1 August 2013

Rekaan Baju Raya 2013 ✿


Assalammualaikum.


Lagi seminggu nak raya. Hoooreyyy ! Oppss excited pulok.. persiapan raya korang macam mana? Dah beli baju raya ke atau tempah? Tema kaler apa tahun nie? Hoho.. Bagi si gadis mesti nak pakai baju raya cantik-cantik kan..kan termasuk aku. Sebelum tu dah google dulu design-design terkini baju raya. Tema baju raya pada tahun 2013 ini dijangkakan ramai memilih warna-warna lembut. Dah survey baju raya kengkawan. 


Suka tengok design baju raya Rizalman Ibrahim



Oke, tahun nie memang tahun untuk gadis-gadis pakai PEPLUM. Yeke.. entah la sebabnya masa awal puasa aritu aku dah shopping baju raya dan kebanyakan butik banyak jual baju kurung peplum. Ada jugak design macam nak pergi bertunang dan etc. Time-time sekarang taylor dan tak amik tempahan. So, kalau sesiapa yang tak beli baju raya lagi meh tengok baju di butik-butik nie confem cair dan mata bersinar-sinar sebab cantik-cantik. Ermm buat tuan blog, dah takda duit nak beli baju lagi cuma mengharapkan belas ikhlas bonda untuk mencari tudung raya saja. Oke, dah melalut dari jalan cerita. Meh usha baju-baju raya. Selalunya bila dah dekat nak raya mesti harga lebih berpatutan. Ini antara 3 butik yang menjadi pilihan aku untuk survey :




|
|
|
V


&














Seyes semua koleksi baju raya nie memang kena dengan mata tapi tak semua mahal. Nanti boleh singgah butik tu ataupun boleh order online. Mood raya lagi seminggu, kalau begitu terpaksa la buat Autopublish. Jimat masa dan senang nak Bw. Sekarang dah busy nak siapkan biskut raya, kek raya, duit raya haih macam-macam lagi la. Selamat berpuasa.. Heee ~~

43 comments:

Kakzakie said...

Kalau macam badan Nina comel apa pun kena aje. Semua pun cantik kakak tengok. Pilih ajelah mana suka Nina...

Aida Ismail said...

Wahh rambang mata tengok baju2 tu semua. Hehe~ tapi dah beli dah baju raya siap2. Masuk hari ni dah 22 hari kita puasa. Tak lama je lagi nak raya. Yeayyy!

Mysara Ab Rahman said...

skrg ni popular ngn peplum..kite pn beli peplum thun ni..hee

Khai♥Rin : anies said...

cantik2 belaka..duit nyer pon cantik jg kn nina? ;-)

MaMa Rey said...

rambang mata tengok..semuanya cantik2..

Mizz Aiza said...

semua cantik-cantik baju raya tu.. tahun ni akak tengok ramai yang pilih peplum..

Wak Gelas™ said...

cantekknye de vogue gituu.,ehHHee

S.K.A said...

hmm..cntik2..hrga pn msti cntikkn..moden aje bju prmpuan ni..pnh tgok FL pkai..ok la =)

Ema Johari said...

akak, MIL yang jahitkan...

Aku Penghibur said...

cantik baju-baju nie

Kathy Rbain said...

semuanya cantik2 belaka...

Zawiah said...

geram tgk . tapi susah nak cari saiz saya yg comel lote nih ... huhuhuuu

Kancil 8349 said...

kalau isteri nampak nie...mesti mahu beli nie..cantik

nuyui a.k.a miss YUI said...

stndrd hrga rm150 ++huhu

izan mama mia said...

pakai yg biasa saja
asal tak tabajruj
dosa lak nnt

Miss Volvo said...

baju rizalman yg kat tgh2 tu omg cun gila! mesti 400 kan? kan?

Fiza Rahman said...

Suka design baju rizalman tu. Cantik.

boni kacak said...

yang warna kelabu tu sempoi betul. cantik :)

Elie Lily said...

Glamernyaaaa awak punya pilihan design baju raya! hihi. :D

aReLaN said...

design baju raya perempuan mmg pelbagai. laki gk senang.hihihi

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. first lady murah2 kan jubah dan baju kurungnya. tapi tahun ni kita beli kain. mak jahitkan. hehehe >_______<

Amanina Mads said...

badan macam nina lg susah nk cari baju. ada saja yg tak kena. huhu

Amanina Mads said...

cantik2 kan baju tu.. hehe
seronok dh raya.. yeayy!

Amanina Mads said...

mesticantik baju peplum tu..hehe

Amanina Mads said...

mesti la anies.. baju cantik sekali dgn duitnya ;)

Amanina Mads said...

cantik2 kan..hehe

Amanina Mads said...

cantik2 la baju peplum tp pilih baju kurung moden je

Amanina Mads said...

vogue kan..hehehe

Amanina Mads said...

harga pun cantik sekali dgn baju.. FL pakai cantik gak =)

Amanina Mads said...

ohh..mesti cantik baju akak

Amanina Mads said...

kan3...hee

Amanina Mads said...

cantik2 kan

Amanina Mads said...

ohh.. yg kurus pun saiz takda. huhuhu

Amanina Mads said...

belikan 1 la utk isteri..hehe

Amanina Mads said...

yup..hehe

Amanina Mads said...

betul tu akak..

Amanina Mads said...

yg tu memang cun la. 400++ la..hehe

Amanina Mads said...

cantikkan

Amanina Mads said...

suka juga warna kelabu tu :)

Amanina Mads said...

Hahaha.. tahun nie glamer sikit :D

Amanina Mads said...

betul2.. design baju raya perempuan byk jenis. lelaki jgk yg senang. hihi

Amanina Mads said...

Waalaikummussalam.
first lady ada buat sale selalunya.. ohh bagus la. hehehe ^__^

Yun Sing said...

Cantik ^_^ Banyak design yang menarik :D

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com