27 October 2013

Weekend Yang Singkat


Assalammualaikum.


Al kisah weekend harini yang aku rasakan paling singkat. Cuti 1 hari rasanya cukup kot memandangkan aku dah lama bercuti goyang kaki kat rumah. 6 hari bekerja, 8 jam di opis tak terasa betapa pantasnya masa berjalan dan 4 hari lagi dah nak masuk bulan November. Tak lama lagi penghujung tahun 2013 kan.. 




Jadi keluar la ke Sunway untuk mencari makan dan makan apa saja yang diidamkan. Selera aku sekarang dah macam orang preg. Mengidam tu mengidam ini. Semuanya nampak sedap asalkan halal. Haha.. Makan la banyak mana pon badan still maintain slim. Slim ke? Janji aku nampak lagi besar punya dari budak bawah nie.. Kihkih



Comel orangnya.. Terharu dia pakai kasut yang aku pilihkan. Haha


Begitu la kehidupan orang yang masih bujang trang tang tang macam kami. Weekend bebas kemana saja asalkan tak balik lewat. Sampai saja mall terus ajak Ella makan Mcd yang terbaru tu. Kunyah macam setahun tak makan a.k.a gelojoh. Sambil jalan mencari barang2 yang nak dibeli ternampak la pula kereta Mr Arrogant, si Irham tu versi BMW putih dan no plat lain. No WYD maroon laa..



Kereta twin Mr Arrogant ni.. percayalah


Penat shopping, singgah makan di kedai nasi kandar faveret aku. Tak sampai 2 jam lapar lagi. Dah kena ketagihan mengunyah aku rasa. Order la roti susu dan ais kacang Cherry. Ala-ala dessert gitu. Kehidupan aku kini hanya la commitment kerja dan keluarga. Bekerja untuk simpan asset dari muda dan menjaga kedua ibu bapa. Ayat ikhlas dari hati T____T 



Ais Kacang Giant + Roti Susu Giant = Mamak Giant

|
|
V


12 comments:

Kathy Rbain said...

best nyer dah bekeje...

LYAfrina said...

hihi..sempat lagi tu.. kereta mr arumugem kaler maroon kan...

mak aihh tingginyer roti tu....

hargai masa bujang anda..nnti, bila dh kawen n bfamily,masa utk diri sndri pon xckp.. tp..nikmat bkluarga ni ttp ada..

Fais-SKA said...

amboi makan..ha3 banyak btol tu =) ni mmg betol2 mngidam jawabnya..owhh kerja 6hri smggu..kuat betol kerja..ho3..

Nick Nashram said...

wah, sedapnye abc ngan roti tisu tu..share sikit..huhu

Fiza Rahman said...

Amboiii...tinggi nya roti tisu tu.

Kejap jer nak hujung tahun kan sis.

izan mama mia said...

wah sedap nampak abc tuu

Aisy Nasiha said...

Seronoknya orang bujang jalan2 di hari minggu ... kombinasi yg bagus tu...besarnya roti tisu tu...

Lawalah kasut yg ni..ingat lagi hari tu nina pilih utk kawan kan...

hainom OKje said...

Ok apa kehidupan orang bujang trang tang tang Nina....tak de sapa nak kacau happy happy...hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

memang giant ais kacang dan roti tisu tu nina.. habis ke korang makan?

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Mmg sekejap jer kan masa berlalu dh nk msk thn baru.. besrnya jenjalan kat sunway..akak lama tak p sana.. dulu kerap p sana tgk wayang.. tp sejak2 gsc dh ada kt amanjaya mall mmg dh jarang la nk ke sana.. hehehe

Khai♥Rin : anies said...

tu bkn roti tisu giant tp roti tisu KLCC ekekekekekeke

Yun Sing said...

Hamboi tingginya roti susu tu .__.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com