30 October 2013

2 Dalam 1 : Sehari Di Opis


Assalammualaikum.


Harini dalam sejarah, buat pertama kali aku diarahkan kena check mesin, amek no setiap mesin untuk report.. Mesin?? Apa sangat yang aku tau. Dalam masa yang sama 2 report kena buat. Pula tu belum puas teroka setiap mesin, kena pula meraikan perpisahan 2 orang budak Trainee yang nak habis LI jumaat ini. Baruku tahu budak Shahir yang malu2 kucing tu rupanya tengah LI. Haha.. Selama 9 hari, aku tak pernah tau. Ingatkan staf, yelah asyik malu.. Nak tunggu aku cakap memang tak la kecuali masa jamuan tengahari tadi. Dia sibuk nak snap gambar ramai2. Time tu baru aku tanya itu tanya ini. Rupanya dia nak aku cakap dulu. Hampeh betol.. 





Al kisahnya dengan budak Shahir, paling lawak masa mula2 masuk opis, dia asyik keluar masuk. Masa nak keluar lunch, tengok dia ada dalam opis, tengah pilih lauk kat cafe dia sudah beratur belakang aku. Macam chispmore kan.. kan. Dasar tinggi, aku ingatkan dah umur 20 lebih. Rupanya budak Politeknik Seberang Perai (PSP), jurusan Kejuruteraan Mekanikal (Pembuatan). Budak rupanya tapi tertipu dengan ketinggian. Haha.. 


Yang buat peace tu la budaknye.. Ahaha



Nampak gayanya kerja aku nie dah lari bidang. Ini cabaran, mana boleh putus asa lagi pun best apa bercinta dengan mesin buat kereta Hot Wheels.. Cantik2 pula tu. Design makin upgrade. Bersinar mata aku melihatnya. Paling penat kena berjalan tengok 215 mesin ! Banyaknyee... Lepas nie kena berbaik-baik dan beramah mesra dengan abang2 engineer sebab mereka saja yang boleh tolong kalau aku tak paham. Ngeh..ngeh. Buang segala segan silu ekau tu nina. Oke daa.. masa untuk tidur :)

11 comments:

Effa Eddy said...

Hahahha.. Sama lah kejadian kita.Ada budak kontrak kat sini, saya ingatkan umo dah ceceh 25 sebabnya tinggi. Rupanya baru 21.. Adikku rupanya. hahahaha

Kathy R'bain said...

buat yg terbaik sis..

Azlan Strider said...

hehehe..baca cerita syahir nie teringat plak zaman mula2 i masuk keje dulu..iolss pun malu2 tau..hehehe

Regards,
-Strider-

Vee said...

dah nak blah baru ramah yer ... dapat gak bersembang .

Fais-SKA said...

pikul tggjwb tu baik2 =) ha3 lari bidang pn larilah..jnji boleh kejarkn..adeh..berkenan kereta kuning tu..heeeee

puteri kasih said...

selamat menjalankan tugas..semoga semuanya berjalan lancar :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

All the best yer.. =D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga dipermudahkan segala urusan.. :D

Badrina Ibtisam said...

Yeapp. Kerja elok2 k sis! ^^

Khai♥Rin : anies said...

dont judge a man by his physical hehehehehee

Yun Sing said...

Bestnya check mesin :D Sama warna-warni macam kete Hot Wheels tu ke? :D

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com