13 August 2013

Film Review Percy Jackson : Sea of Monsters Di Hari Raya!


Assalammualaikum.


Selamat hari raya ke 3! Eh eh dah hari raya ke 6 laa... Cepat je kan dah nak seminggu umat islam menyambut lebaran. Oke lah nak sambung part hari raya ke 3 dimana aku keluar hangout sambil tengok movie. Sambungan dari entry nie "Selamat Hari Raya 2013". Baru harini ada masa nak publish story lepas. Huwaa takda masa, busy nak siapkan hantaran. Oke lah dah melalut nie. By the way agak best jugak dapat habiskan masa dengan kengkawan. Itu pun sebab dah habis beraya di rumah saudara mara jadi boleh la keluar tengok movie yang selling fast kat GSC Sunway Carnival. 




Sementara tunggu 2 orang tu kami snap dulu. Hee


Al kisahnya semasa hari kejadian pada 10 Ogos.. kami kami berdua pegi ke Aeon Seberang Perai kononnya nak tengok movie kat sana. Tunggu punya tunggu teruna 2 orang tu sampai lewat last-last terlepas movie and then tengok time wayang kat Sunway Carnival. Biasa lah internet dihujung jari. Check saja time movie kat fon. Haa memang sempat kalau nak drift ke sana. Alangkah tekejutnye bila tengok tiket wayang time kami kami nak tengok nie dah FULL pulak. Jadi kami tengok time 5:55 pm. Memang lama nak tunggu dari pukul 3.30 pm T____T



Kawan driving school yang mesra. Kami memang mesra alam.



Jadi sementara nak tunggu wayang tu aku ajak mereka mereka lepak mcd. Perut pun lapar dan aku dah lama mengidam nak makan mcd dari bulan puasa lagi. Hehehe.. So apa lagi jalan kaki jelah, mall dengan mcd dekat je. Makan sembang makan gelak ketawa hingga pukul 5, masa tu pulak ada geng mamat senget mana entah mai lepak tepi meja kami. Kejap kejap usha, tak selesa rasanya. Sebelum cabut sempat lagi buat hiasan di meja. Maaf kak cleaner. Kami kan kreatif... 



Mcd takmo bagi duit raya ke?

Tayang tiket wayang lettew. hoho


Kepada yang tak tengok lagi Percy Jackson.. Jom la terjah wayang. Seyes memang best ceritanya dan tak sempat nak tengok part sebelum nie. Nantilah download sekuel filem pertama Percy Jackson & the Olympians : The Lightning Thief (2010). Siapa yang sukakan adventure memang wajib tengok tau. Peminat story Hercules dan seangkatan masa budak hingusan memey la suka tengok. Hee...





Percy Jackson dengan bantuan rakan-rakannya iaitu Annabeth dan Grover bersatu untuk berebut mengambil Golden Fleece (bulu emas) di kepulauan Polyphemus yang terletak di kawasan Sea of Monsters atau lebih dikenali sebagai Segitiga Bermuda. Tujuan mereka untuk menyelamatkan kawasan Camp Half-Blood (satu-satunya tempat perlindungan bagi anak-anak kacukan dewa dengan manusia). Kerana pokok Thalia yang melindungi perkhemahan telah diracun.   



Kali ini Percy baru dapat tahu bahawa dia ada seorang adik kandung dari jenis Cyclop (mata satu). Nak tengok dajal boleh la. Part lawak bila Percy, Annabeth dan Grover nak memulakan adventure mereka dan terpaksa bawa si adik Percy, Tyson tu. Mereka naik teksi ke New York memang gelak satu wayang. Annabeth bagi Tyson minyak wangi yang berubah wajah sebab dia takut tengok Tyson. Di NY, Grover diculik oleh Luke yang jahat kerana dia ingin membangkitkan roh kuno.




