30 August 2013

Hari Kemerdekaan Yang Ke 56!


Assalammualaikum..


Merdeka.. merdeka buat diriku apabila semalam lulus Ujian Kelayakan Moto. Hehee.. Dan tak sangka kawan yang sama-sama ambil lesen dulu datang tengok aku buat test lepas habis kerja. Tengs Eiya sebab sudi belanja tuan blog makan dinner di tepi pantai. Maaf tak bawa dslr jadi tak dapat nak shoot pemandangan langit. Rugiii... Nanti lah dating kat sana lagi. 




Oke lah, dah melalut dari tajuk asal. Tak sangka Malaysia sudah merdeka bagi kali yang ke 56! Tema bagi sambutan Hari Kemerdekaan pada tahun ini ialah "Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku" yang lebih bersifat perpaduan, berorientasikan patriotik dan kesatuan negara bangsa. Sesiapa yang cintakan mata pelajaran Sejarah semasa di skolah mungkin lebih faham apa erti kemerdekaan. Tanpa pejuang di zaman dahulu mungkin Malaysia tidak seperti sekarang. Dah lama rasanya tak kibar bendera lepas tamat skolah. 



Kenal bendera ini? Haha..

19 comments:

Asha Lya said...

Tahniah lulus ujian moto n salam kemerdekaan...

S.K.A said...

jum pakat kibarkn berdera kt kreta dan motor..he3..bru la smgat nk test jpj nnti =)

reenapple said...

Selamat Hari Merdeka juga. :D

Bin Muhammad said...

Selamat menyambut hari kemerdekaan dan selamat bercuti... :)

AiSyA LiEzA said...

hehehe..slm kemerdekaan...

err..tu bendara british? keekkeke.. >.<

Nur Azwa Edora said...

selamat menyambut merdeka dear! pergy mana je hari ni ? :P

LYAfrina said...

salam kemerdekaan nina

Nick Nashram said...

dah ade lesen motor nanti jgn merempit pulak..huhu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam kemerdekaan nina.. bersyukur dilahirkan sebagai anak merdeka..

Amanina Mads said...

terima kasih asha..

Amanina Mads said...

jommm...hehe. kt driving school dh kibarkan bendera =)

Amanina Mads said...

selamat hari merdeka! :D

Amanina Mads said...

selamat bercuti juga :)

Amanina Mads said...

salam kemerdekaan juga.. ha'ah.. hehehe

Amanina Mads said...

selamat menyambut kemerdekaan juga dear! hari merdeka keluar ler.. hehe

Amanina Mads said...

untuk lya juga..

Amanina Mads said...

bawa laju sikit je.. hahaha

Amanina Mads said...

salam kemerdekaan juga akak.. bersyukur sgt

Yun Sing said...

Huhu bendera tuh.. taun lepas wat presentation Sej.. tengok bendera tuh sampai berpinar mata.. hehee..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com