21 July 2013

Senarai Online Photo Editor Terbaik



Assalammualaikum. 


Selamat berhujung minggu di samping keluarga tersayang. Entry kali nie nak share dengan korang website-website yang sediakan perkhidmatan online photo editor. Senang cerita website untuk edit gambar. Website macam ini memang sangat berguna bagi orang yang nak cepat edit gambar. Terutamanya seperti blogger. Walaupun tak sehebat Photoshop tetapi ia dapat memudahkan kerja. Hehehe. Harini sehari suntuk kerja selongkar website. Nanti boleh la korang try edit gambar raya ke pastu dah siap edit boleh hantar kedai dan cuci gambar tu :') 



1. Pixlr


Ini adalah website photo editor yang terbaik. Sebijik macam photoshop!



2. LunaPic Online Photo Editor


Website ni ada banyak effect dan senang digunakan. Paling best buat animated pun boleh!


3. piZap
piZap ni terdapat di facebook dan bila selesai edit gambar korang boleh terus upload ke facebook.


4. PhotoFunia
Paling best guna Face Swap sebabnya boleh tukar muka korang dengan muka orang lain! Try la..


5. FotoFlexer


Apa yang menariknya korang boleh tukar warna kulit, warna rambut, mata dan macam-macam lagi. Takda skill edit gambar pun boleh guna.



6. Banner Maker


Website ni lebih kepada buat banner. Boleh buat banner animated dekat sini. Semua nya FREE dan senang digunakan.


 Comel tak kak ton? Haha..

Ini guna photoshop. Selamat mencuba edit gambar.
Selamat berhujung minggu dan selamat berbuka ! 

45 comments:

Kathy Rbain said...

wah..bestnyer sis...tq sudi share..

Khai♥Rin : anies said...

Mcm mn pn photoshop jg jd pilihan...da try CS6? Perrrggghhh

Bin Muhammad said...

Menarik...bolehlah try nih!

||aLeaSaRa|| said...

ada jugak yang kak lea pernah guna,bolehlah kak lea bookmark page ni ^^

Lelaki said...

ok nice.

khairul hassan said...

tak reti la abg nk edit2 gambaq ni

Kancil 8349 said...

bagi mereka yang ada kelapangan mungkin bolehlah singgah ke sana...kancil nie susah cari masa...apapun tips yang berguna

Miss Volvo said...

hmmm semua kat atas tu i tak pernah guna. biasa i guna app kat hp je hehe :)

man said...

Tq for info..nanti blh bt ni..hehe

S.K.A said...

he3 nice sharing :) boleh try neh

boni kacak said...

boleh try ni nanti.hehehe. nampak menarik

Aida Ismail said...

Wahh kena try ni!! Selama ni edit gambar pakai photoscape je. Hee~

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..menarik semuanya. ad klbhn trsndiri.

Zawiah said...

no 1 tu saya dah try . hujung minggu byk masa n gatal tangan ... yes lbh krg photoshop ...

Liza Razak said...

nanti bolehlah cuba :)

are_lin@yu said...

alahai cmel ja tgk.hihi..ayu xpndai sgt guna..

Mizz Aiza said...

terima kasih di aats perkongsian ni nina.. :D

izan mama mia said...

pernah gn pizz zup tu

Ema Johari said...

semuanya yg tersenarai tak pernah lagi terjah...tq sharing yer

Cik Kay Jue said...

thnks for sharing.. baru.. selamanya mmg mencari-cari.. hehe..

MaMa Rey said...

comel Nina hehehe..pandai edit gambar tu..;D

tq share info ya Nina..:)

Amanina Mads said...

try la edit nanti.. sama2

Amanina Mads said...

Yup photoshop jugak yg best ! dah2.. hehe

Amanina Mads said...

Try nanti! hehe

Amanina Mads said...

Hehe..bookmark saja kak lea. ada masa boleh try ^^

Amanina Mads said...

tengs.

Amanina Mads said...

senang ja abang.. tak susah. hehe

Amanina Mads said...

nampaknya begitu la kancil.. ada masa nanti boleh tengok

Amanina Mads said...

Hehe.. app fon pun best jugak :)

Amanina Mads said...

welcome..buat tau. hehe

Amanina Mads said...

hehe.. try la nanti :)

Amanina Mads said...

Try la..memang best. hehehe

Amanina Mads said...

Try la Aida.. photoscape tak berapa sgt

Amanina Mads said...

macam2 ada..hehe

Amanina Mads said...

Hujung minggu boleh try kesemua..hehe

Amanina Mads said...

cuba laa :)

Amanina Mads said...

tak comey pun.. hihi. try la guna ayu senang ja.

Amanina Mads said...

sama2 akak :D

Amanina Mads said...

ohh..best kan

Amanina Mads said...

sama2..nanti try edit

Amanina Mads said...

welcome.. ohh yeke. nanti tengok la. hehe

Amanina Mads said...

tak comel pun mama..hehehe . main edit :D

welcome mama :)

HaFizaH aYu said...

tengs sharing..akak pandai edit guna picasa jer huhu

Amanina Mads said...

welcome.. nanti boleh try. hehe

Yun Sing said...

Amboi.. haha.. sebab malas, dari dulu guna PiZap je..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com