Sampai di laut mereka naik kuda. Aku tengok comel je kuda laut tu. Di kapal Luke si kuda nie nak upah gula-gula. Lawan punya lawan, kena kurung segala bagai. Scene lari dari Luke naik bot pun lawak jugak. Sampai la kena sedut masuk dalam Bermuda tu. Oke, part lawak lagi bila sampai saja pulau tu dan Grover pakai gaun dengan kaki kambing dia. Dah tak boleh nak story lebih-lebih kena pegi tengok sendiri. Ngeh..ngeh.





Tengok sini meh .... Hehe


35 comments:

S.K.A said...

terbaik la =) citer mcm ni mmg best..wajib tengok neh..menarik je trailer dia

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak tengok lagi movie ni..

Kathy Rbain said...

wah..best ke citer ni sis?

アヌム said...

bestnye g tgk wyg ehh.tatau bile dpt tgk wyg huhuuu

Syazana Zainn said...

Byk review ckp menarik ade juga ckp tahyul haha

btw

Selamat Hari Raya

:D

Maaf jika ada terkasar bahasa ye

;)

p/s: maaf baru ada kesempatan nak terjah blog awak, thanks utk komen awak ye ;)
follow awak

dear xila said...

mcm best..promot kaw2 ni suh tgok ya...hee

azieazah said...

Wahhh anak-anak Kak Azie suka movie fiksyen cam ni.. Mesti depa tingin nak tengok.

Wak Gelas™ said...

wak pown dh lamer x tengok movie jugakk.,ahHKs

Ema Johari said...

hari raya pun panggung penuh

febriansyah haq said...

Selamat Hari Raya Idul Fitri buk,
Mohon Maaf lahir dan bathin. Hehehe

Khai♥Rin : anies said...

amboiiii tgk wyg gituwwww

Cik Kay Jue said...

wah bestnyer hang out...

selamat hari raya.. :)

Badrina Ibtisam said...

Dpt spend time dgn kngkawan nmg best! Kdg tu rasa nak spend time dgn dorg smpai pagi... hehe. XD

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. kelmarin sheila tengok citer World War Z. hehe best gila, zombie. ingat nak tengok Percy Jackson ni sebab sebelum part 1 dah tengok kat wayang. suami kita taknak pulak. heee rasa2 beli cd kot nanti :p

Myra Jay said...

Heheee, mesti tersenyum je akak yg cuci meja baca nota korang :D

are_lin@yu said...

lma tak tgk wyng..mcm best ja cita ni.

Mieza Jhaa K said...

Citer omputih mmg best tgk kt panggung..citer melayu je merugikn..

Amanina Mads said...

siyes best movie nie.. tengok la fais =)

Amanina Mads said...

tengok la..best

Amanina Mads said...

best2.. hee

Amanina Mads said...

best la..tunggu baby besar bawa die gi tgk. hehe

Amanina Mads said...

macam kisah hercules jgk la.. imaginasi tp xperlu percaya

selamat hari raya juga :D
maafkan juga jika trkasar bahasa dlm blog awk ye ;)


p/s: tak apa.. sy faham.. sama2. tengs awak ;)

Amanina Mads said...

best la.. promote sikit je. hee

Amanina Mads said...

Yeke kak azie.. ajak la depa pi tengok. hehe

Amanina Mads said...

tgk la wak.. ahaks

Amanina Mads said...

betol2

Amanina Mads said...

selamat hari raya aidilfitri juga..
mohon maaf zahir dan batin.. hehe

Amanina Mads said...

yelah.. movie best pulak

Amanina Mads said...

hangout raya je..
selamat hari raya juga :)

Amanina Mads said...

betol2.. kalau jumpa kengkawan memang lama. hehe :D

Amanina Mads said...

Waalaikummussalam. nina pun tak tgk lg World War Z tu.. huhu
Percy Jackson part 1 pun tak tgk jugak. memang tgk cd la jawabnya. hehehe

Amanina Mads said...

tersenyum takpa jugak kalau marah kan susah.. hehehe :D

Amanina Mads said...

best2.. hehe

Amanina Mads said...

seyes best dgn soundnya.. citer melayu download jelah

Yun Sing said...

Hahaha.. mintak ruit raya pastu cabut xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com