12 June 2013

Doktor Gila Zaman Kini



Assalammualaikum.


Terlewat sudah waktu aku beradu. Nak mencari tajuk entry yang sesuai pun payah. Nasib baik menaip sambil ditemani sebatang toblerone pemberian Syafiq dan dendangan lagu dari abang Jason Mraz. Sebelum tu, mukadimahnya disini ialah fenomena makanan masih lagi berlelausa di media. Bulan lepas heboh orang-orang FB dok shared info KEGILAAN UPLOAD GAMBAR MAKANAN PETANDA SAKIT MENTAL. Oppsss maafkan patik, ter ter tekan caps lock pulak. Itu petanda aku tengah geram dengan statement wartawan yang buat artikel tu. Memang gua boikot paper Utusan, Kosmo dihati ayahku. Betapa geramnya para-para blogger dengan statement tu. Aku pun tergolong dalam orang suka upload gambar makanan nie. Bak kata kak blogger Murni, "Sakit Mental" nie macam-macam terjemahannya. Boleh assume yang kita semua (merujuk blogger) gila rupanya. Yelah bloggerkan suka post pasal makanan. Ada kak ton kesah??





Oke lupakan pasal artikel mengong dan olang-olang yang syok shared kat fb tu. Sebenarnya aku terjumpa artikel statement dokter gila dalam twitter. Ohh tergelak guling-guling kak ton baca setiap ayat tu. Paper mana pulak yang buat artikel tu taktau la. Sebelum baca tarik nafas dulu takut gelak terbahak-bahak pulak. Pandai dokter dari Vienna buat kajian lagu nie. Depa taktau ke tahi hidung tu sejenis bahan buangan dari badan. Euuuwww yakkkssss. Muntah hijau aku membayangkan makan tahi hidung sendiri. By the way sebelum ada alahan nak muntah nak bagi tau Vienna, ibu negara bagi Austria ya bukan Australia. Takut jugak ada orang terkonfius. Salzburg, tempat paling best kalau nak honeymoonnnnn... Hihi.










Sebelum tu, agak sedih sebenarnya sebab terpaksa menyepikan diri buat sementara waktu. Memberi laluan kepada klas memandu aku yang terbengkalai selama seminggu. Damn! Dah la petang tadi jumpa kak faizah, 1st time pulak dia jumpa mak, cewah seronok mak main dengan eisya. Time tu pulak dok cakap pasal lesen gua. Bila tetau nak drive PLA tu. Owner exora bold dah bagi green light! Yippieeee... 
Kalau aku tak ingat peraturan jalan raya, mata demerit la, kejara la, kejora bagai rasanya makan tahi hidung sendiri mesti ingat kot :P   Ngeh.. ngeh. Gudnite my sweet readers :)


GOOD LUCK MIZZ NINA!


Ada orang nak belanja Black Canyon tak kalau aku dapat lesen? Hehee




40 comments:

AiSyA LiEzA said...

sy xde lagi lesen memandu..ngee~~ :)) bape thun agaknya dorang siasat ttg kajian dorang tu -,- hahah

latifah zainal said...

suka2 je diorg ckp uplod gmbr mknn tanda sakit mental,terbakar rase..yg dktr tu mmg gile..ade ke patot..euwwww..

are_lin@yu said...

hahah plik2 skrg..mknanya ramailah sakit mental kt malaysia skrg.haha

Cik Gee said...

sy da lama boikot newspaper kerajaan.

eh?

Kakzakie said...

Bukan nama blogger kalau tak tepek gambar makanan. Tapi sakit mental kita lain tak mengganggu org lain sebaliknya memberi kegembiraan... terapi minda tu Nina

Moga cepat dapat lesen senang nak bergerak.

Khai♥Rin : anies said...

tu sengal + sakit mental tahap kronik ;-)

kalu nk d belanja...mai KL la... ;-)

Miss Volvo said...

ew

Fiza Rahman said...

Eeeuuwwww...kembang plak tekak.

