21 October 2013

Bekerja Di Mattle Inc.


Assalammualaikum.


Syukur Alhamdulillah.. Sangat gembira harini sebab berjaya dalam interview pagi tadi. Seawal 7 pagi dah tercangak kat guard house. Ada satu perasaan pelik sebab dalam seumur hidup ini kali pertama aku interview kerja. Terima kasih mak saudara sebab tolong recement kerja. Tanpa bantuan kawan2 opisnya tak mungkin aku dapat job position di bahagian production. 



Nasib baik cuma 9 orang je yang dapat kerja tapi tak sama bahagian dengan aku. Masuk bilik, isi borang dan serahkan note dari mak saudara, buat medical check up, di panggil interview 2x dan diterima bekerja. Sangat suka bila speaking berterabur dengan supervisor. Dia berharap aku menjadi pekerja yang menepati masa. Punctual Time please! In Shaa Allah.. nama baik njang kena dijaga :) 


Buku panduan pekerja Mattel Malaysia


Bermula esok pagi, aku akan bercinta bersama komputer sambil menghadap kereta Hot Wheels yang comel2. Ohsemnya kerja pagi balik petang. Tak macam orang lain ada shift. Nak bangun awal memang aku FAIL. Sebelum pukul 7 pagi, kad dah kena scan. Kalau tidak, gajiku dipotong RM 70. 



Sebenarnya risau juga, takut orang cakap aku senang2 dapat kerja sebab ada orang dalam tapi nasib baik pemilihan berdasarkan kelayakan walaupun SPM tetap diambil kira. Doakan nina eh, semoga dapat kerja dengan baik di tempat baru dengan sistem keselamatan yang ketat. Sekurang-kurangnya rasa selamat. Next week ada lawatan dari bos besar Mattel, US. Fuhh..



Comel tak Kak Ton? Hihi.. Suka tengok kad comel nie :)

40 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Nina bleh xdpt diskaun utk barbie? ;)

Khir Khalid said...

Wah Tahniah.. best2. mmg terkenal sykt tu.. dari dulu lagi masa sy dpt hadiah hot wheels sy ingat nama Mattel tu... dah lama tu.. Tahniah lagi ye & all the best :)

Fais-SKA said...

mattel??? company mainan ke ni?? tgok kad pkerja pn dh lain mcm =) best btol dpt kerja kt situ..

Ema Johari said...

tahniah nina...kerja elok-elok tau

Kathy Rbain said...

untungnyer sis..tahniah yer?

adrianna syaz said...

Tahniah nina...dah dpt keje..yeay...alhamdulillah...nina keje kat mattel yg but barang minan tu ke?ada diskaun untuk pekerja tak?ngeh ngeh...

Raudzah Z said...

Good luck Nina..selamt bekerja..

Aisy Nasiha said...

Tahniah dah dpaat kerja .... seronoknya kerja di temoat yang kita minat kan?

pha is said...

selamat bekerja..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah nina.. semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah..

Syida Rasyidah said...

kad matrik?

mcm best je kerja ni... tgk passcardpun dah cute.. :)

Myra Jay said...

Tahniah Nina..

Keje leklok ye dear :D

mama maman aka yana said...

kerja rajin2 tau.. jgn sia2kan peluang yg ada.. insyaallah berjaya.. :)

Azlan Strider said...

wah...congratulation on your new job..kerja rajin2 yaa..hehe

Regards,
-Strider-

are_lin@yu said...

dapat kerja eh.tahniah dear...

Azhafizah Md Nor said...

Congrats dear!

sobri yaacob said...

good luck sis :)

Nasuha said...

Tahniah... Semoga akk di murahkan rezeki..

EZAN IDMA said...

tahniah awakk

Sobri Yaacob said...

comel..mcm kak ton..
gud luck sis :)

Miss Volvo said...

potong rm70? woww habis laa :P

Elie Lily said...

Lepas dapat gaji, nina belanja elie kan? Haha. :p

EZAN IDMA said...

nina! tolong tau bg link kawan2 :)

Raja Norli said...

Wah.. tahniah.. walaupun awak dapat kerja "guna Cable".. awak bertuah sebab rezeki awak.. di sana.. kerja baik2.. erm.. leh dapat mainan murah tak?.. huhu

Scha Nazri said...

Bestnyaaaa! Tahniahhh awakk!

Puan Gojes said...

taniah awak :)
datang top up sekali ! hihi

Mr_Arefiq said...

wey nina..aku nak mohon keje sana boleh?

husna zahidi said...

tahniahh!! keja dgn patung barbie mesti rasa syok je kan nak pergi kerja..=)

Montana said...

wow..nak pedang star wars satu...heheheh

LaLa mhdnor said...

wahhh bestnya da dapat kerja, saya jugak dok tanam anggur kat rumah haha

Hafiza AizZawa said...

best nie.. comfirm dpt beli barang mainan ngn diskaun..

puteri airyn said...

comey nya kad kerja dia.. :-)

Siti Hajar said...

Seronoknya dapat kerja. Mesti pengalaman baru kan. Nak diskaun untuk barbie plissss. Hehe.

Muhammad Khairuddin Lim said...

Thanks....kerana singgah..saya dah add anda sebagai follower...sudi2 add saya juga...

Sally Samsaiman said...

oh maiiii!!! barbie...gila suka...kalau sally tak blk dah..tido situ!!

Liza Licha said...

tahniah ye dear :)
kerja baik2 ye. hihi..
balas kunjungan awak

izzuan said...

pehal lah nampak weird jer aku tgk gambar kt pas ang tu ...kekke

deno said...

tahniah nina! :)

Kancil 8349 said...

tahniah

Yun Sing said...

Comelnya kad tuh :D

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com