7 November 2013

Gaji Pertamaku :)

Assalammualaikum.


Syukur Alhamdulillah.. Harini buat pertama kali aku dapat lihat hasil titik peluh sendiri. Sebenarnya takda peluh pun menitik dalam opis tu. Haha.. Bekerja dalam aircond tahap separuh beku lepas tu keluar check mesin kena pula kipas angin giant. Macam ribut taufan je tudung aku bila kena tempias angin tu. 

6.45 pagi.. Terasa kesejukan berada di luar bangunan baru. Hew..hew


Makanya harini baru genap 14 hari aku bekerja di Mattle. Inc. Kerja pun makin bertambah, pengetahuan pasal mesin pun bertambah, berat badan pun bertambah.. Kiranya semua bertambah la. Ngeh..ngeh. Semoga rezeki pun bertambah. Aminn.. Baruku tahu rupanya gaji diberi 2x dalam sebulan. Maknanya separuh2. Yang selebihnya masuk bank sebab akaun Maybank aku takda lagi. 


Keseronokan bekerja dengan environment yang selesa, staf2 yang baik membuatkan aku rasa excited nak datang kerja. Cabaran buat masa sekarang ialah aku kena tahu setiap masalah mesin dan calculation cycle time every machine. Terutamanya 206 mesin yang ada menghasilkan setiap part body kereta mainan Hot Wheels. Terdiri dari Body, Window, Interior, Chassis, Barbell dan Wheel. Kalau tak faham, korang buat2 faham jelah. Hihi 


Selalunya aku la orang pertama yang sampai opis. Awal giler ayah hantar aku..


Walaupun lari bidang dari course tapi akanku kejar sehingga cekap dalam segala benda. Bak kata Fais. Boleh kejar sampai dapat. Aku hanya manusia biasa yang baru nak mencari rezeki sendiri dan boleh memberi duit gaji buat ibu bapa sendiri. Terasa bangga pula :) Hujung minggu nie boleh la ke blog2 kesayangan. Tunggu taw! 

13 comments:

Kathy R'bain said...

boleh belanja kathy ni..

Aisy Nasiha said...

Bestnya dah dapat gaji.. dua kali sebulan pulak tu best sangat.. seronok nampaknya nina kerja kat sana, haarapnya kekal kat situ dan cepat naik pangkat ye..

Yg penting kita ni happy dengan kerja yg dibuat...

adrianna syaz said...

Tahniah2..kerja dgn bersemngat ya nina..mmg best bila dpt bg wlupun sikit wit gaji kita kat mak,ayah kan? :D

Farid NZ said...

Wow... cool... I suka Mattel pnya stuff like hot wheels. When I was small I have lots of hotwheels collection!!

Azlan Strider said...

fuyoo..macam best jer keje kat sini..kena plak bila bost suh test hotwheel yang baru..hehe

Regards,
-Strider-

BM said...

Bolehlah belanja keluarga makan dgn gaji pertama ni...Semoga maju jaya dan kerjalah dgn penuh tanggungjawab, bukan di saat permulaan saja ye...

Raudzah Z said...

alhamdulillah..rezeki allah ya..kerja baik-baik ya..

Pha Is said...

waaa.. tahniah..
berat badan pun bertambah..?? hahahaha

budi os 19 said...

Gaji pertama memang terkesan berarti buat yg menerimanya :)

Bukan lantaran di lihat dari sisi banyaknya..namun jerih payah,usaha dan tetesan keringat yang membuat bangga.. :)

Semoga membawa keberkahan dan sukses selalu ya,mizz Nina :)
Salam..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah.. :D

Khai♥Rin : anies said...

Nina kepsi 1 ;)

Fiza Rahman said...

Bolehlah belanja keta hot wheel sebijik...hehehe...

Bestnya gaji sebulan 2 kali.

Yun Sing said...

Bestnya kerja ni :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com