Saya selalu jer update gambar makanan. Tak der plak masalah mental ☺☺

Mizz Aiza said...

memang gila statement doktor tu, pengotor betul.. selamat maju jaya untuk kelas memandu tu..

wahida said...

hahaha...aku malas nak layan artikel sampah mcm tu...setakat amek gambar makanan pun dah dikatakan sakit mental...apakah??

aku suka black canyon...tomyam situ power woo...

Kathy Rbain said...

heheheheh..makan tahi hidung..please......

S.K.A said...

hahahaha..sdp ke t.hidung?? aduhai..kotor btol la dktor 2..msti dh rsa, sbb 2 dia brani bt kytaan cm2 dn bnda 2 bkesan utk dia je kot :D kalau llus lsen..sruh je abg JPJ blja he3 :)

blog usang said...

doktor apa yg buat cadangan mcm tu...tuuuu.:)

Aida Ismail said...

Haaa? Makan tahi hidung? Ewwww. Mesti dia selalu makan tahi hidung dia. Kekeke. Btw all the best for your driving classes & license test! ^^

Siti(zoey) said...

mcm2 lah..haha..saya pun ska upload gambar makanan.

Suria Lekatlekitgurl said...

yang bernama taik tetap najis.. hokay! tak rela akak nak telan dik.. hahahaha

Nies alhaQ said...

Gitulaaaah, salah org je depa nampak. Haiiii, dunia duniaaa. Xda modal dah kot nak buat gossip gamaknyaa..
Taik hidung?? Eiiww.. Soh depa makan dulu.
Anyway, gudlak!

Nana Liena said...

kenpa kena makan sisa hidung??? doktor..tu yang sakit sebenarnya..hhuhuhu.. chaiyok..nina..! u can do it..! hehe.. kita ja belum ada lesen.. -_-

MaMa Rey said...

upload pic makanan tanda skit mental ke huhu..

ngeh ye ke sihat makan tahi hidung..ee tak nak la Amanina..mcm2 btl hehe..

teringat waktu ambil lesen dl..kna marah sbb tak ikut arahan hehe..apapun gud luck Amanina..:)

NinaAz said...

macam best jea black canyon tuuuu... waaaa
kat mana boleh dapat makan ni???

Amanina Mads said...

Hehee :)) Nanti amek la lesen..
Kajian mengarut semua nie

Amanina Mads said...

Haha..kan2. suka2 hati cakap org sakit mental.
doktor gila..hahaa

Amanina Mads said...

Hahaa.. kesian blogger jugak jd mangsa

Amanina Mads said...

Haha..boikot je

Amanina Mads said...

Haha..kan2. Makanan terapi minda skrg nie. Sakit mental tak ganggu orang pon.

Aminn..mudah-mudahan

Amanina Mads said...

Hahaha.. tahu takpa ;)
Nanti nina turun KL kita jumpa oke :)

Amanina Mads said...

Haha.

Amanina Mads said...

Hahaa.. orang yg buat statement tu yg mental :))

Amanina Mads said...

Hahaha.. doktor pengotor tu.
Terima kasih kak.

Amanina Mads said...

Hahaha.. tak payah layan mereka nie.

Haa..sedapkan makanan black canyon..

Amanina Mads said...

Hahahahaha.. gelinyaaaa

Amanina Mads said...

Hahahaha.. tak pernah rasa pulak.
Doktor tu pernah rasa berkalikali kot. haha :D

Itu pon kalau abg JPJ muda2..hehe :)

Amanina Mads said...

Hahaha.. entah :)

Amanina Mads said...

Hahaha..gelikan? Yelah kot..
Tengs Aida ;)

Amanina Mads said...

Haha..semua org suka upload gambar makanan

Amanina Mads said...

Yeahh betul! hahaha

Amanina Mads said...

Hahaa.. manusia memang nak cari silap org je.
Tak rela nk makan..huhu

Tengs nies!

Amanina Mads said...

Hahaa.. doktor tu dh sakit otak sbb makan tahi hidung sendiri.
Tengs nana ! Mudah-mudahan.. nanti nana amek lesen oke ;)

Amanina Mads said...

Hahaa.. takda la. Tak yah makan la mama. Geli tahu.
Ohh..nina kena marah jugak :)

Amanina Mads said...

Hehee..sedap makanan kt black canyon.
Kat KL ada byk tempat la nina.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com