi. Alhamdulillah demam dah baik, rasa nak batuk tapi tak jadi batuk. Itu la untungnya ada kat rumah, mesti setiap kali makan ubat mak yang ingatkan. Kalau kat rumah sewa jangan harap aku nak makan. Pemalas lahabau. Ibu, walaupun sibuk menguruskan rumah tangga tapi tetap ada masa untuk anak-anak, betapa hebat wanita yang menjadi ibu nie. Kalau kita sakit percaya lah mereka menjadi nurse yang terbaik buat kita.


cer teka nie siapa? Ada iras2 tak.. Hihi


Kalau aku tak boleh nafas, memang tandas la tempat untuk membuang benda-benda yang menyumbatkan ruang hidung aku *faham jelah, takmo cakap nanti orang geli pulak. Mak akan cakap "ina jangan tekan hidung sangat nak buang hing** tu, nanti hilang hidung tu".. yelah ibu mana tak risau tapi kalau tak buang lagi geli. Tak habis-habis ayat geli-geli. Cukup! apa pun saya sayang mak saya, korang pun mesti sayang jugakkan. Ngeh ngeh ngeh :) Semoga aku tabah menghabiskan report disamping hidung tersumbat dan bw blog sorang-sorang bersama semangkuk aiskrim coklat. Haa nampak tak aku tak jadi malas. Buat keja 3 in 1 lagi. Heee... rasa macam nak cabut hidung letak tepi T_____T



Hari hari adalah Hari Ibu !


34 comments:

S.K.A said...

yup btol2 :) hari2 adalah hari ibu..gmbar mak awk ke 2..sama je cam dia..

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

selamat hari ibu kepada bunda sis ye.. ena rindu kat mak ena, lupa nk wish.. huaaaaaaaaaaaa

boni kacak said...

hehe.. sayangi mak awak sampai bila2 ye. :)

KY said...

kalau makan kena pantanglah..kan?

NinaAz said...

Seksa kalau hidung tersumbat. Seme bemda rasa xkena. Huuu

Khai♥Rin : anies said...

betul tu...hari2 adalah ahri ibu...

latifah zainal said...

semoga cepat sembuh..pic sape tu?mak ek

Aku Penghibur said...

wahhh samalah.. cute !!!

Lisa Sheila said...

eh mak nina ye? ada iras-iras...mestila ada..mak n anak kan..hee.. jangan lupa makan ubat ye nina...cuaca sekarang memang panas...kan...kekadang malam hujan...

Kathy Rbain said...

wah..like mom like daughter la sis..

are_lin@yu said...

wahh gambar emak ka tu?ada iras2 lah ;-)

nea lopah said...

salam kenal..polow adik jugak...kemana tumpah nya kuah...hehehehe..cute n nice!

Seneorita Baharin said...

chantekk laa ur mom, sama muka dgn awak la dear.. ;) like mom like daughter eh.. ^__________^

Azlan Strider said...

betul tu..jasa ibu harus dikenang sepanjang hari..hehe

Regards,
-Strider-

izzuan said...

tu mak cik sofia ..kekeke

Amanina Mads said...

Hehehe.. yup, mak saya :)

Amanina Mads said...

Salam ukhwah juga bunda..

Amanina Mads said...

Terima kasih ena..wish hari2 pun tak apa..hehehe

Amanina Mads said...

In Shaa Allah.. awak pun sama ye :)

Amanina Mads said...

Yelah..huhu

Amanina Mads said...

Hehe.. alhamdulillah dh sihat

Amanina Mads said...

Hehehe

Amanina Mads said...

Alhamdulillah dh sihat.. mak sya

Amanina Mads said...

Hehehe..biasa ja achik

Amanina Mads said...

Ye kak..hehe
Alhamdulillah dh sihat pun. cuaca panas skrg nie

Amanina Mads said...

Hehehe..

Amanina Mads said...

Hehehe.. gambar mak masa muda ;)

Amanina Mads said...

Wassalam.. terima kasih kak. hehehe
tak cute pun..biasa je

Amanina Mads said...

Hehehe.. dulu muda cantik la dear skrg dh berkedut-kedut ;)
Biasa2 ja ^_____^

Amanina Mads said...

Hehehe.. betol2

Amanina Mads said...

Hahahaha.. mak aku masa 18 tahun der

izzuan said...

memang sejibik mcm ko

Amanina Mads said...

sebijik la dah mak aku.. hadoii

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com