1 October 2013

Operasi Mencari Kerja.. Kerja.. Lalala


Assalammualaikum.


Entri pertama di bulan Oktober 2013, sekejap saja dah meninggalkan bulan September yang banyak kenangan tu. Maaf, bulan nie agak berserabut.. Dapat aku rasakan dengan busy nak apply kerja, nak tunggu cik Aimi editkan blog, nak pos borang kerja, resume and etc. Ohh.. Semoga aku sihat walafiat saja dan rasa badan nak demam pulak. Alahaii.. 



Akan dipos besok! Nasib baik tulisan still elok walaupun lama tak pegang pen



Bila dah selesai semua benda termasuk test JPJ maka bermula rutin harian memulakan operasi mencari kerja. Cari kerja dan apply terus janji aku tak duduk kat rumah. Dah letih nak makan tidur, goyang kaki. Dah tak tahan rasanya dan terlebih rehat. Baru terasa betapa ruginya lepas SPM tak kerja part time. Memey rugi sebab apply kerja gov pun nak pengalaman kerja dan berkebolehan berbahasa lain. Paling rugi tak belajar bahasa siam dan hokkien supaya lebih fasih dengan arwah tok. Mana aku nak cari pengalaman tu. Hadoii... Kalau ada degree pun mesti kena ada at least pengalaman bekerja selama 2 atau 3 tahun. What?? Kalau macam tu kena kerja dulu la baru sambung degree nampaknya.



Alhamdulillah.. harini dah 5 kerja di apply dalam on9. Tak sabar nak tunggu keputusan SPA. Setelah sekian lama tunggu. Agak-agaknya kat negeri mana nanti akan aku cari rezeki? Dari Langkawi hingga KL. Tawakal jelah. Janji apply, dapat atau tak itu lain cerita. Takmo memilih sangat.    


Abang nizar punya office. Haha.. siapa yang kaki kipas, kaki tidur sila terasa. Untung la ada bilik sendiri
@ Pejabat Daerah dan Tanah Kinta, Batu Gajah, Perak

Notes:
Semoga berjaya buat aku, Ika & Nani. 3 gadis sedang berusaha mencari kerja dan intebiu. Semoga segala urusan dipermudahkan Allah.. Aminn ~~ 

21 comments:

Zawiah said...

all the best . semoga allah permudahkan urusan . jangan putus asa . persaingan tu perkara sihat . buktikan yg x de pengalaman pun leh wat keje ... cayok !

deno said...

deno pun dalam proses cari keje^^ good luck dear^^

nuyui a.k.a miss YUI said...

good luck ya..

izan mama mia said...

mg cepat dpt kj...hihihi...ada rezeki tuu..jgn riso

MaMa Rey said...

good luck ya nina..
semoga dipermudahkan segala urusan...In Shaa Allah ada rezeki dapat tu.

Ema Johari said...

InsyaALLAH akan ada rezeki utk nina...

Cho Zila said...

good luck adik akak..moga berjaya yerk.. dah berjaya nanti belanja akak tau....

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Salam kenal..gud luck dear.. =D
Done follow kat sini..

Mama Darwiish said...

Gud luck...
Btw saye follow sini...sudi2 follow saye jom he

Raudzah Z said...

Good luck Nina..doa banyak-banyak k..

S.K.A said...

test...dah boleh komen ke ni?? knpa entri lain xboleh??

S.K.A said...

good luck =) harap dapat la kerja tu..sy pn dah bosan duduk kt rumah lama2..ha3 gmbar last kena khianat ke??

Kakzakie said...

Usaha kena ada Nina. Sementara kalau tak ada kerjalah apa-apa janji halal. Kakak dulu pernah jadi operator kilang tau...

Syazana Zainn said...

good luck awak ;)

Raudzah Z said...

Doakan semoga nina berjaya..

gadisBunga™ said...

good luck yer!! :D

Aisy Nasiha said...

Selamat berjaya.. banyakkan berdoa... buat yg terbaik nanti

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah2an, mcm MJ da hmpir 10thn keje swasta, rasa mcm letih nk resign je.. tu skrg jinak2 dgn Shaklee, alhamdulillha ada rezeki..hehee
Apapun good luck ye, moga brjaya

Kathy Rbain said...

moga dapat jkerja segera ye sis..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga berjaya nina.. :D

Yun Sing said...

Hahaha.. eh.. betulke pasal degree tuh .__.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com