9 July 2013

Baru Nak Dating.. Demam Pulak



Assalammualaikum.



Selamat menunaikan ibadah puasa buat seluruh umat Islam. Esok pagi dah start bangun untuk bersahur. Malam nie pulak tak dapat nak dating kat masjid. Sob..sob. Tak dapat nak dating dengan buah kurma yang baru dibeli. Motif? Hahaha. Esok entah dapat puasa penuh atau tak. Demam menyerang semalam lepas balik dari shopping raya. Mesti berjangkit dengan mak sedara nie. Hampeh betol kan suka salahkan orang. Nasib baik mak ayah tak demam, kalau diorang demam susah la aku. Tak dapat den nak menolong nanti. Sayunya hati tengok ayah dah pegi masjid, kazen aku yang darjah 4 tu pun nak ikut jugak. Me? Ohh duduk bersimpuh diatas katil sambil taip entry. Kerlass kau deman-deman pun sempat lagi. Lepas nie makan ubat memang confirm tak sedarkan diri. Lalalala. Dah macam Sleeping Beauty kan..kan. 


Maafkan patik kerana puasa tahun ini tak memilih kau Yusuf Taiyoob, kurma dari Iran. Ngeh...ngeh. Ini kerana bonda patik telah memilih Kurma Tunisia. Nampaknya angan-anganku nak membaca novel cinta keesokkan petangnya terpaksa dibatalkan. Apa boleh buat, sakit itu ujian dari Allah. First puasa pulak tu. Bukanku pinta jadi begini. Oke lah, kepala pun berat macam ada batu kat atas, tampal plaster kat dahi, makan ubat itu, ubat ini. Nak tidur dululah.. esok pagi nak bangun bersahur, nak puasa jugak. Dah la aku nie manusia baloq (pemalas) nak ganti puasa.


p/s: Belum start puasa budak-budak dah start main mercun/bunga api. 

64 comments:

Kathy Rbain said...

selamat berpuasa ye sis...

reenapple said...

Salam Ramadan. :)

Mizz Aiza said...

semoga nina cepat sembuh dari demam tu.. selamat menjalankan ibadah puasa nina..

Aku Penghibur said...

sedap kurma ini lebih manis

S.K.A said...

Smoga cepat sihat =) Salam Ramadhan dan selamat berpuasa..

Zawiah said...

Sabar , ujian tuh . semoga cepat sembut . nanti dapatlah dating dgn mr masjid . Selamat berpuasa ...

Kancil 8349 said...

salam ramadhan..

azieazah said...

Sama ler kita, kat taman Kak Azie pun malam tadi dah ada yang main bunga api dan mercun tinggi. Adehh...

Selamat menyambut Ramadan NINA, semoga Ramadan kali ini lebih baik dari sebelumnya.

sendiriDotNet said...

ha..ponteng posa..heheh..x dpt puasa..amalan kebaikan yang lain pasti larat kan :)

are_lin@yu said...

salam ramadhan dear...moga ramadhan ini yg trbaik..moga cpat shat ya ;-)

Myra Jay said...

Salam Ramadhan Nina, moga demam cepat kebah ye :)

Ema Johari said...

semoga cepat sembuh nina

Kakzakie said...

Puasa tak Nina? Mana tahu ABC tak boleh elak kan.
Apa pun tetap nak ucap selamat berpuasa juga.

Syida Rasyidah said...

hohohoho.. takpe, insyaAllah next day boleh puasa.. salam ramadhan :)

Annyss Aleeya said...

slmt berpuasa Nina. bykkan berehat okay. moga cepat sembuh. :)

suri said...

salam..selamat berpuasa.demam ker hee suri batuk2 dah nak seminggu lebih aduh penat batuk2 sampai sakit perut di buatnya.

semoga lekas sembuh ya..daaa..

PakcikLie PCL said...

selamat berpuasa nina..dah sihat kan? alhamdulillah.

