9 July 2013

Baru Nak Dating.. Demam Pulak



Assalammualaikum.



Selamat menunaikan ibadah puasa buat seluruh umat Islam. Esok pagi dah start bangun untuk bersahur. Malam nie pulak tak dapat nak dating kat masjid. Sob..sob. Tak dapat nak dating dengan buah kurma yang baru dibeli. Motif? Hahaha. Esok entah dapat puasa penuh atau tak. Demam menyerang semalam lepas balik dari shopping raya. Mesti berjangkit dengan mak sedara nie. Hampeh betol kan suka salahkan orang. Nasib baik mak ayah tak demam, kalau diorang demam susah la aku. Tak dapat den nak menolong nanti. Sayunya hati tengok ayah dah pegi masjid, kazen aku yang darjah 4 tu pun nak ikut jugak. Me? Ohh duduk bersimpuh diatas katil sambil taip entry. Kerlass kau deman-deman pun sempat lagi. Lepas nie makan ubat memang confirm tak sedarkan diri. Lalalala. Dah macam Sleeping Beauty kan..kan. 


Maafkan patik kerana puasa tahun ini tak memilih kau Yusuf Taiyoob, kurma dari Iran. Ngeh...ngeh. Ini kerana bonda patik telah memilih Kurma Tunisia. Nampaknya angan-anganku nak membaca novel cinta keesokkan petangnya terpaksa dibatalkan. Apa boleh buat, sakit itu ujian dari Allah. First puasa pulak tu. Bukanku pinta jadi begini. Oke lah, kepala pun berat macam ada batu kat atas, tampal plaster kat dahi, makan ubat itu, ubat ini. Nak tidur dululah.. esok pagi nak bangun bersahur, nak puasa jugak. Dah la aku nie manusia baloq (pemalas) nak ganti puasa.


p/s: Belum start puasa budak-budak dah start main mercun/bunga api. 

64 comments:

  1. selamat berpuasa ye sis...

    ReplyDelete
  2. semoga nina cepat sembuh dari demam tu.. selamat menjalankan ibadah puasa nina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..demam sehari je akak. selamat berpuasa juga akak.

      Delete
  3. Smoga cepat sihat =) Salam Ramadhan dan selamat berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dh baik =) salam ramadhan dan selamat berpuasa juga.

      Delete
  4. Sabar , ujian tuh . semoga cepat sembut . nanti dapatlah dating dgn mr masjid . Selamat berpuasa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dh baik.. In Shaa Allah. selamat berpuasa juga..

      Delete
  5. Sama ler kita, kat taman Kak Azie pun malam tadi dah ada yang main bunga api dan mercun tinggi. Adehh...

    Selamat menyambut Ramadan NINA, semoga Ramadan kali ini lebih baik dari sebelumnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. start puasa dh main macam2. org tua pun main mercun. Adoii

      selamat berpuasa juga akak.. Aminn.

      Delete
  6. ha..ponteng posa..heheh..x dpt puasa..amalan kebaikan yang lain pasti larat kan :)

    ReplyDelete
  7. salam ramadhan dear...moga ramadhan ini yg trbaik..moga cpat shat ya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga dear.. In Shaa Allah. Alhamdulillah dh sihat :)

      Delete
  8. Salam Ramadhan Nina, moga demam cepat kebah ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga MJ.. Alhamdulillah dh baik :)

      Delete
  9. Puasa tak Nina? Mana tahu ABC tak boleh elak kan.
    Apa pun tetap nak ucap selamat berpuasa juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puasa penuh kak..hehe
      selamat berpuasa juga buat akak sekeluarga.

      Delete
  10. hohohoho.. takpe, insyaAllah next day boleh puasa.. salam ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat puasa penuh..hehe. salam ramadhan juga :)

      Delete
  11. slmt berpuasa Nina. bykkan berehat okay. moga cepat sembuh. :)

    ReplyDelete
  12. salam..selamat berpuasa.demam ker hee suri batuk2 dah nak seminggu lebih aduh penat batuk2 sampai sakit perut di buatnya.

    semoga lekas sembuh ya..daaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam.. selamat berpuasa suri. bykkan minum air ya. lama jugak eh batuk tu. Alhamdulillah dh baik..

      Delete
  13. selamat berpuasa nina..dah sihat kan? alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa juga PCL.. alhamdulillah.

      Delete
  14. syafakallah
    salam ramadan nina

    ReplyDelete
  15. selamat berpuasa yea yunk.. alahai demam pulak dia yea.. demam sambut puasa tu.. jgn penutup puasa pun demam jugak sudaa.. heee.. gurau jea.. semoga cepat sembuh hokey.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa juga yunk.. hehe. yelah demam sambut puasa.
      Alhamdulillah dh baik =)

      Delete
  16. semoga cepat sembuh & selamat berpuasa

    ReplyDelete
  17. selamat berpuasa Nina..:)
    semoga cepat sembuh ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa juga mama :)
      alhamdulillah dh baik :)

      Delete
  18. selamat menjalani ibadah puasa..smga kembali sihat

    ReplyDelete
  19. ai makan kurma yusob taiyob je hikhikhik

    ReplyDelete
  20. bagus.. jangan sesekali support kurma dari iran.. :)

    ReplyDelete
  21. salam ramadhan..smga cpt smbuh dan boleh beribadat kepadaNya pada bulan y mulia ini =)

    ReplyDelete
  22. salam ramadhan dr lya sekeluarga.. smoga sgala amalan kt diterimanya..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga buat lya sekeluarga.. aminn

      Delete
  23. La deman pula adik cik akak yang seorang nie..alolo...dah makan ubat....cik akak pun sama panas dalam dari semalam...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee.. dh baik akak syg. aloloo makan ubat tau

      Delete
  24. Salam ramadhan Amanina..

    Dugaan di awal ramadhan ya.. semoga sakit tu akan segera hilang.. lepas tu boleh makan kurma yang sedap tu byk2 dan buat amal kebaikan yang berganda di bulan ramadhan yang mulia ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan juga hanis..

      Ya, dugaan di awal ramadhan.. Alhamdulillah dh baik. In Shaa Allah..

      Delete
  25. Asslkum cik nina...selamat menunaikan ibadah puasa ramadhan .enak gak rasanya kurma tunisia..aku mau coba deh..!

    ReplyDelete
  26. sekarang dah okay belum cik kak? hehe.. salam ramadhan juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh oke cik adik.. hehe. salam ramadhan juga :)

      Delete
  27. Sedapnyaaa kurma! Hehe~ Salam Ramadhan Nina :) dah 10 hari kita berpuasa. Cepat betul masa berlalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. manis kurma nie. Salam Ramadhan juga Aida :)
      kan2 cepat masa berlalu.

      Delete
  28. Kan.. kekadang pelik jugak.. apa yang bestnya main mercun and bunga api ni xD

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com