19 October 2013

Wedding Huda : Kawan Tadika Dah Kawen! :)


Assalammualaikum.


Walaupun cuaca hujan, ku gagahi juga pegi kenduri ini. Rasa malas ku buang jauh-jauh. Nasib baik kenduri kawan. Memey wajib kena attend. Hew..hew. Harini salah sorang kawan lama selamat sudah menjadi isteri orang. Rasanya selama 11 tahun kami berpisah, harini baru bertemu kembali. Lama kan tak jumpa? Tup..tup dah kawen. Tahniah buat pengantin memerangkap kawan tadika, kawan mengaji Al-Quran dan kawan skolah rendah sebelum dia berpindah ke Penaga. Memang kalau ikutkan kami senegeri tapi tinggal di negeri lain-lain. Dia di KL, aku di Ipoh.. Datang kolumpo pun tak pernah jumpa. Haha.. 






Al kisah boleh terjumpa mak pengantin masa tengah LI kat matrik P.Pinang. Bila dah jumpa, opcos la banyak benda yang ditanyakan. So, my mum dah jumpa la jiran lama dia. Tak sangka boleh jumpa akak-akak staf library. Rindu sama gelak tawa mereka yang mengelar diriku Miss Pavlova. Ngeh..ngeh. Pulak tu kawan lama makan semeja dengan staf. Jumpa si nana dengan ibu dia. Still maintain cik pengawas tu. Sekarang dah jadi nurse rupanya. Kalau nak tau, Syazana tu pengawas yang baik masa darjah 6. Buat jahat pun dia backup. Bestkan.. Kami pun sudah 8 tahun terpisah selepas PMR dia masuk skolah teknik.





Boleh dikatakan mereka berdua nie tetap tak berubah walaupun jarak memisahkan kami. Dari muka, badan hinggalah ke perangai tetap sama! Ermm.. cuma aku dengan adik pengantin tak bergaduh dah. Dia tu dulu musuh ketat aku kot, ingat lagi dia suka baling kasut aku atas bumbung rumah ustaz. Benci baq hang dengan budak tu. Orang utara panggil budak "Jemuan" a.k.a jahat. 


Selamat Pengantin Baru buat

Huda Nasuha Azimi & Mohd Azwin Mohd Razani


p/s: Kerana cuaca hujan, tak dapat la tuan tanah nak tengok hero dengan heroin #LYMA shooting kat Padang Kota

19 comments:

Vee said...

seronok jumpa kwn lama . asik dok raikan kwn jer , insha Allah , lepas ni nina lak ...

Aisy Nasiha said...

Wah...tahniah buat pengantin...semoga panjang jodoh korang.. kawan tadika lagi ye.. bestnya dpat kawan sampai ke usia 20an..

Kathy Rbain said...

selamat pengantin baru..

deno said...

olo sweetnya ... dneo kawan tadika tak tahu ke mana dah,,,,

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

selamat pengantin baru kepada kawan nina.. semoga diberkati oleh Allah dan kekal hingga ke syurga.. lama nina tak jumpa dia tu.. :D

Raudzah Z said...

Tahniah untuk your friend nina. Semoga bahagia k..

pha is said...

tahniah buat pasangan pengantin... pha is pun baru je hadiri majlis kenduri kahwin member sekuliah..

hainom OKje said...

Mesti seronok dpt attend kawan sekolah kawenkan Nina....Jeles tak?

Effa Eddy said...

Persehabatan yang indah..Nanti akan sampai majlis sendiri plak.

Azlan Strider said...

tapi dari sudut positif okay gak pegi kenduri kawin kalau hujan..takde laa panas sgt kan??hehe...

Regards,
-Strider-

pha is said...

selamat pengantin baru buat pasangan pengantin..

Puan Gojes said...

baling kasut tu memang tak boleh di terima wei. hihi. tapi apa pun, selamat pengantin baru buat kawan awak ;)

Ema Johari said...

cantik....selamat pengantin baru utk kawan nina

Khai♥Rin : anies said...

Tahniah3

Fais-SKA said...

tuan blog bla lg?? acik pergi mjlis kawan je XD he3..

Myra Jay said...

Tahniah buat pengantin baru :)


Owh, diorang shooting kt padang kota ye :D

are_lin@yu said...

alahai cmelnya kawan dia..kita pun teringin nk tawen jgk.hihi

Azhafizah Md Nor said...

congrats to your friends..lovely :)

Yun Sing said...

Aik.. abis tu camne na amik kasut tu? O_O

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com