9 November 2013

Hikmah Tak Sambung Degree With Coventry University, UK

Assalammualaikum.


Jangan terkejut ye tuan hamba sekalian pabila membaca tajuk entri, kisah sambungan entri ini "Degree Ohh Degreeku Terlepas". Bajet macam nak study kat overseas gituw. Feeling2 sekejap tak apa. Jangan berangan lebih dah la. Mungkin sudah tertulis takdirnya begitu. Walaupun aku tak pernah apply sebarang course tapi dapat juga offer sambung degree nie pada bulan 9 aritu. Hati masa tu nak sambung ke tak tapi course pula aku tak berapa minat. Rupanya ada rezeki lain. Hehe.. Syukur Alhamdulillah :) 






Kalau aku sambung juga, hati tak minat business, otak melayang kemana. Rezeki kerja yang datang dulu, makanya kerja simpan asset nak kawen nanti. Haha *Sila jangan pecaya. DIA yang mengaturkan hidup kita, mungkin ada rezeki aku sambung lain tahun. Sebenarnya bukan la pegi study di UK. Course nie cuma collaboration dan bila dah habis study, transkrip akan datang dari Coventry University. Bestnya kalau dapat further study ke luar negara. Bertuah buat kazen aku yang berjaya tamatkan pengajian selama 4 tahun di University of VermontUS. Sudah rezeki dia tamat SPM terus JPA hantar study di sana. 




Cilok my senior punya degree.. herher


Kalau course IT boleh tahan lagi tapi IT + International Business memey tak boleh. Parah otak nak memikir. Coding dan calculation memang rasa tak sepadan dengan otak aku tapi di opis aku terpaksa buat calculation. Hah amekaw! Math semestinya melekat bersama diriku ini. Ngeh..ngeh. Nevermind, Casio kan ada.

Selalu la bersangka baik dengan setiap takdir yang telah ditetapkan oleh-NYA. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita :) 

7 comments:

Kathy R'bain said...

wah..hebat sis yer?takpe,dah ada kerja mcm ni pun dah kira okay kan?

Annyss Aleeya said...

coding + calculation mmg xboleh. susah giler. same mcm kite skrg nih. computer science. rase mcm xleh nak catch up dah. haha. in shaa allah, kalau ade rezeki tak kemana. :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

setiap apa yang Allah tentukn pasti ada hikmahnya.. :D

aswadz said...

xpe, nnt ada rezeki, boleh la sambung belajar lg.

errr... nak hot wheel free satu bole? hehehe...

Khai♥Rin : anies said...

Perancangan DIA lah yg terbaik

Fiza Rahman said...

Kita hanya merancang. Tapi DIA perancang terbaik.

Yun Sing said...

Hadeh baca entri camni mulalah stres fikir nak pilih stream mana taun depan xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com