7 October 2013

PMR Batch 2005 Dalam Ingatan

Assalammualaikum.




Mungkin ini entri last sebelum blog dioperate bak kata Eiqa. Walaupun dah dekat pukul 1 pagi tapi mata tetap tak boleh lelap. Apa kes? Itulah petang tadi tidur mengalahkan baby. Dari tengahari hingga ke petang. Amekaw! Syok tidur ditambah cuaca hujan. Hehe.. Teringat lagi 3 hari saja candidates PMR akan menamatkan peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi batch terakhir. Maka rabu nanti, merdeka la ye adik2. Merdeka la sepuas-puasnya.. Hoooreyyy! 




Batch PMR 2005.. Carilah dimana nina? Hihi



Terkenang saat menjadi calon PMR dulu time pagi macam ni tak tidur lagi. Tak habis2 study sampai pukul 2. Tidur kejap, subuh sambung study dan terus pergi sekolah. Nasib baik result lepas. Biasa la last minute punya study membawa sampai zaman dip. Agak-agaknya tahun depan, bila PMR dah takdo, apa akan jadi kat skolah2 teknik? Harap2 2 orang budak nih dapat jawab soalan dengan mudah. Diorang kalau bab komputer memang pandai.. menternak virus lappy. Haha. 


Mereka bakal pemimpin generasi masa depan.. Cewahhh


Tahun ini, lebih 400,000 calon PMR terakhir yang bermula pada 2-3 dan 7-9 Oktober di 3,530 pusat peperiksaan di seluruh negara. PMR yang diperkenalkan sejak 1992 akan dimansuhkan mulai tahun depan. Sedihnyaa bila baca keratan ayat kat paper. 



Semoga Berjaya di dalam Peperiksaan PMR buat Adik2 !
Study Hard Smart okay & banyak berdoa :)


41 comments:

reenapple said...

Baca ni pun buat aku teringat masa aku PMR dulu. :)

All the best for the PMR candidates :D

Kancil 8349 said...

rambang mata kancil mencari muka kamu..hehehe

LYAfrina said...

huhu.. apa pendapat nina pasal ni?? ptt ke PMR dimansuhkan??

ermmmm... apa2 pon..selamatmaju jaya buat semua calon2 akhir PMR

Cik Kay Jue said...

ckj pun terfikir juga apa akan jadi kalau mereka ni xde PMR.. sb yang ckj dgr2 la.. dorg juz fokuskan pada 4 subjek je untuk exam tu...

アヌム said...

sok last day dh kan heee

deno said...

good luck untuk semua calon :)

Fais-SKA said...

PMR dah xdelh thun dpan ye?? lpas 2 digntikan dgn ape?? sy lgsung tak thu psal ni hu3..dlam gmbar kt atas tu yg mn 1 nina??

nuyui a.k.a miss YUI said...

tringt zaman muda den..wakakak.

Kakzakie said...

Tahun depan dah tak ada PMR. Anak sulung kakak rasalah PMR tapi anak kedua tahun depan dah tak ada... harap sistem baru ini lebih baik tapi kakak masih tak faham sistem PBS...

Azlan Strider said...

baru dpt baca posting nie..anak buah saya tahun depan baru nak PMR, tahun nie xde yang terdekat amik PMR..apa apa pun good luck kepada mereka yang amik PMR..lepas 3 tahun belajar ringan skit beban lepas amik PMR..hehe

Regards,
-Strider-

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. wallah! rindu zaman sekolah waoahhhhh :)

izan mama mia said...

zaman sekolah...huuhu kenagan ter best

Aisy Nasiha said...

Akak jaga budak2 pmr 4 hari ni...macam macam pengalaman. Siap bakar mercun lagi tadi

pha is said...

teringat plak masa pha is ambil pmr tahun 2005 dulu.. org lain kalut study, pha is baca komik.. hehehe

Nick Nashram said...

sya jadi pengawas jaga exam pmr..bdk2 pmr kalo xtaw jgn malu tnye eh..hehe

Ema Johari said...

akak dah lupa time PMR...gambar pun rasanya tak ada utk kenangan

Kathy Rbain said...

kami batch78 yg pertama ambik PMR..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

anak saudara akak yang bongsu tu PMR tahun ni.. lepas ni PMR hanya tinggal sejarah..

Badrina Ibtisam said...

Sy pmr tahun lepas. Weeee ='DD

Amanina Mads said...

@Reenapple : Kan2... rindu betol masa skolah dulu time nk exam PMR :) Hope last batch ni byk yg dpt best result..

Amanina Mads said...

@Kancil : kalau nk tau nina berdiri di barisan ke 3.. hehe


Amanina Mads said...

@Lyafrina : Ermm.. tak suka tp nina bkn menteri pelajaran.. hehe

Amanina Mads said...

@Cik Kay Jue : Entah la thn depan nk jd apa pulak.. Yeke? 4 subjek teras kot

Amanina Mads said...

@アヌム : Merdeka suda budak2 PMR.. Yeayy

Amanina Mads said...

@Deno : Yup, semoga dpt result yg cemerlang kan :)

Amanina Mads said...

@Fais : Ha'ahh tahun ni last.. tak tau la fais.. nina berdiri kt barisan ke 3 sebelah kiri. cari la..

Amanina Mads said...

@Yui : Haha.. zaman muda mudi

Amanina Mads said...

@Kak Zakie : harap2 macam tu lah akak.. jgn menyusahkan pelajar sudah

Amanina Mads said...

@Azlan Strider : blog bru keluar wad la..best la budak2 thn dpn sbb dah takda exam.. hehe

Amanina Mads said...

@Sheila Salim : Waalaikumussalam.. rindu sangat kan ! :)

Amanina Mads said...

@Izan Mama Mia : kenangan yg best.. huhu

Amanina Mads said...

@Aisy Nasiha : Amboi.. seronok sgt ke sampai bakar mercun

Amanina Mads said...

@Pha Is : Eh.. sebaya rupanya kita. hehe

Amanina Mads said...

@Nick Nashram : Ohh yelah cikgu.. kalau boleh budak2 PMR nk jawapan sekali. hehe

Amanina Mads said...

@Ema Johari : sayangnya kalau takda gambar

Amanina Mads said...

@Kathy Rbain : wah.. sis batch pertama yer

Khai♥Rin : anies said...

knape kite amik gambar seberen je (sama) duduk tegak berdiri pon tegak hehehe

Amanina Mads said...

Mizz Aiza : Ohh.. sama la dgn kazen nina. lpas ni PMR hanya tinggal kenangan je

Amanina Mads said...

Badrina Ibtisam : Yeke.. mesti result byk A nie =)

Amanina Mads said...

Khairin Anies : Entah la.. semua skolah mcm tu. hehee

Yun Sing said...

Huhuhuhahaha.. Bulan ni trail xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com