26 November 2013

Banyaknya Soalan Tracer Study

Assalammualaikum.


Tinggal lagi 2 hari saja sebelum aku berangkat. Nanti tak dapat nk blogwalking, kecuali kalau tak keluar makan angin. Hehe.. Harini baru lega lepas persiapan konvo dah siap, baju pun dah pack. Paling penting slip2 untuk daftar nanti dah siap di print. Tak sangka bakal graduan wajib jawab soalan kajian. Punya banyak soal selidik kena jawab siap alamat company pun nak. Rasanya dalam 50 soalan. Macam jawab exam pulak. Fuhh.. 






Kajian Pengesanan Graduan (Tracer Study) ialah kaji selidik dalam usaha meninjau tahap kebolehdapatan kerja terhadap graduan. Bertujuan mengumpul data dan menyediakan maklumat mengenai pelbagai aspek berkaitan pekerjaan graduan baru dan pengalaman semasa di IPT. Baru aku tahu pasal kaji selidik Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) nie. Jadi setiap graduan wajib isi kalau tak korang tak boleh amek jubah dan konvo. Tak kira la IPTA ataupun IPTS. 





11 comments:

asha hana said...

ohh nina time graduate kena soal ajwab bagai ea? hana tak ada pulak. hik2. tahniah dah nak grade dah ^_^

naz wan said...

salam singgah sini. gudluck ye :)

Dhia Dirham said...

tahniah da nak convo

Raudzah Z said...

Good luck Nina...

Azlan Strider said...

congratulation..semoga selamat pergi dan balik..soalan kaji selidik memang camtu..tapi kalau malas hentam jer apa-apa..hehehe

Regards,
-Strider-

Kathy R'bain said...

gdluck sis..

adrianna syaz said...

Slmt berkonvo nina.. :)

LYAfrina said...

gudluck dear..
slama bkonvo

Fiza Rahman said...

Banyaknya. Good luck.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga semuanya berjalan lancar.. :D

Yun Sing said...

Fuh.. memang nak buat apapun kena ada dokumen2.. banyak plak tuh .__.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com