27 September 2013

Lulus Test JPJ Moto! Akhirnya Dapat Lesen P


Assalammualaikum.



Syukur Alhamdulillah.. Akhirnya harini bertarikh 27 Sept, lulus juga test jpj moto buat kali yang ke 2. Kecewa sebab lesen P tak dapat keluar disebabkan test moto sangkut. Maka 2 minggu terpaksa tunggu untuk test semula lepas fail pada 13 Sept aritu. Kena repeat bahagian II yang mana aku fail kat titi. Salahkan moto sebab cikgu bagi moto buruk. Huwaaa sob..sob. Tak sangka ramai juga yang sangkut kat titi. Tak apa ada geng. Hehehe.. 



Titi yang jadi mimpi ngeri. Hahaha



Betul la kawan lesen kata test moto kadang-kadang rasa lagi susah dari kereta. Dah kena baruku pecaya. Memandangkan semasa hari kejadian, geng FAIL nie menjadi orang last yang di test. Time tunggu turn, ada la sorang kawan nie peramah dan kami sembang pasal study dan macam-macam topik la sebab nak buang perasaan takut siap bergelak sakan. 



Tak kuasa mak nak tampal kertas macam ni. Hahaha



Tengah sembang baru perasan pegawai jpj yang test aku kat bukit aritu jadi tester bahagian moto pula. Alahaii... Bukan itu saja datang tester kereta aku buat-buat sembang la disusuli tester hensem yang bermain mata. Ceritanya di entri "Kenangan Bersama Tester JPJ Dalam Ingatan" . Yelah tak dapat nak dinafikan kalau aku pass konfem muka yang comel nie tak datang driving school dah. Mesti mereka rindu nak mengusik lettew. Hahaha.. Perasan! It's oke senyum saja lah. Nanti 2 orang pegawai tu tak senang hati pula nak test orang amek test kereta. Oke lah, nanti sambung lain. Maybe blog nie next week baru start edit oleh cik Aimi. Sementara blog tengah sakit boleh la buat doodle Top Komen dan BW blog korang :)


1 comment:

Yun Sing said...

Hahaha kena usik ngan tester letew :p

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com