Khai♥Rin : anies said...

syafakallah
salam ramadan nina

tenku butang said...

selamat berpuasa yea yunk.. alahai demam pulak dia yea.. demam sambut puasa tu.. jgn penutup puasa pun demam jugak sudaa.. heee.. gurau jea.. semoga cepat sembuh hokey.. =)

Suria Lekatlekitgurl said...

semoga cepat sembuh & selamat berpuasa

MaMa Rey said...

selamat berpuasa Nina..:)
semoga cepat sembuh ya..:)

latifah zainal said...

selamat menjalani ibadah puasa..smga kembali sihat

Miss Volvo said...

ai makan kurma yusob taiyob je hikhikhik

boni kacak said...

bagus.. jangan sesekali support kurma dari iran.. :)

AiSyA LiEzA said...

salam ramadhan..smga cpt smbuh dan boleh beribadat kepadaNya pada bulan y mulia ini =)

LYAfrina said...

salam ramadhan dr lya sekeluarga.. smoga sgala amalan kt diterimanya..amin

deno said...

take care nina :)

Nao Mei said...

La deman pula adik cik akak yang seorang nie..alolo...dah makan ubat....cik akak pun sama panas dalam dari semalam...hihi

Hanis Azla said...

Salam ramadhan Amanina..

Dugaan di awal ramadhan ya.. semoga sakit tu akan segera hilang.. lepas tu boleh makan kurma yang sedap tu byk2 dan buat amal kebaikan yang berganda di bulan ramadhan yang mulia ini..

Anonymous said...

Asslkum cik nina...selamat menunaikan ibadah puasa ramadhan .enak gak rasanya kurma tunisia..aku mau coba deh..!

Nana Liena said...

sekarang dah okay belum cik kak? hehe.. salam ramadhan juga :)

Amanina Mads said...

selamat berpuasa juga sis

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga :)

Amanina Mads said...

Alhamdulillah..demam sehari je akak. selamat berpuasa juga akak.

Amanina Mads said...

Ohh..yeke

Amanina Mads said...

Alhamdulillah dh baik =) salam ramadhan dan selamat berpuasa juga.

Amanina Mads said...

Alhamdulillah dh baik.. In Shaa Allah. selamat berpuasa juga..

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga..

Amanina Mads said...

Hehehe.. start puasa dh main macam2. org tua pun main mercun. Adoii

selamat berpuasa juga akak.. Aminn.

Amanina Mads said...

Hehe.. puasa penuh la tak tinggal lg :)

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga dear.. In Shaa Allah. Alhamdulillah dh sihat :)

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga MJ.. Alhamdulillah dh baik :)

Amanina Mads said...

Alhamdulillah dh baik..

Amanina Mads said...

Puasa penuh kak..hehe
selamat berpuasa juga buat akak sekeluarga.

Amanina Mads said...

Dapat puasa penuh..hehe. salam ramadhan juga :)

Amanina Mads said...

selamat berpuasa annyss.. dh baik :)

Amanina Mads said...

wassalam.. selamat berpuasa suri. bykkan minum air ya. lama jugak eh batuk tu. Alhamdulillah dh baik..

Amanina Mads said...

selamat berpuasa juga PCL.. alhamdulillah.

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga rin

Amanina Mads said...

selamat berpuasa juga yunk.. hehe. yelah demam sambut puasa.
Alhamdulillah dh baik =)

Amanina Mads said...

selamat berpuasa juga.. alhamdulillah

Amanina Mads said...

selamat berpuasa juga mama :)
alhamdulillah dh baik :)

Amanina Mads said...

selamat berpuasa.. alhamdulillah

Amanina Mads said...

Hihihi..dh bertukar la

Amanina Mads said...

haha.. baiklah :)

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga.. Alhamdulillah =)

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga buat lya sekeluarga.. aminn

Amanina Mads said...

Tengs deno :)

Amanina Mads said...

Hehee.. dh baik akak syg. aloloo makan ubat tau

Amanina Mads said...

salam ramadhan juga hanis..

Ya, dugaan di awal ramadhan.. Alhamdulillah dh baik. In Shaa Allah..

Amanina Mads said...

dh oke cik adik.. hehe. salam ramadhan juga :)

Aida Ismail said...

Sedapnyaaa kurma! Hehe~ Salam Ramadhan Nina :) dah 10 hari kita berpuasa. Cepat betul masa berlalu.

Amanina Mads said...

Hehe.. manis kurma nie. Salam Ramadhan juga Aida :)
kan2 cepat masa berlalu.

Yun Sing said...

Kan.. kekadang pelik jugak.. apa yang bestnya main mercun and bunga api ni xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com